2024m. April 18d. 07:10:21

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
Barzdotosios agamos. Ar tai normalu?
Basanoske
Sveiki! Aš katik prisijungiau prie forumo ir laikau barzdotają agamą, bei acanthoscurria geniculata. Abu padarėliai gyvena terariumuose. Voras visiskai sveikas ir normalus, ėda, mezga tinklus, iš žemių kažką daro. Bet man neramu dėl agamos. Aš ją turiu jau nuo šių metų balandžio mėnesio. Per visą šį laiką ji nėrėsi tik du kartus. Ar tai normalu? Vienu metu šėriau svirpliais, vėliau lervom. Kažkada daviau džiovintų krevečių, bet nelabai mačiau kad ji jų ėstų. Pradžioje turėjo draugą, bet teko jį atiduot.
Pastaruoju metu ji visa laika būna palindusi savo slėptuvėje ir miega. Kai ištraukiu ją ir padedu priešais ką tik nudvėsusia lerva (kad nepabėgtu ir neįkristu į smėlį) agamą ją suvalgo. Kolkas augalų nevalgo. Terariume laikau šidinamajį akmenį, lempa. Kartais papurškiu agamą vandeniu. Patarkit ką darau blogai? :aciu:
 
Loona
Temperatūra tiksli karštame ir vėsiame taškuose? UVB? Agamos maudymas? Dienos nakties tikslus rėžimas ar junginėji ranka? Kiek valandų dega lempos? Po kiek ėda? Koks agamos dydis / tikslus amžius? Foto? Vitaminai ir mineralai? Kokios lervos? Jei laikai ant smėlio ar kietas pilvas ir ar gerai valdomos galinės kojos?

Manau beatsakinėdama į šiuos klausimus rasi ką darai ne taip.
Redagavo Loona 2011-09-26 22:38
 
Vyper
Kaip ir Loona sako, reikia išsamesnės informacijos apie agamos aplinka. Jei agama nėrėsi per tiek laiko tik du kartus, bei miega dažnai, vadinasi auga nežymiai, ką salygoja daug veiksnių. Kuo detaliau aprašysite, tuo lengviau bus mum nustatyti priežastį.
 
ogytwo2
Sveiki. Aš ruošiuos laikyti barzdotąją agamą. Perskaičiau jau daug straipsnių, diskusijų. Turiu terariumą 100cmx60cmx60cm. Čia pradžiai , vasara turėsiu dvigubai didesnį. Nusipirkau Exoterra Repti glo 10.0 uvb(26w) lempa, Nocturnal infrared heat lempa (75w), Nekton-msa kalcio, makro ir mikroelementų, vitamno D3 papildo ir smėlio kibiriuka, bet kaip supratau jis nelabai gerai tai dėsiu servetėles popierines, o veliau akmenis didesnius nugludintus.Dabar man reikia šildančio akmens arba kabelio. Nežinau kas geriau ? Gal galit patarti ? Terariuma žadu įrenginėti tokiu būdu http://www.youtube.com/watch?v=PWpGaAmYg5w . Pačia agama žadu pirkti iš čia http://v6601.srv2.321.lt/lt/terariuminiai-gyvunai-83/lt/pogona-vitticeps---barzdotasis-drakonas-3081.html arba iš gyvūnų parduotuvės kaune akropolyje. Maista pirksiu is akvazoo parduotuvės kaune(zoofobusus, milčiu, svirplius). Ar viskas gerai ? Ar galiu laikyti agama ? Pfft
 
Vyper
Susipirkai beveik viską, ko reikia. Patariu nusipirkti dar ir taimerį, kad būtų pastovus dienos/nakties rėžimas.

Kas liečia klausimą ar šildomas akmuo ar šildomas kabelis, tai agamoms reikia nebent šildomo kabelio. nuo akmens jos gali nudegti, nes nejaučia šilumos iš apačios. O kebelis naudingas tavo atveju nebent naktį, kad temperatūra nenukristu per žemai. Nes dieną pilnai pakaktų, sakyčiau net per daug, 75W infrared lempos.

O kaip dėl terariumo ventiliacijos?

Prieš pirkdamas agama, pažiurėk ar ji yra aktyvi, paklausinėk kokiu maistu buvo maitinta, ar gaudavo papildų, kalcio. Jei agama visą laiką guli, tai nėra gerai, turi kreipti dėmesį į aplinkos judesius, tad neskubėk pirkdamas.

Milčiais šerti yra negerai, sunkiai virškinamas chitinas, jau geriau zoofobusai. Geriausias varijantas yra svirpliai. Bet vien gyvūliniu maistu apsiriboti taip pat negalima. Agamos racioną kol jauna turi sudaryt 70-80% gyvulinio maisto ir likusią dalį augalinis (salotos, morkos, paprika ir t.t). Agamai augant, viskas keičiasi. Suaugus agama turi gauti daugiau žalumynų nei gyvūlinio maisto.

Dar vienas patarimas. Nepersistengti su Nekton MSA. D3 yra žalingas dideliais kiekiais, o kadangi turi UV lempa, kuri ir taip skatina D3 sinteze, nereiktu Nekton'o duoti dideliais kiekiais. Patariu nusipirkti gryno kalcio, be mikro/makro elementų ir D3, tiesiog kalcio. Yra taip pat parduodami Zoo med firmos, manau Lietuvos atitinkamose krautuvėse rasi, jei ne - Ebay šiais laikais gali gaut viską.
 
kitaniux
Kartas nuo karto būna skelbimų apie parduodamas jaunas agamas šiame tinklapyje,todėl patarčiau neskubėti ir pirkti iš augintojų, yra žmonių jas veisiančių, nes kiek teko parduotuvėse matyti tai jos dažniausiai neatrodydavo sveikos, netgi su erkutėmis, o kaina tikrai kosminė. Taip pat pirkdamas iš augintojo galėsi su juo pasikonsultuoti ir tikrai daugiau sužinosi apie agamą, nei iš pardavėjo. Didelis šansas, kad jis tikrai nežinos kokiomis sąlygomis augo gyvūnas iki parduotuvės.
Niekada nesakyk niekada.
 
ogytwo2
Terariumo ventiliacija šonuose, vienam šone viršui , kitam apačioi. Kas kiek laiko duoti tuos vitaminus tada? Tarkim tuos su D3 ir mikro makro tais ? Ar iš pradžių neduoti visai ? O dėl maitinimo tai skaičiau daug , bet žinau tiek kad ryte geriau duoti maista . Tai tarkim viena diena atsikeles ryte as jai duodu ten svirplių, ir kada vėl duoti ? Vėl kita ryta ? Ar dar reikia jei ten diena tarkim salotos. Neaišku man su kiekiu ir kas kiek laiko šerti.Grinisap:
Redagavo ogytwo2 2012-01-16 18:22
 
Vyper
Ventiliacija gera. Su D3 aš patarčiau duoti ne dažniau nei kas 2-3 dienas užbarščius ant salotų ar svirplio tarkim. O kalcį duoti kasdien.

Dėl maitinimo tiesa, geriausiai duoti ryte, bet turi bent valanda būt praėjus nuo agamos atsikėlimo - virškina geriau, nors retai kada agama ir valgys iškart įjungus šviesom. Paskutinis šėrimas turi būt 2val. iki lempų išjungimo (nakties), kad maistas susivirškintų.
Mažiukų šėrimas turi būt labai dažnas, apie 3 kartus dienoje. Maitinti geriausia tiek, kad dar būtų truputi alkana, nepersivalgius. Apetitą turi jos labai gerą. Suaugusias jau užtenka 1 kartą dienoje. Salotas duot irgi kasdien. Beje, mažom agamom, pirmą jų gyvenimo mėnesį salotos draudžiamos, arba stengtis duoti labai minimalų kiekį. Neturi dar skrandyję bakterijų, kurios padėdų skaidyti augalinį maistą, o tai apsunkina virškinima. Po kurio laiko bakterijos atsiranda skrandyje savaime.

Beje, nepalik nei svirplių nei zoofobusų naktį terariume - kietai mieganti agama tikrai nepajaus, jeigu svirplys žaloja ją. Smile
Redagavo Vyper 2012-01-16 22:34
 
ogytwo2
Na dekui. Kaip ir viskas aišku. Tai as vistiek pirksiu kokiu 2 mėnesiu agama. Tai dabar tarkim ryte kokia puse 8h imetu as jai svirplių paskui per pietus kokia 2 ar 3h vėl svirplių ar ten zoofobusu o vakare kokia 8h ar 9h salotų. Toks maitinimas geras ?
 
Bakardis
Aš, bent vakare nemaitinu, nes manau agamos juk virškina geriausiai "ant saulės", tai kada įjungta lempa.
Geriau vieną dieną svirplius ir pnš, poto kokia dieną salotas.
Redagavo Bakardis 2012-01-17 22:26
 
Vyper
Priklauso nuo to, kada įjungsi lempas. Ji turi degti 12h per parą, vasaros rėžimu 14h. Tai jei įjungsi 6 ryto, turėsi vadinasi ir išjungti 18h arba 20h, iki išjungimo 2 valandos likus neduot. Daugiau grafiką gali susidėti kaip tik patogu.

Salotas duoti tą pačią dieną, nes virškint reikia tai kasdien. Per salotas taip pat didžiausia dali gauna skysčių.
 
ogytwo2
Nu aišku. o ta šildoma kabelį tai išvedžiot po visa terariumo dugną? Ir kiek žinau smėlio geriau nepilt agamai geriau serveteliu popieriniu ar akmenuku stambesniu nugludintu taip ?
 
Embay
Agamai smelis nekenkia. Smelis blogai eublefaram, na bent maniske daug zvalesne atrodo kai perkeliau ant smelio.
 
Loona
Embay parašė:
Agamai smelis nekenkia. Smelis blogai eublefaram, na bent maniske daug zvalesne atrodo kai perkeliau ant smelio.


Remiantis kuo? Tavo asmenine patirtimi?

Parduotuvinio kalcinio smėlio rentgeno nuotrauka:

[img]http://images.beardeddragon.org/images/articles/impaction01.jpg[/img] is not a valid Image.

Iš straipsnio apie žarnyno užsikimšimą:

http://www.bearde...impaction/

Pardavėjų teigimu jis "suvirškinamas", bet faktiškai taip nėra. Mažas kiekis - galbūt. Didesnis kiekis yra pavojingas. Nei vienas rimtesnis straipsnis apie agamų auginimą nerekomenduoja smėlio jaunoms agamoms. Mūsų bandymas net suaugusiai agamai įpilti smėlio buvo nesėkmingas nes ji per daug juo domėjosi - todėl kiekvienas atvejis yra individualus.

Skirtumas tarp agamos ir eublefaro yra tas, kad agamos žarnynas kur kas pralaidesnis dėl dydžio, ir metabolizmas greitas, todėl smėlis greičiau pasišalina nei pas eublefarus, nesikaupia.

Todėl mano asmeninė rekomendacija būtų - mažai agamai nedėti smėlio, o kai jau gerokai paaugs. Tada atidžiai ir ilgai stebėti ar agama neryja smėlio.
 
Embay
Mano agama jau 10 menesiu, iki puses metu augo be smelio, tik ipilus smeli domejosi juo gal 2-3 dienas, dabar nebesidomi ir nebeeda jo taigi manau viskas tvarkoje. Na cia labai sunku ka nors patarti nes labai nuo daug ko viskas priklauso Wink
 
ogytwo2
SmileSupratau. Tai o ką vietoi to smėlio ? servetėlių kai pritiesiu tai aš taip isivaizduoju , kad jas suglamžis, išmėtis ir šeip kaškaip negražiai atrodys.
 
Vobleris
Dėk akmenis- http://www.egzoti...to_id=6343 Wink
 
www.egzotika.info
ogytwo2
Na reiks tokiu paieškoti Pfft O jam gerai kai taip nelygu ? Grin Ten kur bus sleptuve na tarkim jo miegamas tai ten kaskaip gal padaryt reiktų kad lygu būtų ar jam nesvarbu ? Nes kaškaip jie ten nejaučia apatines kūno dalies taip ? ;D
 
Embay
Apatine kuno dali jaucia, tik silumos nejaucia apatine kuno dalimi.
 
Loona
Embay parašė:
Apatine kuno dali jaucia, tik silumos nejaucia apatine kuno dalimi.


Tu bent pats tiki kuo rašai ?

Yra labai daug prirašyta nesąmonių šiuo klausimu internete, todėl reikia atsirinkti kas logiška, o kas ne. Problema paprasta, agamos renkasi vietą pasikaitinti pagal savo rudimentinę trečią akį. Todėl jos gali nesuvokti šildomo akmens kaip vietos kaitinimuisi.

Antra problema tai driežų pilvo nudegimai. Dėl šios priežasties yra skleidžiamas gandas, kad jie pilvu nejaučia šilumos. Bet jei padėsite agamą ant karšto paviršiaus, ar priliesite tokiu pilvą pamatysite, kad jaučia ir dar kaip. Nudegimai atsiranda ir ant nugaros nuo per karštų lempų vien dėl to, kad jų oda nėra tokia kaip mūsų. Taip pačiais žvynais agama negali pajusti šilumos. Todėl šildosi kol pajunta jau odoje esantys šilumos receptoriai. Bet kai jau pajunta kad karšta ir žvynai jau yra perkaite - jau būna per vėlu, nes jie dar kurį laiką perduoda tą karštį ir taip atsiranda nudegimai. Kas yra prie laužo nors kartą ant savęs džiovinę kelnes ar batus supras Grin
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8287
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36244385 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma