2024m. March 28d. 22:13:13

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 7

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » Gyvatė padarė "dingau". Ką daryti šeimininkui? 
 
Gyvatė padarė "dingau". Ką daryti šeimininkui?
 

Pabėgusios gyvatės paieškos

Be jokios abejonės, įsigiję roplį jį prižiūrite kaip galėdami. Maitinate, šildote, rūpinatės, kad nieko nestigtų. Bet kiekvienam pasitaiko suklysti... Apie mirusius augintinius kalbėti turbūt net neverta: tai situacija, kurios pakeisti nebeįmanoma. Tačiau ką daryti, jeigu neapdairiai palikote pravirą terariumą? Arba jei pakankamai jėgos turintis šliužiukas atsidarė dureles ir paspruko pats? Arba jis pralindo (patikėkite, tai įmanoma) pro ventiliacijos groteles? Atsakymas vienas: ieškoti.

Sunku nupasakoti vietas, kuriose gali slėptis pabėgusi gyvatė. Tiesą sakant, ji gali būti bet kur: spintoje, įsirausus į drabužius, lovoje, po pagalve, antklodės užvalkale, bate, kojinėje, lentynoje už knygų, netgi vaizdo grotuve ar stalinės lempos pagrinde. Dar gali slėptis po grindimis, už vonios – bet kur tikrąja to žodžio prasme.

Kur dažniausiai slepiasi gyvatės?

Netgi dieniniai ropliai paprastai migruoja naktį. Pastebėta, kad jie dažniausiai slenka palei sienas. Taigi pirmiausia ieškokite prie ir už grindjuosčių, knygų lentynose, būtinai išrausdami viską, ką tik įmanoma. Nepatingėkite ištraukti ir perkratyti rūbų spintos, atitraukite ją nuo sienos. Tikrinkite visur!

Paimkite mažą veidrodėlį ir žibintuvėlį, peržiūrėkite visus plyšius, netgi tuos, į kuriuos, atrodo, neįmanoma įlįsti. Ypač kreipkite dėmesį į šiltas vieteles. Tokios, ypač žiemą, yra prie radiatorių. Gyvatės garsėja tuo, kad, norėdamos prasmukti į surastą ir patikusią kiaurymę, gali susilaužyti keletą šonkaulių (sau ne per labiausiai pakenkdamos) ir bet kokia kaina ten patekti. Neradote kambaryje, kuriame ji dingo? Išverskite kitus. Jei po durimis yra plyšių, nesėkmės atveju paiešką teks pakartoti. Pažaiskite detektyvus ir padarykite namuose kratą: gyvačiukas gali būti už virtuvės rakandų, foteliuose ar sofoje (ypač jei baldai minkšti). Pakratykite pagalves, pakelkite čiužinius.

Turite dėžučių? Puiku! Laikas pažiūrėti, ar jūsų bėglys nesugalvojo įsikurti vienoje iš jų. Batų, televizoriaus, kompiuterio. Dar yra maišeliai. Bet kuris iš jų gali tapti jūsų ex augintinio slėptuve.

Vonia – labai patraukli vieta pasislėpti. Ten šilta, dažniausiai tamsu ir drėgna. Tikimybė, kad gyvatė pabėgo klozetu žemyn, labai maža. Joms labiau patiktų lindėti tarp vamzdžių ir sienos. Būtinai pažiūrėkite ten.

Viską išnaršėte keletą kartų, o bėglys vis dar laisvėje?

Spąstai

Dėl visa ko palikite terariumą atidarytą (o gal tas trenktas padarėlis supras, kad nėra geresnės vietos už namučius). Išgirsti šliaužiančią gyvatę nelabai galėsite, nebent ji šliaužtų garsiai. O garsą galima nesunkiai išgauti grindis išklojus šiugždančiais maišeliais (prekybos centrų maišeliai – pats tas). Išklokite jais grindis ar bent jau palei sienas ir baldus. Sulaukite tamsos, išjunkite visas šviesas, muziką, televizorių, atsisėskite ir įsiklausykite. Maždaug per pusvalandį gyvatė turėtų nuspręsti, kad judėti saugu. Jei tik ji išlįs į paviršių, jūs išgirsite maišelio šnarėjimą. Tada belieka nustatyti, kurioje pusėje ji yra ir greitai, tačiau atsargiai, prieiti, pašvietus žibintuvėliu ir pamačius pabėgėlį, jį sučiupti.

Nepadėjo? Nebeturite jėgų sėdėti ir laukti? Yra dar vienas būdas. Prieš eidami miegoti, apibarstykite tas vietas, kur buvote sudėję maišelius, miltais (maždaug 3 - 5cm). Atsikėlę ryte pažiūrėkite, iš kurios į kurią vietą pajudėjo gyvatė. Tai bent jau susiaurins jūsų paieškas. Patartina pabarstyti miltais ne tik kambarį, kuriame tariamai slepiasi roplys, bet ir visus kitus. Suradus šliūžes, užkamšyti kambarį kuo tik įmanoma, kad gyvatė nepralįstų pro durų ar kokį kitokį tarpelį.

Žinoma, bandelėmis, o tuo labiau miltais, gyvatės iš slėptuvės neiškrapštysite. Tačiau išvilioti ją galima pasiūlius maisto. O maistas – tai maži mieli šiltutėliai peliukai, kuriais ją maitinate. Įdėkite maistelį į tuščią plastikinį butelį arba dėžutę, pradurkite sienelėse keletą mažų skylučių ir padėkite šiltai, kad kvapas kuo labiau pasklistų patalpoje. Patys pasišalinkite. Gyvatė gali būti jau praalkusi, taigi yra tikimybė, akd ji išlįs pasmaguriauti ir liks butelyje, kad ramiai pasibūtų pasisotinusi.

Valio!

Sugavę savo gyvačiuką ir pasidžiaugę, uždarykite jį į terariumą ir imkitės visų įmanomų saugumo priemonių, kad jis iš ten daugiau nebepabėgtų. Surasti, kaip matote, nėra labai lengva.

Nesėkmės atveju

Nepasiduokite. Jeigu gyvūnas neišėjo iš buto, jis atsiras. Tik įsitikinkite, kad jis gautų maisto ir vandens išgyvenimui. Juk kol jis gyvas, tol yra viltis surasti. Ir nekeikite likimo, jei gyvenate didesniame negu 1 kambario bute: kuo didesnė erdvė, tuo daugiau vietos kitiems augintiniams, kurių ateityje tik daugės, tiesa?

Apie Egzotika.Info narių bėglius ir jų paieškas galite pasiskaityti forume.

Naudotasi: EscapedSnake, LookingForYourSnake, EscapedPets, taip pat įvairiais forumais ir internetiniais dienoraščiais.


Visos teisės saugomos

 
 
Komentarai
#11 | vic · 2007 November 07 20:49:25
Mano kukuruzinukas taip pat buvo pabeges net tris sykius.Begli rasdavau greit,stalciui po terariumu,bet turejau vargo kol supratau pro kur jis bega.Pasirodo pro tinklo skylutes.Niekada nebuciau patikejes,kad zaltys gali pralyst pro skyle daugiau nei dvigubai mazesne uz save.Gerai,kad viskas gerai baiges.
#12 | evka · 2008 March 06 19:18:15
Aciu uz straipsni, gyvenime visko nenumatysi, tad nezinosi, kada tu patarimu gali prireikti.
#13 | akvilina · 2008 March 14 21:07:30
su miltais taip tikrinam ar garazuose peliu neraGrin dar po to padedam tokias lipnias korteles, o per viduri ka nors valgomo. Visada sumedziosi.Wink ir gyva ir sveika dirvine pele... tik su naminias gyvunais tai nemeginkit, nes kailio tai mazokai lieka...:no:
#14 | garsas · 2009 February 28 22:27:54
jo geras straipsnis, bet kaip mano bėgįs buvo pabėgęs tai nereikėjo miltų barstyti ir šnarančiu maišeliu kloti, o tik atsekti pagal numėtytas nuo palangės gėles (lipo pasišildyti prie radiatoriaus) išvartytas kėdes, parverstą cd stovas , sudaužyta stalinę lempa ir radom išsitiesusį per visą kambarį skersai Smile))
#15 | Artchi · 2009 June 09 19:29:54
Pas mane buvo pabegus, bet man stebuklingai pasiseke, po 2 valandu ieskojino radau ja sliauziancia vidury kambario! Grin Smile Cool
#16 | Shizo · 2010 September 23 21:52:50
Mano visai nesenai žalčiokas pabėgo. Knisau visus kambarius, kviečiausi pagalbos kad vėl perkratytume kambarius (po durimis tarpai tokie kad mažas žalčiukas pralįstų, mano kaip tik toks...) Paieškos davė didelį riebų nulį. Nuėjom prie terariumo bandydamos spėliot pro kurią pusę išlindo ir kur galėjo nuvinguriuot... Pažiūrėjom žemyn, jis sau ramiausiai šliaužia... Grin nors ten ieškojom gal dešimt kartų.
 
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungtiarba užsiregistruoti, jeigu norite balsuoti.

Nuostabu! Nuostabu! 100% [6 Balsų]
Labai gerai Labai gerai 0% [Nėra balsų]
Gerai Gerai 0% [Nėra balsų]
Patenkinamai Patenkinamai 0% [Nėra balsų]
Blogai Blogai 0% [Nėra balsų]
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36149447 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma