2024m. March 29d. 08:39:04

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 3

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
ką daryt, kad sėkmingai padėtų kiaušinius?
Ausra
Sveiki. Mano iguana, atrodo, pirmą kartą nori dėt kiaušinius. (nebevalgo, geria, kasasi). Pasidalinkit patirtim, a? Kol kas tik bandysiu duot vandens, jei ir toliau nevalgys (antra diena nevalgo). Pastačiau dėžę-namelį su drėgnu smėliu. Duodu daugiau vitaminų. Viena iguana man taip buvo numirus, skaičiau, kad pirmą kart sunku joms dėt nelaisvėj, kiaušiniai gali būt deformuoti arba jų gali būti per daug. UV ir vitaminų gauna visada, dėl to neturėtų numirt. Dabar ji daug miega, bet šiaip dar neatrodo labai nusilpusi. Spalva tomkia patyi žalia dar. Ka jūs darot, kad iguanos sėkmingai sudėtų kiaušinius? Jei ką, tai pas mus Lietuvoj turbūt nėra kas jas operuoja blogiausiu atveju?
Dar skaičiau, kad jei blogai būna, paskui galima klizma atsargiai su alyvų aliejum daryt, ar kas bandėt? Kiek suprantu, tas nėštumas trunka 2-6 savaites? Kada reiškia, kad jau "užstrigo" tie kiaušiniai? Aš iš Vilniaus rašau. Ponia Rima kol kas patarė tik duot daugiau vitaminų ir gert.
 
Dulsineja
Sveika! Substratas dezuteje turi buti siek tiek dregnas. Ten turi buti silta (reiskia, po dugnu toje vietoje turi buti prietaisais sildoma). Iguanoms patinka aukstos staciakampes dezes(iguanos ilgio). Kartais uztenka ir be dezes padeti substrato i terariumo kampa ir jei niekas netrukdo, jos ten sudeda kiausinius. Aisku, terariumas turi buti erdvus. Iguanai turi buti sudaryta ramybe. Kiausinius deda dazniausiai nakti. pries tai needa. Sek gyvuno bukle. Kas galetu padeti probleminiu atveju, sunku pasakyt. Pas mus specialistu nera, nes iguanos atsirado palyginti neseniai, ju nedaug, ir veterinarai neturi patirties. vilniuje Sausio 13 Udraites klinika apsiima gydyt egzotus, bet patirties jie irgi turi mazai. Eksperimentuotu, bet gal ir pasisektu. Geriau negu nieko nedaryt , jei visai striuka.Delst negalima. Dar galima vezt Rimai, bet turbut pati supranti, kad sunkiu atveju daromas cezario pjuvis, o Rima kazin ar tai daro(nebent tariasi ar veza Kauno veterinarams). Nezinau.
Mano iguanai nesudetinga uodegos operacija (kai gangrenavo galiukas) Udraites klinikoje padare, ir viskas gerai, nebeatsinaujino. Bet tai menka operacija, o rimtu atveju...FrownDar:gyvuno sildymu klinikoje turbut reiktu pasirupint paciai.Frown Bet gal pas tave viskas bus gerai:yes:
Geras puslapis Green Iguana Society. Pasiskaitinek. Sekmes!Smile
 
Ausra
Ačiū. Jo, jeigu jau būtų visai blogai ir dar dirbtų ta Udraitė, tai vežčiau. Kiek supratau, jei pratrūktų kiaušinis koks, tai jau užteršia visą organizmą ir miršta iguana. Nebent gal antibiotikų stiprių duot. O jei užstringa, tai skaičiau Melisos Kaplan internetine knyga, ten visai man patinka kaip parašyta, tai be operacijos (dar plius iguana kadangi šaltakraujis, kažkaip sudėtinga joms su anestezija, nes greit per krauja viską pravaro ir didesnies dozes netgi nei tokio svorio žinduoliams reikia nutaikyti) dar galima hormono oxytocin leisti, kad stimuliuoti gimdos susitraukimus, internete matau, kad jo yra ir žmonių vaistinėse, bet nežinau dozės kilogramui svorio. Be to dar būna kažkoks tinkamesnis hormonas iguanai.
Nu tikiuosi,kad gal viskas bus gerai. Ji pas mane 5 kv. m vonios kambary paprastai būna su šildomom grindim, ten ir atidarytas terariumas stovi ir dėžę-namelį su smėliu pastačiau ir šiaip dėžutę su drėgnu smėliu. Šiaip kol kas vėl kažkiek ėdė, dar neblogai atrodo. Beje, kai dar nepažinojau Rimos, vežiau jau vieną iguaną pas Udraitę, liepė padaryt rentgeną ir net nesuprato, kad čia nuo kiaušinių, manė, kad kažko prisirijusi. Suleido kalcio. Aišku gal esmės ir nekeičia, jei operuot Lietuvoj nėra praktikos, jokio skirtumo gal tada, ar nuo kiaušinių taip atsitiko, ar šiaip metabolinė kaulų liga, bet vistiek. Dar paėmė krauja ir pasakė, kad nėra toks blogas, o man pavyzdžiui atrodė blogas santykis visai kalcio su fosforu, pvz., pagal J.Hetfildo knygą.
 
Dulsineja
Ausra, siandien kalbejau su veterinaru Vaitkumi (vienas geriausiu specialistu): jis apsiimtu operuoti tokiu atveju. Yra keleta iguanu operaves del tos pacios priezasties. Taigi , patirti turi. Nuo siol man ramu:geresnio chirurgo, savo darbo fanatiko nezinau (jis gydo mano suni). Vaitkus dirba Kauno Kriauceliuno klinikoje prie vet. akademijos. Jis minejo, kad dar yra Kaune daktaras, galintis operuoti iguana. O Udraites klinikoje reiketu pasiteirauti, ar jie turi patirti, ar yra operave.
Melisa Kaplan-geriausia iguanu specialiste. Jos rekomendaciju ir reikia laikytis. Matau, kad rimtai domiesi, o tai jau saunu. Dar yra toks rusu forumas www.igu.narod.ru Siltyje "ligos" ten konsultuoja specialiste gydytoja. Be to, duotas ju profesoriaus herpetologo Vasiljevo telefonas. Jei moki rusi6kai, irgi daug info. Sekmes!
 
Ausra
Ačiū labai tau. Tada jei kas komplikuotųsi, vežčiau į Kauną pas tą Vaitkų. Kol kas dar tikiuosi, kad gal neprireiks, nes kol kas nieko dar blogo nėra su ja. Aš tai kažkokį skaičiau dar iguanarus.ru puslapį, ten irgi gydytoja konsultuoja.
 
Dulsineja
Ausra-taip, taip-iguanarus. :yes:
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36150679 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma