2023m. September 24d. 15:41:19

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

Atsitiktinė foto

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,001
· Naujausias narys: GabrieleNatalija

Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Maistas
 Spausdinti temą
Grauziku veisimas
GiX
ka rekomenduotumet is grauziku veisti maistui tuo paciu skiriant kuo maziau prieziuros jiems? ta prasme, kad nereiketu stebet poreliu, ju isskirt is bandos, kad veliau, gimus jaunikliams kiti gentainiai ju neistampytu/neispjautu?

smiltpeles jau isbandziau, nors buvo visos "savos" bet vistiek dazniausiai liudnai baigdavosi naujagymiams, jei laiku pateles neatskiri.

galbut ziurkes? ar labaratorines pelytes?

www.scorpions.lt
paska
peles visos labai dvokia, manau geriau ziurkes.
Ežys galvoja, kad jo sūnaus kailiukas švelnus

GiX
na taip, bet as jas ne namie laikysiu, rusyje dideliam terariume:geek:

www.scorpions.lt
Linius
aš pradėjau nuo žiurkėnų, kurių baigiu atsisakyt, dabar turiu dvi šeimynas pelyčių dviejose dėžėse ir jau šiandien sulaukiau pirmų jauniklių :thumb: Patogiai
jas apgyvendinus, įtaisius automatines girdyklas, su jom rūpesčių nedaug, ir vaizdelis įdomus, nueinu rūsin jų šert ir prasėdžiu po pusvalandį bežiūrėdamas kaip jos laksto :laugh: Be to turiu žiurkiną ir ką tik nusipirkau nepilnametę žiurkytę, tad poravimo teks palaukt, na maistelio mano taivaniui ir pieninukei, manau turėtų užtekt ir iš pelių :yes:
...nusišypsok, jei skauda labai...

Linius
užmiršau pasakyt, jeigu ką, kad pelių šeimyna- 1pats ir 3-5 patės, atskirt nereikia, vaikus veda į vieną lizdą ir bendrai rūpinasi, žodžiu tikras haremas :laugh:
...nusišypsok, jei skauda labai...

evalduxx
Veisk pelias, nėra ten tos smarvės praktiškai daug, beto jeigu rūsyje auginsi tai iš vis tai nelabai rupės. Nėštumas jų trunka trumpai 7 dienos berots, tad ganėtinai greitai gali turėti nemažą fermą jų ir auga neįtikėtinai greitai, gerai pamaitinus beveik geros pusės žiūrkės gaunas. Wink

GiX
butent, reikia haremo didelio:jeee:

o su ziurkem kaip? irgi haremo pobudis galioja joms?:read:

www.scorpions.lt
AndriusN
Pelių nėštumo trukmė 19-20 dienų.
Šeip tai manau,kad žiurkės nuo pelių daugiausiai skiriasi tik dydžiu. Be to ir tom ir tom galioja haremo pobūdis.

Klaipeda
As veisiu japoniskas peles. Spec presuotu pjuvenu kraikas - nedvokia, nedideles, subresta ir daugintis pradeda triju menesiu :thumb:

Mariezas
Del ziurkiu tai yra viena beda jei tarkim jaunikliai ugteleje, savaite ar dvi kaip atake, ir netyce pora dienu nepasersi ar ka gali rast pora uodegu, ir seip jei nepriziesi,uzmirsi pasert ar ka daznai gali rast tik uodegu, jau yra keleta kartu buve, o del japonisku nzn kiek gavos tiek nesiveisia, dabar kazkokiu yra,kai uzaugs gal veisis tik,kad patinas uzsiverte jaunas kakzodel reike surast Smile

MosNos
Klaipeda parašė:
As veisiu japoniskas peles. Spec presuotu pjuvenu kraikas - nedvokia, nedideles, subresta ir daugintis pradeda triju menesiu :thumb:

kiek mazdaug prieziuros reikia, kas kiek keiti pakrata ir panasiai?

Klaipeda
Nedaug tos prieziuros. Kraika keiciu karta ar du i savaite (trims pelems, jei prisiveis , teks pora kartu i savaite). Siaip kambario temperatura, teras kazkur apie 50/25/35, visada turi buti grudu, kai lekstuteje lieka tik nuograuzos, ismetu ir pridedu naujo. Visada turi buti vandens gertuveje, megsta laipioti, idejau saka.
Viena pazystama laiko daug mazesniam tere keturias peles su ju peliukais, pora kartu per savaite keicia presuota kraika. Nededa nei namelio, nei lekstutes maistui, nei saku. Tiesiog veisia vos ne kibire. Na, as pasidariau dar ir estetini vaizda Grin Bent jau is manes jos daug prieziuros nereikalauja:yes:

karolis
a jums negalla paskui tos peliukus suserti driezams ar gyvatem????
man tai butu gaila Sad :no:
as esu toks ir nekitoks

MosNos
karolis parašė:
a jums negalla paskui tos peliukus suserti driezams ar gyvatem????
man tai butu gaila Sad :no:

man negaila, man gailiau alkanos gyvates :yes:

Klaipeda dekui uz issamu atsakyma, reik ir man pradet veist:yes:

mildaster
dėl japoniškų pelių kvapo tai nei už ką nesutinku. yra jis, ir dar koks Grinead: pati neveisiu ir atsisakiau minties veisti, užtenka jau to, kad parsinešu kokią dešimtį pelių iš parduotuvės, tai jau po valandos smirdėt pradeda. ir ne tai, kad apsisysioja jos. tiesiog iš savęs dvokia. Grinead: :help:
master of disaster

http://mildaster.wordpress.com
bagriv
As peles laikau 40 l akvariumuose, po 6 (1 patinelis ir 5 pateles), o naudoju Zverlit kraika katems. Tai toks smulkus, primenantis smeli kraikas, sugeriantis kvapa. Pripilu nedaug- kokius 1-2 cm, o keiciu karta per menesi. Tiesa, kvapas po truputi atsiranda jau po dvieju savaiciu, bet ne toks stiprus, kaip laikant ant pjuvenu.

MosNos
manau pabandysiu:trenk:

Klaipeda
Na, ju specifinis kvapas siek tiek primena tesliniu sausainiu Grin Desimt peliu tikiu, kad smirdi. Grin Velgi, pas mane tik trys Wink Kai laikiau viena kibirelyje nuo majonezo, tada tai jau dienos antroj pusej ir slapimu paduodavo Shock

tesiukas
O kartais japonisku ir laboratoriniu peliu negali kryzmint? Frown Ta prasme juk jos turetu veistis, juk abi peles jom turetu buti dzin ar baltos, ar baltos su juodom demelem... O gal jos abi japoniskos :kvail:

Klaipeda
galima kryzminti yvairiu spalvu pelytes, tik balti peliukai greiciausiai nesigaus, nes albinizmas - recesyvinis genas Smile

Beja, kazkada turejau ruda japoniska pelyte Pfft Tiesa pasakius, medziagos apie tai neradau, bet manau, kad tai gali buti ta pati rusis, kaip ir laboratorine Grin
Redagavo Klaipeda 2007-09-04 22:12

Peršokti į forumą:

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis

Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.

Shoutbox
You must login to post a message.

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

2023-06-28 19:31
Tai, kad nieko nebeauginu, tai retai ir užsuku... Grin

2023-05-15 22:57
Ankščiau ateidavo nariai ir užkišdavo forumus Grin dabar toks jausmas kad jie ateina ir tyliai skaito Grin Per savaite po +2 naujus.

2023-04-25 23:19
Visi čia gyvi, tik truputį medžiagų apykaitą sulėtėjusi Smile

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

Jau yra:
Narių: 8001
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232