2024m. April 25d. 16:06:23

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 3

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Žalčiai
 Spausdinti temą
Taivaniukas nevalgo. Ką daryti?
bagriv
Turiu du laibauodegius žalčiukus, kuriems jau daugiau kaip 3 savaitės. Vienas iš jų jau suvalgė 3 peliukus ir ruošiasi nertis, o kitas neėda visai. Bandžiau peliuką vedžioti apie burną, iš pradžių griebė, bet nerijo, o dabar visai net žiūrėti į peliuką nenori. Ką daryti?
 
Ravenous
atsargiai banyk sušerti per prievartą... bet labai atsargiai ir švelniai...
jei pati nesugebėsi nusinešk į Ivanausko muziejų gal ten tau padės...
You are who you eat... Eat me.
 
http://www.egzotika.info
Sadas-Inga
man tas pats buvo su melinaisiais grazuoliais kuriuos issiunciau ravenous vienas buvo edes pries tris savaites kitas ti pora dienu bet as jam bandziau siulyti ir peliukus ir vistiena netgi ejau pirkti kitokios mesos bandziau siulyti ir paugusius skerius bet jokios reakcijos viena kart bande griebti peliuka bet tas sujudejo ir viskas ir po to net juo nesidomejo vat as perskaites tavo pranesima galvoju kad zalciai patyre stresa net needa :no:
 
Ravenous
kiek man aiškino zoosodo darbuotoja, reikia neskubėt pirkt ką tik gimusius ir nė karto dar neėdusius gyvačiokus... kadangi dėl kokių nors priežasčių, kiaušiniai galėjo blogai vystytis (pvz. per karšta, per sausa, per šalta, staigus temperatūrų svyravimas ar kt.) gali būt nepilnai išsivystęs žarnynas ar taip kokios anomalijos ir jie gyvens tik tiek kol užteks kiaušinio trynio atsargų... vėliau dažniausiai jie žūva Sad
You are who you eat... Eat me.
 
http://www.egzotika.info
bagriv
Aciu uz patarimus, rytoj is pat ryto vaziuosiu i Zoologijos muzieju.
 
bagriv
O del to nepirkimo dar needusiu - ikalbinejo mane ju dar neimti, bet netycia Raguvoj atsiduriau tuo metu ir nesusilaikiau. Pirmaji laibauodegi taip pat nuo visiskai maziuko uzsiauginau, net nepagalvojau, kad neesti gali.
 
marius752
isigijau jau 6 men amuro zalciuka itaisiau ji terariume, itaisaiu sleptuve saku laipiojimui.

tai jis visa diena slepiasi sleptuveje. as pora kart per diena imu ji ant ranku atrodo jau apsipranta, nebebega. jis pas mane jau 3 dienos. o paskutini kart valge pries 5 dienas.

snd parnesiau jam 2 savaites laiko gyvus peliukus. isemiau sleptuve idejau peliukus. is pradziu lyg ir bande imti bet tik su liezuviu plasnoja apie juos ir viskas. isejau 2 valandom griztu jis su peliukais ant akmens sildomo miega. paskui uzsiliko ant sakos (ten saugaiu jauciasi)

ka man daryt?
1) jis dar neisalkes?
2)jam stresas?
3) peliukus isemiau laikinai bandysiu veliau suduot.

gal kas galit ka patart?

zalciukas is tado ivanausko muziejaus ten sake valge ir saldytus ir gyvus mazus.
 
Richardas
cituoju. as pora kart per diena imu ji ant ranku atrodo jau apsipranta, nebebega.Frown Mariau baik niurkyti amuriuka:tdown:jam garantuotas stresas:tdown:Gyvate jaigu atitinka parametrai virškina 7 dienas.Jaigu badas tesis ilgiau teks šerti priverstinai.Tada peliuka pamerki i vandeni ir itin švelniai sukiši gyvatei i gerkle ,peliuko galva i prieki ir nusmauki maista gyvatės skrandžio link(kuris ira maždaug ties gyvatės viduriu)Kiekvienas gyvačių laikytojas turėtu pasidomėti gyvatės anatomija kad žinoti kur koks organas maždaug ira------:aciu:sekmės
Redagavo Richardas 2007-09-26 00:49
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
Linius
turiu velnių priėdusią sinalojinę, velnių priėdusią todėl, kad problemų sudaro pamaitint. Kol buvo mažesnė (dabar 1metų su bišk.) buvo pusė velnio, ėdė per daug nesispyriodama, reguliariai, plikus peliukus, paskui didesnius, apsipūkavusius, po to jau ir atakusius, lakstančius. Bet po kiek laiko ėmė ožiuotis, dažnai nebeėdė paaugusių peliokų, žiurkiokų, o plikus ėdė apsilaižydama. Gerai, kad turiu šiokią tokią žiurkių ir pelių fermukę, tad jauniklių kol kas netrūkdavo. Iki šiol... kažkodėl paskutiniu laiku pelės ir žiurkės pavedė, pradėjo mažiau kutentis ...ir dabar neturėjau tinkamo maistelio, o į įleistą nedidelį peliuką nekreipė dėmesio :geek: Jau maniau, kad reiks lėk kur į Kauną ar Šiaulius naujagimių peliokų ieškot, ale prisiminiau, kad kažkur čia kažkas yra rašęs gudrybę- uždaryt gyvačių su maistu. Taip ir padariau, uždariau savo slieką į kibiriuką nuo majonezo (su skylėm, aišku), ir peliuką kartu, padėjau kibiriuką atgal į terą, ir ką, po valandos iš dviejų viedro gyventojų liko vienas :trenk: Tai vat, gerai, kad yra toks saitas, dėkui jum :jeee::aciu::alus:
...nusišypsok, jei skauda labai...
 
Kriste
Sad Labukas, visiems,

mūs taivaniukas (virš 2 metų jau) jau virš 2 mėn. atsisako valgyti, nors šiaip yra super aktyvus ... visaip bando ištrūkti iš terariumo...
Iš pradžių galvojom, kad jis žiemą sumaišė su vasara, bet... kuo toliau - tuo neramiau... Kaip jį priversti valgyti? :nezin: gal kas jau susidūrę esate su šia problema? Privarta valgydinti dar nesiryžtame... FrownFrownFrownFrown
Ačiū visiems... :aciu:
 
Loona
lytinė branda Pfft
 
bagriv
Sveiki. Kaip rašiau šitos temos pradžioje apie nevalgantį žalčiuką. Tai va, devynis mėnesius aš jį šėriau per prievartą, po naujagimį peliuką kas 8-10 dienų. Į maistą jis nekreipė jokio dėmesio. Po 2 mėn. pradėjau laikyti su kitu žalčiuku, kuris pats ėdė. Ir nieko. Prišerdavau didesnįjį, tada palikdavau naujagimių peliukų terariume, bet juos suėsdavo arba didesnis žalčiukas, arba juos tekdavo paprasčiausiai išmesti. Ir štai vieną dieną pamačiau, kad pas mano nevalgantį žalčiuką didelis guzas. Pasirodo, jis suėdė 2 savaičių peliuką, kuris buvo 2 kartus storesnis už jį patį. Ir dabar ryja kas 5 dienas, ir sparčiai vejasi savo vyresnį brolį ar sesę. Ir labai ačiū Kęstui, kad išmokė maitinti žalčiuką ir leido neprarasti vilties, kad jis kada nors pradės valgyti pats.
 
Kriste
sveiki,

kaip ir rašiau anksčiau - mūsų žalčiukas vis dar nevalgo.... Frown :no:
nors jis labai labai aktyvus, bet mums jau labai labai neramu.... Kiek laiko virš 2 metų amžiaus žalčius gali nevalgęs būti? m? :naiv:
 
Richardas
kokie jau tris mėnesiai itariu neėdaFrowndėliokite ivairesni maistą (gyva pažadinti instnkta)-peles,žiurkytes,žiurkėnus...(išjungus apšvietima).Ar geri parametrai?Jaigu geri tai reika kad nusimanantis apžiurėtu ryklę.Ir pašerti priverstinai tada rėikėtu, vitaminizuotu naujagimiu (kad nemirtu ir kad ,,aktivuoti'' skrandi).
Redagavo Richardas 2008-06-22 20:49
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
herpetologas
dar keli budai yra jei pvz zaltys terariume sleptuve turi joje maista palikinet pvz ziurkiuka kuris dar nemato(kad zalciui nieko nepadarytu ir nesudirgintu,visciuko reiktu kokio vienadienio pasiulyti,vandens proceduras bandykiteSmile
su egzotika idomiau
 
Kriste
Labukas, visiems :labas:
Iš tiesų - jis nevalgo kokius 3 mėn. tai tikrai, o per Jonines pabalo ir .... sugalvojo nertis... Tai, kai nusiners - pabandysim duoti įvairesnį maistą (jį visada ir šėrėm gyvais peliukais...niekada problemų nebuvo). Tiesiog dabar, kai taip ilgai nevalgo - jau buvome nunešę veterinarui Vilniuje, bet jis tik pasakė: "aktyvus, net labai, nesukūdęs..." tipo, viskas jam čia gerai - BET JIS GI VIS TIEK NEVALGO!!! Angry Na, jei nevalgys ir toliau - vešim į Klaipėdą :naiv: :yes: OK?
 
herpetologas
okGrin
su egzotika idomiau
 
eglee
sveiki.nezinau ka daryti...mano zalciuke pribaige pelyte,bet jos needa..gal pelyte perdidele?tiesiog mazesniu mano mieste niekur nera..:nezin:
 
polllas
tai turbut kad per didele..
 
-
Kaaarolis
Man tokios žinutės juokingos.

eglee parašė:
sveiki.nezinau ka daryti...mano zalciuke pribaige pelyte,bet jos needa..gal pelyte perdidele?tiesiog mazesniu mano mieste niekur nera..:nezin:


Tu pati klausi ir pati atsakai, o po to taisiniesi kad tavo mieste nėra mažesnių pelių, ir kankini gyvūną.. Kaip gali nebūt pelių mažesniu (naujagymių) Jei yra paugusios, turi būt ir naujagymiai.
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8298
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36253646 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma