2024m. May 13d. 00:35:58

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 12

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Iguanos
 Spausdinti temą
Žalioji iguana
Loona
Kokia tiksliai uvb lempa neatsakei. 24 tai ilgis coliais, o stiprumas galimas exo teros repti glo lempų 2,0 5,0 8,0 10,0. Tai kokia ji vis dėl to ir koks tiksliai atstumas? Ne "palyginus arti" o centimetrais nuo tos vietos kur dažniausiai sėdi iki lempos, centimetrais kiek gali arčiausiai prie jos prisiartinti. UVB lempos iš 15 cm ir mažesnio atstumo jau yra pavojingos, toliau nei 30-40cm jau nebeveiksmingos. Kiek laiko pačiai lempai ?

Vitaminai taip pat neaiškūs. Iguanai reikėtų tokio vitaminų rinkinio kaip nekton msa ir nekton iguana arba alternatyvūs. Parduotuvėje tau galėjo iberti bet kokių, kad ir tiesiog jbl kalcio. Reikėjo bent susižinoti ką duoda.

Skėrių kojos labai aštrios, geriau juos išimk iš ten.

Kadangi pas tave iguana pirmą mėnesį ir neaiškų kaip buvo laikoma iki tol pasistenk suteikti kiek įmanoma geresnes sąlygas ir pačioje pradžioje nepagailėk vitaminų.

Kas per "atitinkamas gruntas" ? Kokios temperatūros dieną? Naktį?

Su gentomicinu patariu elgtis atsargiai. Jis receptinis ir ne veltui, jei tai yra grybelinė infekcija - gali ir pakenkti. Jis labiausiai tinka nuo uždegimų.

Kol kas aš galvočiau, kad tai yra arba vitamino A disbalanso pasekmė, arba UVB lempos padaryta žala, bet informacijos vis dar per mažai.
 
Vobleris
Viskas teisingai pasakyta :geek: išskyrus (Gentamicin) akių lašai nėra receptinis vaistas nuėjai-nusipirkai Wink.O ,kad jis tinka esant uždegimui tai 100% "vidinių" bėdų jis neišspres.Veterinarai sako, kad nekenkia ir nepakenks ,bet jų kompetencija pasikliaut kekvieno reikalas, viskas nuo situacijos priklauso kuri keviena yra skirtinga.
 
www.egzotika.info
Loona
Pasiginčysiu.
http://vaistai.lt...g/ml%205ml

Paieškojus google matosi, kad vaistas receptinis. Be to kai reikėjo agamai, teko ilgai derėtis vaistinėje, kol galų gale pardavė. Pardavė tik tada, kai pasakėm, kad vaistai ne žmogui. Vaistininkė 10 kartų atsiklausė ar tikrai tikrai tikrai ne vaikui. Nebūtų pavojingas - neklausinėtų.

Gentamicinas užmuša bakterijas, taip sudaromos salygos grybeliui, antrinei infecijai, nes nelieka natūralios akių apsaugos. Ilgas vartojimas gali sukelti glaukomą. Nėra "nekaltų" antibiotikų, kuriuos galima vartoti kaip vitaminus. Visi turi stiprų pašalinį poveikį.
Redagavo Loona 2009-04-03 23:06
 
Vobleris
Nžn du kart pirkau :geek: ir abu be problemų Grin ir dabar pažiūrėjau nei ant pakuotės nei ant informacinio lapelio neparašyta ,kad tai būtų receptinis vaistas :geek: na apie vaistų receptus pakelbėsime "Sveikatos abc" forume Wink nebesiplėskime :naiv: oficialiai klystu aš :evil: prisijamu atsakomybę :shy:
Redagavo Vobleris 2009-04-03 23:19
 
www.egzotika.info
DonatasART
Dėl gentamicino, tai man ji irgi pardavė be problemų. Smile
Lempa Repti glo 5.0.
Atstumas 15-20cm. Matyt per arti tikrai..
Dėl vitaminų, tai jo, bet jau šia savaitę nupirksiu tikrai gerus. Nors neaišku ar ir duotieji blogi. Sakė tu vitaminų kainą už "įprasto dydžio" indeli apie 80Lt.

Substratas Biotera, ir kokosu riešutų pagamintas. Vienas buvo smulkus, o kitas stambesnis. Sumaišiau juos kartu.

Diena temperatūra ne po lempa būna maždaug 27-28, o po lempa ir iki 35. Bet iga atsigula tokiu atstumu kokiu jei reikia.

Su gentamicinu tikrai nepiknaudžiauju. Lašinu karta per dieną, na dažniausiai du.
Kai paminėjot apie konjuktivitą, aš šiek tiek apie tai paskaičiau, ir iš tikro na
visi požymiai sutaptu su iguanos simptomais.

 
Loona
Gali būti ir konjuktyvitas ir ne. Siūlau daug skaityti.
Pradžiai UVB lempų sukeltas konjuktyvitas:
http://www.uvguid...osphor.htm
http://www.uvguid...r-info.htm

Apie galimas akių ligas:
http://www.anapsi...bulge.html

Apie vitaminą A:
http://exoticpets...efrept.htm
http://lt.wikiped...itaminas_A

Mes turėjome jauniklę agama su 100% konjuktyvito požymiais. Sulipusios traiškanojančios akys (pradžiai viena, po to kita), aktyvumo ir apetito sumažėjimas. Deja tai buvo tik šalutiniai požymiai, nepastebėjome kvėpavimo takų infekcijos. Kai pamatėme, kad ne nuo to gydome - buvo jau per vėlu.

Dėl to siūlau paskirti keles dienas informacijos paieškai, kas dar galėjo sukelti tokį patinimą. Išimk gruntą visą, patiesk popierių. Papildomos dulkės dabar nereikalingos. Nusipirk vitaminų ir stenkis pirmomis dienomis duoti jų šiek tiek daugiau. Vitaminų prekybos centruose parduodamose daržovėse neužtenka, jų ten beveik ir nėra. Pasistenk kad lempa UV būtų saugiu atstumu. Ir atidžiai stebėk. Jei kas nors keisis - parašyk, galvosim :naiv:
 
DonatasART
Oo.. dėkui tikrai už tiek informacijos. Būtinai stengsiuosi daugiau sužinoti apie tai ir atrasti kas vis tik vyksta ir nuo ko.
:thumb: :aciu:
 
apastals
Sveiki as turiu iguana jau metus nesu daves jokiu vitaminu tik kalcio, gal galit kas tiksliai pasakyti kokiu vitaninu reiktu, pavadinimus kokie geriausi:aciu:
 
civillis
apastals parašė:
Sveiki as turiu iguana jau metus nesu daves jokiu vitaminu tik kalcio, gal galit kas tiksliai pasakyti kokiu vitaninu reiktu, pavadinimus kokie geriausi:aciu:


nusiperki gyvuna ir po metu domiesi kokiu vitaminu jam reik:tdown: idomus mastymas pas tave.. pas mane is rerizo vitaminai necton kazkokie (2 rusiu), bet nepamenu tikslaus pavadinimo, ismetes bonkutes jau
Redagavo civillis 2009-04-10 17:23
 
Vobleris
Nekton-Iguana ir Nekton MSA Wink beabėjo tinka ir kiti universalūs vitaminai ropliams tokie kaip:Reptivite,Repton,Vigorept ir pan.
 
www.egzotika.info
apastals
Na seip tai as pats nemegejas ryt visokiu tableciu ir panasei tai savo augintiniuj nieko tokio neduodu, bet pasiskaicius cia jusu visu susidariau nuomone kad gal reiketu kaskotai:nezin:
 
apastals
Gal dar galetumet parasyti kiek panasei vieni ar kiti kai nuoja
 
civillis
apastals parašė:
Na seip tai as pats nemegejas ryt visokiu tableciu ir panasei tai savo augintiniuj nieko tokio neduodu, bet pasiskaicius cia jusu visu susidariau nuomone kad gal reiketu kaskotai:nezin:


atmaske, kodel nepirkai vitaminu gyvnunui tai isskirtine pas taveGrin
o kas del kainos,tai as 100 lt mokejau mazdaug..
 
diedkas
as girdejau jas galima laikiti ir narve :conf: ar tai tiesa ? maciau video kur vienas vyrukas laiko jas ir rase kad nebutina tere juos laikiti... jei kas galit atsakiti parasikit i X_SNAKE_X@one.lt aciu :hap:
 
Loona
žinai, per video ir ne tokių dalikėlių pamatyti galima, nejau viską ką randi internete norėtum išbandyti Wink

Jeigu sugebėsi sureguliuoti kambario temperaturos ir dregmės patametrus taip, kad narve būtų temperatūra dieną apie 28-30 ° šilumos, o naktį – apie 21 °, santykinė oro drėgmė – apie 90 %, tada sekmės :geek:
Redagavo Loona 2009-05-17 11:00
 
fankas
žmoniu tikrai kvailų būna, visko pridaro, prifilmuoja.
Redagavo fankas 2009-05-17 19:49
 
civillis
buna ir protingu zmoniu kurie pridaro ir prifilmuoja, zmogus tik paklause.. gal jis kokinors toki video mate, ir paklause http://www.youtube.com/watch?v=2JINqHVdNM0 , tai nemanau kad cia kvaili ir durni zmones..
 
Loona
Šitie žmonės pagal video negyvena Lietuviškoje klimato zonoje ir be to kemša iguanai tofu sūrį Grin Siūlau nežiūrėti video kur gyvūnai jų klimato zonoje gyvena kieme, čia tas pats kas lietuvis ant kiemo stirną augintų. Jei temperatūros vasarą pas mus kieme siektų 35 laipsnius tai tu nors ir barzdoatasias agamas kieme galėtum laikyti.
 
civillis
as ta rasiau praeitoj zinutej bet lb issipleciau ta iistryniauSmile norejau rasyt kad klimatas ne lietuvos ir tt, bet cia kalbu apie zmogu kuris pamate toki video ir tiesiog paklause ar galima augint narve.. pas lietuviu augintojus kai igos isauga >1,5 metro, tai lb jau retas kuris daro tera tokiai.. laiko kambary gi, kur turi savo kampa su UV akmeniu ar pns ir tiek.. o maza tai aisku kol galima reik naudotis teruSmile
 
Loona
Tie kas savo gyvūnais rūpinasi, terariumus daro ir didelėms iguanoms ir minimaliomis sąlygomis nesitenkina. Pagulėk dieną ant grindų nuogas, palysk po lova, pakvėpuok dulkėmis ir suprasi kodėl taip geriau nedaryti.

Šį terariumą pirkom iš lietuvio, kuris savo iguanai kambario neskyrė. Orientacijai - aukštis 2.10 m.
Loona prisegti paveiksliukai:
terariumas.jpg
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8333
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39614
 
 
  
  36281088 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma