2024m. March 29d. 16:15:17

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 5

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Straipsnių hierarchija
Straipsnių pradžia » Įvairenybės » "DELFI" apie gyvates (nuolat papildoma) 
 
"DELFI" apie gyvates (nuolat papildoma)
 

"DELFI" apie gyvates (nuolat papildoma)

Berniukas unitaze aptiko gyvatę

Šropšyro grafystėje (D.Britanija) gyvenantis berniukas besėdėdamas ant unitazo pamatė kaip apačioje išvinguriavo apie 75 cm ilgio gyvatė. Vienuolikmetis Danielis Peate‘as užvožė unitazo dangtį ir pasikvietė savo tėtį, nes roplys bandė pasprukti, rašo ananova.com.
Berniukas sakė: „Kai pamačiau išlendant jos galvą, persigandau tiek, kiek nebuvau išsigandęs per visą gyvenimą. Aš pašokau, užsitraukiau kelnes ir pašaukiau tėtį, nes pagalvojau, kad gyvatė gali būti nuodinga. Dabar kiekvieną kartą, kai reikia pasinaudoti tualetu, visų pirma įsitikinu, kad gyvatė negrįžo“.
41 metų berniuko tėvas Davidas Peate‘as sakė: „Danielis mėgsta krėsti pokštus, todėl iš pradžių juo nepatikėjau“. Gyvatė unitaze prabuvo ilgiau nei pusantros valandos ir buvo nufotografuota, bet, prieš atvykstant gyvūnų globos organizacijos atstovams, iškeliavo tuo pačiu keliu, kuriuo ir įplaukė į unitazą.
Šeima, kurios namuose buvo apsilankęs neįprastas svečias, patikrino gyvates, kurių nuotraukas galėjo rasti internete, ir nustatė, kad unitaze buvo nenuodinga Š.Amerikoje gyvenanti kukurūzinė gyvatė.
Ekspertai mano, kad ji galėjo pabėgti nuo ankstesnio savininko arba tiesiog buvo išmesta į unitazą ir į Peate‘ų namus atkeliavo kanalizacijos vamzdynais.

Pitonas prarijo 10 metų berniuką

Šešių metrų ilgio Afrikos pitonas prarijo 10 metų berniuką. Išgąsdintų vaikų akyse roplys rijo auką tris valandas. Praėjusią savaitę įvykęs incidentas šokiravo visus 50 tūkstančių Lemontvilio miestelio gyventojų. Vaikai papasakojo, kad milžiniškas pitonas netikėtai sugriebė sode rinkusį nukritusius mango vaisius jų draugą ir stipriai jį apsivijo. Berniukas patyrė tokį šoką, kad nebeverkė ir nešaukė.
“Pitonas jį spaudė vis stipriau, kol vaikas neužsimerkė ir nenunarino galvos” - pasakojo 11-metis liudininkas Keivas. “Aš pamaniau, kad jis mirė ar prarado sąmonę. Tada gyvatė plačiai išžiojo nasrus ir pradėjo jį ryti nuo galvos”. Tris valandas vaikai užkandę žadą stebėjo, kaip pitonas ryja auką, bijodami net pajudėti ir bėgti kviesti pagalbą.
Kaip praneša “The Washington Times”, policija ir gyvačių specialistai nerado jokių vaiko pėdsakų - jis dingo kartu su pitonu. Sumintoje žolėje liko tik šliūžė, vedanti upelio link.
Herpetologai paaiškino, jog prarijusios grobį gyvatės visada geria, kad geriau virškintų.
Pasak specialistų, tai pirmas atvejis, kai pitonas praryja žmogų. Tikriausiai roplys buvo ką tik pabudęs po žiemos miego ir labai alkanas.

Pagauta didžiausia pasaulyje gyvatė

Indonezijos gyventojai tvirtina pagavę pitoną, kurio ilgis siekia beveik 15 metrų, o svoris - 450 kg, pirmadienį sakė vietos pareigūnas. Jei šie duomenys pasitvirtins, tai bus didžiausia kada nors pagauta gyvatė. Šimtai žmonių, panorusių išvysti šį pitoną, suplūdo į zoologijos sodą Kurugsevu gyvenvietėje pagrindinėje Indonezijos Javos saloje. Vietos vyriausybės pareigūnas Rachmatas teigė, kad tikslus šio tinklinio pitono ilgis yra 14 m 85 cm, o svoris - 447 kg.
Į Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygą patekusi ilgiausia gyvatė buvo 9 m 75 cm ilgio, o pats stambiausias - Birmoje pagautas ir šiuo metu Ilinojaus valstijoje laikomas pitonas - svėrė 182 kg, skelbiama šios knygos tinklalapyje.
Praėjusiais metais sugauta, tačiau tik dabar žmonėms parodyta smauglių šeimos gyvatė per mėnesį suryja nuo trijų iki keturių šunų.
Tinkliniai pitonai yra stambiausios ir ilgiausios pasaulyje gyvatės. Jos gali praryti net avies dydžio gyvūnus. Žinoma atvejų, kai šios rūšies ropliai yra užpuolę bei suriję ir žmones.

Mokyklos klasėje - pitonų perykla

Panevėžio rajone gyvenantis 58 metų biologijos mokytojas Antanas Slučka laukia išsiritant keliasdešimties pitonų. Jo augintinė, pusketvirto metro ilgio tigrinio pitono patelė prieš Velykas sudėjo 35 kiaušinius.
Dydžiu šie kiaušiniai panašūs į žąsies, bet juos gaubia ne lukštas, o storą odą primenanti plėvė. Kiaušiniai yra perinami inkubatoriuje, kur temperatūra siekia 30 laipsnių, palaikomas ir būtinas drėgmės kiekis. Birželio pradžioje turi pradėti perėtis pitoniukai.
A.Slučkos teigimu, inkubatoriuje perinti kiaušinius yra geriau ir patelei, ir jos palikuonims. Perėdama pati, pitone labai nusilpsta. Dėdama kiaušinius ir perėdama, neėdusi ji išbūna 5 mėnesius. Gyvajame kampelyje Raguvos vidurinėje mokykloje jau dešimtmetį gyvena po kelis pitonus. Mokinių padedamas juos prižiūri A. Slučka.
Pernai mokytojas pabandė pitonus veisti. Bandymas pavyko. Nelaisvėje išsiperėjo 30 smauglio jauniklių.

Vokietis ketino kontrabanda išsivežti pitoną

Muitinininkai sulaikė vyriškį, kontrabanda iš Lenkijos mėginusį išvežti smauglį - gyvūnu vyras buvo apsijuosęs liemenį. Muitinės pareigūnams vokietis pasirodė įtartinas, nes jo liemuo atrodė kur kas storesnis nei likęs kūnas.
Lenkijos Gdansko oro uosto darbuotojai vyriškį privertė nusivilkti paltą, ir po juo aptiko metro ilgio pitoną.
Iš Frankfurto atvykusį kontrabandininką muitininkai perdavė policijai, o pitoną atidavė vietos zoologijos sodui.
Vokietis tvirtino smauglį įsigijęs Lenkijoje ir norėjęs jį parvežti namo kaip suvenyrą.

Striptizo šokėjas už smauglio “kankinimą” pateko į policijos akiratį

Danas striptizo šokėjas, į savo kelnes įsidėjęs gyvatę, pateko į policijos akiratį. Šokėjas įsidėjo pitoną į savo kelnes vieno iš pasirodymų metu, norėdamas suvaidinti “nepadorų veiksmą”.
Tačiau apie jį buvo pranešta policijai. Pasiskundęs asmuo teigė, kad striptizo šokėjas laiko smauglį krepšyje prie pat garso kolonėlės, iš kurios sklinda ypač garsi metalo muzika.
Gyvūnų mylėtojas pastebėjo gyvatę scenos užkulisiuose po striptizo šokėjo pasirodymo “Sekso mugėje” Frederiksberge, pranešė “Copenhagen Post”.

Indijos pitonas paspringo elniu

Kai kurios gyvatės sugeba praryti už save daug kartų didesnį grobį. Taip atsiranda mitai – pavyzdžiui, kad smauglys gali praryti dramblį. Tiesa, Indijoje vienas pitonas pervertino savo galimybes ir nesugebėjo suvirškinti elnio.
Keturių metrų ilgio pitono akys buvo didesnės už gerklę ir pietums jis prarijo visą elnią. Deja, šie pietūs buvo paskutiniai jo gyvenime. Vidaus organai neatlaikė tokios perkrovos ir roplys po kelių dienų nusibaigė. Kažką milžiniško prarijusios gyvatės kūnas buvo nuvežtas į veterinarijos ligoninę, kur veterinarai padarė skrodimą. Perrėžus gyvatės odą jie išvydo dar visiškai nesuvirškintą elnio maitą. Aštuonerių metų amžiaus pitonas stebuklingu būdu įsigudrino praryti elnę, kuri svėrė daugiau nei 40 kg.
Gyvatė prišliaužė prie aukos, kai ši gėrė upelyje. Vietos kaimelio gyventojai matė, kaip pitonas užpuolė elnią ir susirinko pasigėrėti spektakliu. Liudininkų žodžiais, ištisas penkias dienas pitonas negalėjo užmigti. Miegas yra būtinas, kad prasidėtų normalus roplių virškinimas. Tiesa, užmigti jam neleido smalsūs kaimiečiai, kurie jį čiupinėjo ir badė lazdomis. Su tokiu prikimštu pilvu reptilija negalėjo net krustelėti, todėl žmonės nesibaimino.

Pitonas išsigando pelių

Indijos gyvūnų globos aktyvistai išgelbėjo pitoną, kuris, kaip pranešama, bijo pelių. Laikraštis " Mid-day" rašo, kad beveik dviejų metų ilgio smauglys, rastas viename apleistame Bombėjaus bute, traukiasi kuo toliau nuo gyvo maisto.
Be minėto pitono iš buto, kurio šeimininkas kažkur dingo, buvo išgelbėta ir daugiau roplių, tarp jų žiurkėmis mintanti gyvatė ir varanas.
Ar kada girdėjote apie pitoną, sprunkantį nuo pelių? Pirmą kartą pamatęs gyvą pelę jis iš tikrųjų ėmė trauktis atatupstas", - sakė judėjimo "Žmonės - gyvūnams" ( People For Animals, PFA) atstovas Sunilas Ranade (Sunilas Ranadė).
Pasak "Mid-day", pitonas negali normaliai ėsti, nes visa jo ryklė nusėta opomis, ir gyvūnas tikriausiai daugiau niekada negalės medžioti maistui tinkamų gyvūnų.
"Jis nusilpęs, seniai nematęs žalumos ir nemoka medžioti. Turėsiu mokyti pitoną esminių instinktų", - pridūrė S. Ranade.

Gyvatės sustabdė eismą

Viename Vokietijos greitkelyje pavojingos gyvatės sustabdė eismą, kai apvirto jas vežęs furgonas. Tarp egzotiškų roplių, pasklidusių po judrų kelią, buvo nuodingosios angys, smaugliai ir iguanos.
Šis incidentas įvyko greitkelyje A45 netoli Dilenburgo.
Kol pagalbos tarnybos surinko egzotiškuosius bėglius, kelią teko uždaryti. Per avariją nė vienas gyvūnas nenukentėjo.

Britų turtuolio bute pagautas didžiulis smauglys

Trijų metrų ilgio smauglys Boa constrictor buvo sučiuptas lendantis iš unitazo viename ištaigingų butų Mančesteryje. Gyvatė išgąsdino gyventojus, kurie aptiko ją tualete praėjusią savaitę, rašo laikraštis "The Mirror".
Spėjama, jog smauglys apie tris mėnesius gyveno kanalizacijos vamzdžiuose, nes prieš tiek laiko jį paliko iš šio buto išsikraustęs ankstesnis nuomininkas.
Kad smauglys Keithas neišlystų ir nenušliaužtų į vonią, teko unitazo dangtį prispausti plytomis.
Smauglio vamzdyne ieškojo iškviesti ugniagesiai, bet iš ten jį išviliojo vienas drąsesnis Vest Didsberio gyventojas. Dabar Keithu rūpinasi Karališkoji žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugija RSPCA.
"Jie moka puikiai plaukti ir sulaikyti kvėpavimą ilgiau kaip 20 minučių. Tiesa, stebina šio gyvūno dydis", - pasakojo apie šiuos smauglius draugijos atstovas Jimmy Ratcliffas, egzotiškų gyvūnų specialistas.
"Tikriausiai kanalizacijoje jis mito žiurkėmis ir gyveno ten visai laimingas", - pridūrė jis.

Škotai iš egzotiškų kraštų parsiveža gyvates ir nuodingus vorus

Vienas turistas bandė į Škotiją įvežti nykstančios rūšies gyvatę, apsivyniojęs ją aplink juosmenį ir tikindamas, kad tai jo diržas. Meksikietiška gyvatė yra vienas iš egzotiškų gyvūnų, kuriuos pernai metais į šalį bandė įsivežti iš atostogų grįžę turistai.
Todėl Glasgo oro uosto vadovai kartu su Pasaulio laukinės gamtos fondu bei muitinės pareigūnais inicijavo naują projektą, kuris, tikimasi, padės kovoti su gyvūnų kontrabanda. Kiti išradingi turistai iš egzotiškų šalių į namus mėgino atsivežti nuodingą vorą tarantulą bei 1.5 metro ilgio pitoną.
Pristatydamas naują kovos su gyvūnų kontrabandą projektą, Laukinės gamtos fondo Škotijos skyriaus vadovas Simonas Pepperis sakė: “Mes esame įsipareigoję prieš būsimas kartas saugoti pasaulį, kuriame gyvename.”

Gyvatė įkando savo vagiui į sėklides

Jungtinėse Valstijose iš gyvūnų parduotuvės dvi egzotiškas gyvates pavogęs vaikinas pateko į nepavydėtiną padėtį, kai viena iš gyvačių kirto jam į sėklides.
20 metų vagis iš Niu Džersio valstijos Gibstauno miesto du tigrinius pitonus susigrūdo į savo drobinių kelnių kišenes.
Išėjęs iš parduotuvės vagišius sėdo į savo automobilį ir pradėjo važiuoti, kai staiga viena gyvatė kirto savo geluonimi į jo tarpukojį, pranešė "Courier-Post".
Tigriniai pitonai nėra nuodingi, todėl dvidešimtmetis nusprendė į medikus nesikreipti.
Pasak detektyvo Josepho Giordano (Džozefo Džordano), šis vaikinas savo kelnėse įsisiuvo drobinius maišus, kad juose paslėptų pavogtas gyvates.
"Grįžtant namo vienas pitonas išlindo iš maišo ir, apsivijęs apie koją, įkando jam į sėklides", - pasakojo J.Giordano.
Vėliau į vagišiaus namus atvyko policijos pareigūnai, kurie norėjo apklausti jį dėl iguanos, kurią jis nusipirko tą pačią dieną, kai pavogė gyvates.
Pas šaltakraujų gyvūnų "mylėtoją" policija aptiko dar dvi iguanas, vieną gyvatę, keletą driežų ir varlių. Jis buvo apkaltintas svetimos nuosavybės pasisavinimu, be to, jam gresia kaltinimai vagyste.

Detektyvas su Kauno centre aptiktu žalčiu nesibaigia

Penktadienio rytą pretenzijas į pačiame Kauno centre po automobilio variklio dangčiu antradienio vakare aptiktą žaltį pareiškė net keli asmenys. Kai kurie iš jų į Kauno zoologijos sodo direktorių Vaclovą Dumčių kreipėsi telefonu.
Viena kaunietė, nešina vaizdajuoste, kurioje įamžintas prieš dvejus metus dingęs toks pats jos augintinis, atėjo pasiryžusi į namus be žalčio negrįžti. V.Dumčius visiems atsakė neigiamai: “Pateikite dokumentus, įrodančius jūsų žodžius”.
Turėti galvoje šio amūrinio žalčio pirkimo arba įvežimo į Lietuvą muitinės dokumentai. Tačiau, pasak vienos iš pretendenčių - dar prieš mėnesį zoologijos sode terariumo vyresniąja herpetologe dirbusios Jolantos Šabūnaitės, šis reikalavimas tiesiog neįvykdomas.
Pavyzdžiui, ji amūrinį žaltį įsigijo iš privataus kolekcininko, o tai beveik tas pats, kas pirkti daiktą turguje, - jokie dokumentai neišduodami. Žinant šią situaciją, anot J.Šabūnaitės, jos darbo Zoologijos sode metais priglausti gyvūnai atsiliepusiems savininkams būdavo grąžinami patikėjus vien žodžiu.
Tikint J.Šabūnaite, šiandien sunku pasakyti, kiek kauniečių laiko savo namuose įvairius roplius. Nežinia ir kiek jų pabėgusių gali šliaužioti po miestą.
“Prieš kelias dienas miesto centre aptiktą žaltį aš pažinau iš nuotraukos. Visiškai įsitikinau, kad tai buvęs mano augintinis, dingęs prieš dvejus metus, kai peržiūrėjau jį įamžinusią vaizdajuostę, - pasakojo buvusi Zoologijos sodo darbuotoja, turinti aukštąjį biologės išsilavinimą. - Nors jis pabėgo, būdamas apie 80 cm ilgio o dabar jau - apie pusantro metro, pagal rainumą - tai tas pats amūrinis žaltys”.
Pasak J.Šabūnaitės, šį roplį ji įsigijusi po keliolikos metų senumo vagystės iš Zoologijos sodo. Tada terariume pasigesta ne tik mažo pitono, bet ir dviejų amūrinių žalčių. Nė vienas iš jų taip ir neatsirado, todėl, pasitaikius progai, ji nusipirkusi tokį patį žaltį iš vieno kolekcininko. Laikyti roplį namuose nebuvo sąlygų: mama paniškai jų bijojo, todėl auginusi žaltį Zoologijos sodo laboratorijoje.
2003-iųjų vasarą iš aptrišusio narvelio, kuriame jis laikytas, žaltys pabėgo. Kaip paaiškėjo - per metalinį ventiliacijos tinklelį, suklijuotą pleistru. “Niekur oficialiai tada nesikreipiau, tik papasakojau apie tai bendradarbiams ir bandžiau ieškoti bėglio pati,” - pasakoja J.Šabūnaitė.
Į natūraliai kylantį klausimą, ar realu, kad pabėgęs amūrinis žaltys galėjo dvejus metus išgyventi mūsų gamtos sąlygomis, J.Šabūnaitė atsakė teigiamai: “Pelių Kaune pilna, ir ne tik Ąžuolyne”. O kad jis galėjo sėkmingai peržiemoti, anot pašnekovės, liudija kita istorija, kai iš Zoologijos sodo buvo pabėgęs Azijos žaltys, kuris tik po metų pastebėtas greta esančiame Kauno technologijos universitete. Apie tai pranešė šios aukštosios mokyklos darbuotojai.
Kauno zoologijos sodo direktorius J.Šabūnaitės prielaidas linkęs vadinti nesąmonėmis ir galimu kerštu už atleidimą iš darbo: “Sunku patikėti, kad žaltys galėjo dvejus metus gyventi ant asfalto”.
Valdininkas užsispyręs neatiduoti priglausto žalčio, kol nebus pateikti jo įsigijimo dokumentai. Anot jo, buvo norinčiųjų pasiimti ir prieš penkerius metus į sodą iš Gariūnų turgavietės atvežtą beždžioniuką. “Kaip jis atsidūrė tarp prekystalių, taip ir neišsiaiškinta. Šiandien Bilas (toks pamestinuko vardas) - viename Olandijos zoologijos sode, į kurį pateko, kaip mes juokaujame, laimėjęs grožio konkursą: iš būrio šios rūšies beždžionių olandai išsirinko būtent jį”.
J.Šabūnaitė vakar svarstė galimybę kreiptis dėl Zoologijos sodo direktoriaus savavaliavimo į policiją.

Tęsinys--->

 
 
Komentarai
#1 | Natrix · 2006 March 24 22:29:35
O my goodShock
#2 | Mariezas · 2006 September 06 20:08:43
ir tikiuos mana bratke nesues koks pitons
#3 | spyglyx · 2007 February 08 17:52:38
na man visai patiktu siurprizas,pitonas is unitazo:jeee:
#4 | Natrix · 2007 June 13 22:25:41
Nu bet šitie straipsniai (bent jau dalis jų) - visiškas pravalas...Apgailėtina...
Labiausiai man patiko šita vieta ''Utenos rajone sodyboje poilsiavusiai vilnietei šeštadienį įkando angis, dar vadinama gyvate marguole. Moteris nepajuto, kaip kieme paslydo ir kaip jai staiga į kulną kažkas skaudžiai įkirto. Atsigręžusi ji pamatė storą, juodą maždaug dviejų (!) metrų ilgio gyvatę.''

Norėčiau aš pamatyt tą dvimetrinę angį...nu ir skiedalai
 
 
Rašyti komentarą
Turite prisijungti, norėdami parašyti komentarą.  
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36152476 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma