2024m. April 16d. 15:41:36

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
chamaleonas vaikelis
panteria18
sveiki. turiu ne viena klausima, tad tikiuosi gausiu atsakymus, nes esu naujokė šituose reikaluose. šeštadieni nusipirkau paprastaji chameleona, vaikeli. kitaip - chameleon baby. patinas apie 2 mėnesiu. mažas, perkaręs, bet matosi kad nuo mažens auklėjamas ant ranku, nes ne karta užmigo ant ranku. šeštadieni svirpliu nevalgė, supratom kad per dideli, nes jie kaip jo galva. negėrė. sekmadienio ryta pabandė, ir kramte ta svirpli nes mažiausia daviau. mes visi šokinėjam, cypiam iš laimės, nes buvom išsigandę kad numirs. atsisukam - tarakonas vaikšto. išspjovė. palikom jį, bet jis ta svirpli ignoravo, jis net ant jo užlipo, tai tas visas juodas pasidarė ir išsiputė. matyt bijojo, gal galvojo kad jį suvalgys, nes matės kad kur pirkom jis nei valgė, o gert net nedavė. vakare galiausiai galutinai išalko ir suvalgė. šiandien ryte dar viena svirpli suvalgė, bet gi reik maista paįvairint, tai nupirkau musiu lervu, tai kokias 5 suvalgė. tada į vandens indeli palašinau vandens, jis atėjo ir stovėjo. vanduo ant jo užlašėjo, tad užsimerkė ir kaifavo. tai tada jis jau gėrė. tai pirksiu kriokliuka.
tai išdrasėjo, pradėjo kaip ir žiovauti, pilva ne sustorėjo o nutyso, pagurklis didžiausiais nutyso ir kažka su liežuviu daro. persigandus esu, padėkit. :nezin::help:
 
Vobleris
Realiai tai prieš įsigyjant tokį gyvūną reikia gerai, gerai pasiskaityti.Apie jo gyvenimo būda , elgsenos įpatumus ir t.t .Bet ,kas padaryta, tas....geriau vėliau nei niekada.Chameleonas pučiasi ir pučia pagurkli tada , kai pyksta Wink ant saves (pvz mato savo atvaizda)ar ko nors kito "priešo", "konkurento".Tai dėl to galit perdaug nesijaudinti. Stenkitės jo nestresuoti ir bereikalo negazdinti (,kad "nesipūstu"Wink.Tai ne žaislas.Netampykite jo.Ir tikrai niekas jo "ant rankų nepratino" ir to daryti nereikia.Maitinkite atitinkamo dydžio maistu (svirpliai, tarakonai)+ spec vitaminai (būtinai).Svarbiausia tinkamos slaygos šiluma ir UV lempa.Šie chameleonai geria iš indelio, bet kriokliukas nebus blogai.Jai jis įsigytas didžiausiame LT zoo parduotuvių tinkle Smile tai galiu pasakyti ,kad tiek jie patys gyvūnai, tiek jų laikymo ir piežiūros sąlygos yra labai toli nuo gerų (apie idealias negali bųti ,net kalbos) mačiau ir akivaizdžiai silpnų ir segrančių gyvūnų.Gaila ,kad ir egzotika pradedama grūsti "masėm" kaip kačiukai ir šuniukai "akvariumuose" be informacijos ir skrupulų.Skaitykite internetinius puslapius google - hameleo calipratus.Pradžiai tiek.Skaitykite.Jie lengviausiai auginami iš chameleonų,bet tikrai ne pradedantiems ir dar tokio dydžio....Kuo mažesnis driežas, tuo sunkiau.Stenkitės,kas jam būtu kuo geriau.Sekmės.P.S Jokių musių lervu !!!! netinkamas maistas, jokios naudos driežui.Svirpliai,tarakonai, trečiu varijantu atitinkamo dydžio zoofobusai.Manau paskubėjot su įsigyjimu ir padarėt klaidą.Jai pasistengsite, domėsitės ir padarysite tinkamas sąlygas driežui gal viskas bus gerai...Gal.
Redagavo Vobleris 2013-11-25 22:39
 
www.egzotika.info
panteria18
bet aš dabar angliškuose forumuose paskaičiau, kad jei jis pučia pagurklį ir 'žiovauja', tai reiškia priprato prie gyvenamos vietos, ją saugo ir gina. tikrai kai pyksta pučia pagurklį? nes prieš tai niekad to nedarė. aš suprantu, kad paskubėjom, bet net sunku zoo parduotuvę buvo palikt pamačius jį, nes ten labai blogai jį prižiūrėjo. o kokie tie vitaminai turi būti? purškiami, įvandenį dėt, gal ir pasakytum kur pirkt? nes ryt būsiu vilniuj ir galėsiu nupirkt visko ko reikia.Sad bet kad pavalgytų, vis dėl to gal galima musių lervų? galvojau puse atsidėti ir šiltai padėt kad išsiristų į muses ir duot ir muses, ir jų lervas. tai kad noriu pirkt ryt vilniuj zoofobusu, bet žiūriu jie tokie ilgi ir stori, jis niekaip nevalgys jų o tik bijos, jei svirplį vos suvalgė. tai mes visi dievinam jį, visi visą parą skaitom kad tik jam būtų geriau. dar galvoju ryt pirkt šildomą kilimėlį ir pirksiu vijoklinių gėlių.
įkelsiu jo nuotrauką, zoofobusų kaip sakiau, neįmanoma kad suvalgytų.:nezin:
 
Vobleris
Tai ir gina (pyksta).Zoofobusu buna ivairiu dydziu.Dar karta pakartosiu muses lervos = toletinis popierius.Vitaminu yra ivairiausiu, naudojamu su maistu (pvz milteliu pavidalu apibarscius maista) viskas aprasyta smulkiai straipsniuose.Mokinkites ,skaitykite ,nes deja niekas uz jus jo neuzaugins.Neimanoma visko papasakoti ir aprasyti,kad ir kaip noretusi.Tokiem gyvunam beje kaip ir visiem reikia ruostis.Gaila,kad jum tai daryti reikia po isigyjimo daug elementariu klausimu.
 
www.egzotika.info
panteria18
o gal galėtum pasakyt kokių vitaminų jam labiausiai reikėtų? o musės vertingesnės nei jų lervos? galėsiu muses duot?:aciu:
 
Egzotmanas
Musės nemaistingos. Kaip ir Vobleris sakė, kad zoofobusų būna įvairių dydžių, nuo mažiukų iki 6 - 7 centimetrų ilgio. Tikrai šiam forume iš veisėjų turės įvairaus dydžio. Dabar jam reikia tik kuo maistingesnio maisto.
 
Egzotmanas
Va, prašau http://egzotika.i...ad_id=1825.
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8282
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36242232 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma