2024m. March 28d. 18:18:31

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » "DELFI" apie driežus (nuolat papildoma) 
 
"DELFI" apie driežus (nuolat papildoma)
 

"DELFI" apie driežus (nuolat papildoma)

Amerikietis bute laikė tigrą ir krokodilą

Niujorko teismas pirmadienį nutraukė bylą, kuri buvo pradėta pagal Antoine‘o Yateso ieškinį prieš Niujorko miestą ir policiją. Vyras buvo nepatenkintas, kad pareigūnai 2003 metais be orderio atliko kratą jo bute ir konfiskavo 200 kg sveriantį Sibiro tigrą.
Be plėšrūno amerikiečio bute dar buvo aptiktas beveik dviejų metrų aligatorius, praneša CNN.
2004 m. A.Yatesas buvo nuteistas 5 mėnesiams kalėjimo už neatsargų elgesį ir sukeltą pavojų. Tais pačiais metais jis padavė į teismą miesto policiją. Vyras, kuriam augintinio tigro Mingo padarytus sužalojimus teko gydytis ligoninėje, įsitikinęs, kad policijos atlikta krata pažeidė jo konstitucines teises.
Kad A.Yatesas augina laukinius gyvūnus, policija sužinojo gavusi anoniminį pranešimą. Nuvykę į penktame aukšte esantį vyro butą pareigūnai rado jį „klykiantį iš skausmo“. Vyras buvo stipriai sužalotas – virš kelio žiojėjo gili žaizda. Kaimynė skundėsi pareigūnams, kad į jos butą bėgo gyvūno šlapimas.
Konfiskuotas Mingas, kurį A.Yatesas už 3500 dolerių įsigijo iš moters Minesotoje ir pats užaugino nuo mažų dienų, buvo nugabentas į Ohajo gyvūnų prieglaudą. A.Yatesas tikisi tigrą susigrąžinti ir ketina netoli Niujorko atidaryti nuosavą gyvūnų prieglaudą. Kitą augintinį krokodilą Alą A.Yatesas prižiūri aštuonerius metus.

Australijoje krokodilą įsiutino pjūklo triukšmas

Šiaurės Australijoje darbininkui pjaustant jūrų krokodilo aptvarą užvirtusį medį, gyvūnui pabodo pjūklo triukšmas – po pusantros valandos iš įrankio teliko detalių krūvą.
Darbininką krokodilas užginė į medį, o pjūklą sugraužė į šipulius, praneša BBC.
4,4 metrų ilgio krokodilas Brutus gyvena aptvare šalia smuklės „Corroboree Park Tavern“ už 80 km nuo Darvino. Praūžus audrai jo aptvarą užgriuvo medis, jį supjaustyti smuklės savininkas Peteris Shappertas pakvietė darbininką.
P.Shappertas pasakoja, kad krokodilas šoko iš vandens ir puolė link medžio: „Turbūt jį suerzino pjūklo keliamas triukšmas... Nemanau, kad jis norėjo sugriebti darbininką, nors nesu tuo tikras. Jis lėkė tiesiai link jo... Manau, kad čiupo tai, kas jam pirmiausia pasitaikė, ir tai buvo grandininis pjūklas“.
Darbininkas pamatęs atlekiantį gyvūną tiesiog įbruko tebeveikiantį pjūklą jam į nasrus. Krokodilas dorojo jį apie pusantros valandos. Roplys nesusižeidė, tik išsilaužė keletą dantų. Darbininkas sužeidimų taip pat išvengė.
Šiaurės Australijoje gyvena apie 100 tūkst. jūrų krokodilų. Jie dažnai užpuola nedidelius laivus, kurių varikliai įtaisyti už borto. Manoma, kad gyvūnus įsiutina šių variklių keliamas triukšmas.

Meksikietis žaidžia futbolą su krokodilais

Meksikietis linksmina turistus žaisdamas futbolą su savo augintiniais krokodilais. Erroberto Piza Riosas (Erobertas Pisa Rijosas), kuris tvirtina per pastaruosius 24 metus prisijaukinęs 47 krokodilus, kamuolį su savo augintiniais gainioja Istapos miestelyje.
Visi krokodilai pavadinti buvusių futbolo žaidėjų vardais.
Vyras spiria kamuolį ropliams arba padeda jį jiems ant galvų taip, kad pražiojus nasrus kamuolys nusiridentų per visą nugarą.
"Esu krokodilų karalius!, - tvirtina E.P.Riosas. - Turiu susikalbėjimo su krokodilais dovaną, nes dar būdamas vaikas galėdavau gyventi su skorpionais, gyvatėmis, vorais ir tarantulais. Jie niekada manęs nebuvo užpuolę".
Jis sėdi pusiau atsilošęs ant roplių nugarų, kaso jiems papilves, o mažesnius netgi bučiuoja.
Kadangi pasirodymai vyksta viešajame paplūdimyje, iš jį stebinčių turistų E.P.Riosas negali paimti pinigų, tačiau prašo paaukoti.
Drąsuolis sugalvojo ir dar vieną atrakciją: ištraukia mažą krokodilą iš plastmasinio maišelio ir leidžia jam švelniai kandžioti savo veidą ir rankas.

Chameleonas nežino, ką veikia jo liežuvis

Mokslininkų teigimu, chameleonas nebegali valdyti savo liežuvio, kai jau iškiša jį iš gerklės. Liežuvį chameleonas turi nutaikyti prieš iškišdamas. “Šūvis” būna taikliausias, kai atstumas būna nuo 5 iki 30 centimetrų.
Mokslininkai nustatė, kad chameleono liežuvio raumuo yra ypatingas. Jis skiriasi nuo visų kitų žemės gyvūnų bei vabzdžių liežuvių. Chameleonai savo liežuviu gali sugriebti auką, nutolusią 2,5 chameleono ilgio atstumu. Jo liežuvis gali išlaikyti net paukščio svorį.
Antverpeno (Belgija) universiteto mokslininkas Anthony’s Herrelas tyrinėjo chameleono liežuvio savybes. Jis įvairiais atstumais nuo gyvūnų padėdavo žiogus ir stebėdavo reakciją.
Paprastas raumuo susideda iš didelių, smailėjančiais galais cilindriškų viršląstelinių struktūrų - miosimplastų. Jų viduje esančios siūliškos formos struktūros, vadinamos miofibrilėmis, išsitiesia iki miosimplastų galų, kai paprastas raumuo visiškai išsitempia. Tačiau chameleono liežuvio miosimplastų galai yra atviri ir miofibrilės gali temptis daug toliau.
A.Herrelo atradimas smulkiau aprašomas žurnale “Journal of Experimental Biology” bei paminėtas žurnale “Nature”.

Afrikoje taip pat gyvena Nesė

Į Kamerūno širdį išvyko ekspedicija, norinti sumedžioti šios šalies Loch Neso pabaisą. Sakoma, kad šiandieninis dinozauras turi ilgą kaklą ir galingą uodegą – visai kaip maži brontozaurai. Grupė mano, kad jis dramblio dydžio. Į ekspediciją kartu išsiruošė ir BBC operatorių komanda.
Paslaptingas žvėris Boumba upės srityje žinomas Li’kela-bembe vardu. Sakoma, kad jis maitinasi vaisiais bei savo uodega daužo krokodilus.
Ekspediciją iš dalies finansuoja JAV verslininkas, norintis patvirtinti savo teiginį, jog žmonės Žemėje buvo jau dinozaurų laikais.
Vietiniam laikraščiui “The Concord Monitor” jis pasakė, kad būtybės egzistavimo šansai lygūs 75-80 procentams.

Sunkus nigerzauro gyvenimas

Mokslininkai atskleidė nelengvą 1000 dantų turinčio dinozauro - “žoliapjovės” gyvenimą ir tragišką likimą. Dėl skaitlingų dantų šis mezozojaus eros dinozauras buvo pramintas “žoliapjove”. Manoma, kad jis galėjo būti panašus “į kūjagalvį ryklį su kojomis”, jei apskritai galima rasti palyginimą.
Nigerzauras taip buvo pavadintas todėl, kad jo fosilija buvo rasta Nigerijoje. Jis turėjo ilgą kaklą, panašų į Diplodocus, ir beveik 1000 dantų savo sudėtinguose nasruose.
Tūkstančiadančio dinozauro, šienavusio vakarinę Afrikos pakrantę, liekanas rado prancūzų tyrinėtojas. Tame pačiame sluoksnyje buvo rasta ir daugiau fosilijų.
Dinozaurų specialistas Paulas Sereno Bostone vykusioje Amerikos mokslo vystymosi asociacijos suvažiavime sakė, kad dinozauras buvo didžiulis, tačiau lengvas grobis plėšrūnams. Nigerzauras galėjo užaugti iki 14 metrų ilgio ir 3 metrų aukščio.
Neaišku, kaip nigerzauras atsirado šalia 12 metrų ilgio krokodilo, vadinamo Sarkosuchus arba superkrokodilu. “Aš neabejoju, kad abu gyvūnai susigrūmė ir kova baigėsi ne nigerzauro naudai,” - mano P.Sereno.
“Į tokį krokodilą, klajojantį palei upę, tikrai būtų verta pasižiūrėti. Maži krokodiliukai tikriausiai gaudydavo žuvis, tačiau suaugę individai greičiausiai ieškodavo grobio krante. Lengvų kaulų, švelnus, patiklus nigerzauras turėjo būti prieinamas grobis”.
P.Sereno yra atradęs ir minėtąjį superkrokodilą, gigantišką grobuonį Carcharodontozaurą (T rex varžovą), mėsėdį Deltadromeus ir 18 metrų ilgio žolėdį Jobaria.
Dabar jis su kolegomis bando atkurti nigerozauro gyvenimo detales. Nors žinoma, kad jis klajojo po vingrios Afrikos upės slėnius prieš 100 milijonų metų, jo įpročiai vis dar yra mįslė.

Ankstyvosios žuvys į sausumą išlipo pasišildyti

Tolimi šiuolaikinių gyvūnų protėviai į sausumą iš vandens išlindo tam, kad sušiltų saulėkaitoje. Taip tvirtina grupė mokslininkų, manančių, kad Saulės šiluma šiems gyvūnams suteikė papildomos energijos, dėl kurios žuvys vandenyje buvo judresnės ir turėjo daugiau galimybių pačiupti grobį. Be to, tai buvo evoliucinis perversmas, suteikęs pradžią visų stuburinių (o taip pat ir žmonių) plitimui.
Iki šiol pateikta daugybė įvairių teorijų, aiškinančių dėl ko primityvios žuvys prieš 365 mln. metų galėjo nuspręsti iš tropinių Devono pelkių persikraustyti į sausumą. Kai kurie mokslininkai mano, kad taip gyvūnai bandė išvengti plėšrūnų, kurių vandenyje knibždėte knibždėjo arba kad taip buvo prisitaikyta prie sausros, kuri išdžiovindavo natūralias gyvenamąsias aplinkas. Kita teorija teigia, kad į sausumą pirmieji pradėjo lįsti tie gyvūnai, kurie tikėjosi prasimaitinti sausumoje užstrigusių žuvų liekanomis.
Dabar Kanados McGill universiteto mokslininkas Robertas Carrollas su kolegomis pateikė dar vieną teoriją, tvirtinančią, kad į sausumą gyvūnai išlindo tam, kad taptų geresniais medžiotojais vandenyje.
Mokslininkai tyrime naudojosi fosilinę informaciją apie ankstyvuosius tetrapodus – į žuvis panašius, sausuma šliaužiojančius gyvūnus. Taip pat buvo atsižvelgta į to meto tropikų salygas ir buvo paskaičiuota, kiek energijos šie gyvūnai būtų sugėrę. Apskaičiuota, kad vidutinis tetrapodas iki 35°C saulėkaitoje įšiltų per 2-3 valandas.
„Jiems nebūtina ėsti kad gautų energijos, jiems pakanka pagulėti sausumoje. Taip labai greitai padvigubinamas metabolinių procesų greitis“, sakė R.Carollas. mokslininko teigimu, taip įšilę gyvūnai vandenyje buvo kur kas judresni. Jis paaiškino, kad panašią strategiją naudoja ir krokodilai, prieš nusileisdami į vandenį medžioti. Mokslininko darbas bus spausdinamas artimiausiame žurnalo „Zoological Journal of the Linnaean Society“ leidime.
Ankstyvųjų tetrapodų ekspertė Jenny Clack iš Kembridžo universiteto D.Britanijoje sako, kad ji šią teoriją iš pradžių vertino skeptiškai, tačiau dabar mano, kad ji yra gana įtikinama.

Į Lietuvą sunkiau įsivežti koralus, vėžlius ir ikrus

Muitinės pareigūnai įspėja, kad turistai ir verslininkai, nesuskubę pasidomėti gamtą saugančiais dokumentais, gali pakliūti ne tik į nemalonias situacijas, bet ir patirti didžiulių nuostolių. Lietuvoje 2002 metų kovo 9 dieną įsigaliojus tarptautinei laukinę florą ir fauną saugančiai konvencijai, nėra taip lengva per sienas vežti gaminių iš dramblio kaulo, retų gyvūnų odos ar kailio.
Taip pat negalima gabenti ir pačių retųjų gyvūnų ir augalų - tokių kaip vėžliai ar kaktusai.
Šiaulių teritorinės muitinės pareigūnė Virginija Šidlauskienė sako, kad anksčiau iš Rytų į bet kurią Europos šalį be vargo gabenę vėžliukus, kaktusus, orchidėjas, suvenyrus iš dramblio kaulo, krokodilų odos ar koralų, jau kurį laiką turistai turėtų žinoti, kad tvarka pasikeitė.
Pareigūnė sako, kad aptikę bagaže koralą ar dirbinį iš saugomo gyvūno kūno dalių muitininkai juos konfiskuos ir pinigine bauda baus gabenusįjį.
Visiškai gabenti retus augalus ir gyvūnus nėra uždrausta - reikia sutvarkyti kur kas daugiau importo, eksporto dokumentų, gamtosaugininkų leidimų.

Tęsinys--->

 
 
Komentarai
Komentarų dar neparašyta.  
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36148649 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma