2024m. March 28d. 22:24:47

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Žalčiai
 Spausdinti temą
Kukurūzinio mitybos ypatumai
zamolskiux
Sveiki, turiu klausima, kiek laiko 3men.,zalciukas virskina saldyta pelyte? Paseriau pries 4 dienas ir vis dar pilve. Zalciukas nerangus, maistas buvo gerai atsildytas. Vis dar nesitustino. Ar viskas cia tvarkoj? Ar nelaikas panikuot? Maista prarijo per 10 min. Aciu uz atsakymus.
P.S. neturiu lt srifto. Sory
 
Vobleris
Mažas gyvačiukas, maistą suvirškina pakankamai greitai.Pasižiūrėkit ar tinkama temperatūra,nes esant netinkamai-žemai temperatūrai .Gyvatė maisto nevirškina,jį gali atryti ir pats virškinimo procesas sutrinka,trunka ilgiau ir t.t.Atkriepkit dėmesį į sąlygas-temperatūrą.
Redagavo Vobleris 2010-10-06 16:41
 
www.egzotika.info
zamolskiux
Perskaites jusu ankstesniu spatarimus siltam kampe 25-26 diena ir 20 nakti. Jis prima karta gavo pilna peliuka,nes ankciau gaudavo po puse. Atryti ne atrijo. Tik suvirskint negali. Bent jau man taip atrodo.Cia mano pirmasis,tai gal as per anksti stresuoju?
 
Vobleris
zamolskiux parašė:
Perskaites jusu ankstesniu spatarimus siltam kampe 25-26 diena ir 20 nakti. Jis prima karta gavo pilna peliuka,nes ankciau gaudavo po puse. Atryti ne atrijo. Tik suvirskint negali. Bent jau man taip atrodo.Cia mano pirmasis,tai gal as per anksti stresuoju?

Palaukite Wink panikuoti ,dar neraikiaWink
 
www.egzotika.info
zamolskiux
Aciu uz patarima ir paguoda Smile As pats manau kad nereikia panikuot , bet norejos isgirst dagiau patyrusiu nuomone. Pasikaustysiu kantrybe ir lauksiu. Dar karta Aciu. Jei ka,klausiu ir tikiuos butu isgirstasGrin
 
Shizo
Paskutinį kartą žalčiukas valgė rugsėjo 26 dieną... Ir kažkodėl bijo rankų kaip velnias šventinto vandens.
Nėrėsi nėrėsi jis, atrodo išsinėrė, bet vis dar į maistą nežiūri. Ar dar laukt?
Python molurus bivittatus
Pantherophis Guttatus.
Brachypelma Emilia
 
siames131
labas vakaras, norejau paklaust tik labai neiskoliokit kad durnas klausimas ir t.t. kukuruzinis zaltys 33 cm issinere pirmadieni ir pelite prarijo jau vel pirmadienis ir kiek duodu nieko needa ar nereik pergyvent jau pradet? be to kokio mazdaug amziaus gali buti jaj tokio ilgio ir kiek laiko gali isbut needes kad jaj neestu kad nepanikuot man? Shock :help: :aciu:


Atsiprasau uz LT srifto nenauduojama tesiog mano loptopas jo neturi.


Psalmopoeus irminia L8
Psalmopoeus Cambridgei Male
Gromphadorhina portentosa
Mantis Religiosa
Marmurinis Vezys
Nauphoeta Cinerea
Blaberus giganteus
Blatta lateralis
Shelfordella tartara
Tenebrio molitor
Zophobas morio
 
Vobleris
siames131 parašė:
labas vakaras, norejau paklaust tik labai neiskoliokit kad durnas klausimas ir t.t. kukuruzinis zaltys 33 cm issinere pirmadieni ir pelite prarijo jau vel pirmadienis ir kiek duodu nieko needa ar nereik pergyvent jau pradet? be to kokio mazdaug amziaus gali buti jaj tokio ilgio ir kiek laiko gali isbut needes kad jaj neestu kad nepanikuot man? Shock :help: :aciu:


Pergyventi nereikia.Paskaitykite aukščiau esančias žinutes.
 
www.egzotika.info
Gabija
Turim beda Sad 1,3 metu, mazdaug 1 metro ilgio kukuruzas nevalgo 3 savaites (priezastis ne nerimasis). Kaip suprantu tai dar nera labai ilgas laiko tarpas, bet vis tik labai neramu, nes taip nutiko pirma karta. Jis dar niekad nera atsisakes peles (seriam kas savaite), o dabar jos atsisake jau trecia karta... Temperatura 25 laipsniai, terariumas mazdaug 120 x 100 x 70, yra sleptuve, dregme normali. Siandien pervyniojom sildymo kabeli, kad butu vesusis kampas. Iki siol to nedarem, nes terariume yra "antras aukstas", i kuri zalciukas gali uzlipti jei jam per karsta. Galbut tame beda? Po paskutinio valgymo lyg ir issitustino (ne 100%, nes galejom ir susipainioti). Siandien bandysim ji leisti pasiplaukioti, gal pades... O gal beda tame, kad nakti nenumusam temperaturos? Ar tai daroma termostato pagalba? Nikitele (zalciuka) seriam negyvais peliukais, ant ju lasinam vitaminus (bet ju tikrai neperdozuojam). Dar vienas mano nuogastavimas - galbut jis sugalvojo ziemoti? Bet siaip jis gana aktyvus. Pries kokius 3 menesius (kai tik perkraustem Nikita i didesni terariuma) zalciukas paspruko. Savaite laiko jo neradom, kol galiausiai ji aptikom lauke prie vijokliu, bet tada dar nebuvo labai salta. Po to karto jis valge du kartus, atrode sveikas ir judrus. Gal jam pakenke sitas "pasivaiksciojimas"? Po kiek laiko reiktu daryti prievartini maitinima? Kai duodam jam pele, jis ja stumdo, pakisa po ja galva (taip jis elgiasi ir tuomet, kai ruosiasi nertis). Ka dar galetumje padaryti, kad padetume Nikitelei? Is anksto aciu uz atsakymus.
 
Vobleris
Patarimų forume priduota nemažai, kašką pasakyti naujo nelabai galima.Dėl tokio laikotarpio labai panikuoti ,dar nevertėtų.Gyvūnas laikomas tinkamomis sąlygomis (tai yra esant tinkamai temperatūrai) žiemoti nesugalvos ,bet menkų "susisapnavimų" būna.O bandyti reikia tai jau minėtas : "žaidimas" su maistu.maisto palikimas ilgesniam laikui ir net "maženėje erdvėje" tai yra tarkim dežė (žinoma su ventilecija ir su "apsauga" ,kad gyvūnas nepabėgtų ir įvairaus maisto siūlymas tai yra: pliki žiurkiukai,maži peliukai ir pan (gyvi,atšildyti,nepavojingi) ,kad pabandyti sustimuliuoti apetitą.Realiai laikotarpis toks ,kai pasitaiko visko.Palaukite,pabandykite ilgiau pažaisti su maistu,jį palikti,pakeisti kitu.Nesimaitinti gyvūnas dar gali pakankamai ilgai (iki pavojingos išsekimo ribos) jau nek artą minėjau ,kad priverstinis maitinimas kraštutinė priemonė.Dar palaukite ir išbandykite priemonės ,kurios gal sustimuliuos žalčiuką maitintis.Žiemojimo-veisimosi stadijoje tai nepagelbės.Beto yra didelė tikimybe ,kad "šokinėjant" temperatūrai žalčiukas pereina į veisimosi būsena ir natūralu ,kad atsisako maitintis ir neporuojamas gyvūnas patiria stresą.Manau čia ir yra problema. temperatūra mažoka ir net neabejojiu ,kad nepastovi (į neigiamą puse) dienos metu reiktų 28-30 ,naktį jai namuose temperatūra apie 20 užtenka nakčiai išjungti šilumos šaltini ,ranka ar panaudojant laiko rėlę.Padidinkite temperatūrą.
Redagavo Vobleris 2011-01-01 17:24
 
www.egzotika.info
Gabija
Zalciuka serdami buvom palike ilgesniam laikui serimo dezeje, taciau, kaip jau minejau, pele jis tik stumde. Dar pabandysim pakelti temeratura ir nupirkti ivairesnio dydzio peliuku ir ko nors apetitui stimuliuoti. O kodel manote, kad temperatura nepastovi? Ar musu terariume kazko truksta? Kas tai itakoja? Temperaturos svyravimu terariume lyg ir nepastebejom (nebent turite omenyje ta "pasivaiksciojimo" savaite). Suprantu, kad tai priklauso nuo konkretaus individo, bet gal bent apytikriai galetumete parasyti kiek laiko tokio amziaus zalciukas gali isbuti nevalges?
 
vic
Zalciukas,gali isbut iki puses metu nesimaitines(priklausomai nuo jo sudejimo). O nesimaitinti gali jei jis yra patinas ir jam pakankamai maisto.Pateles daugiau eda nes joms reikia didesnes kuno mases del kiausiniu.Taip,kad nepanikuok kolkas
 
Gabija
vic, aciu uz nuraminima Smile Isgasdino mus sitas bado streikas, bet kaip matau dar nemazai laiko turim tam, kad pelyte isiulytume...
 
vic
tik nesiulyk perdaznai,geriau padaryk kokiu dvieju savaiciu pertrauka ir tik tada siulyk
 
Gabija
Iki siol bandem pelyte duot kas savaite, tai dabar ilgesne pertrauka padarysim. Gavom dar viena patarima - duot gyva peliuka (zaltys neva neramus, nes iesko grobio, o nevalgo todel, kad nori gyvos peles). Ar tokia versija gali buti teisinga? Zalciukas dar niekada nera gaves gyvos peles.
 
vic
Cia yra vienas is budu duot gyva pele,bet duokit labai maza,kad negaletu ikast zalciui.Jei ikas peliukstis galite uztureti dar didesniu bedu.Ir dar atminkite ,kad jei duosite gyva pele labai didele tikimybe,kad zalciukas nebees saldyto maisto.Nors mano zalciai ede tiek gyva tiek saldyta
 
Gabija
Aha, zinau. Ka padarysi, tektu tada dar ir peliu seimyna isigyt, kad tik Nikita valgytu... Tikekimes, kad po poros savaiciu turesiu geru naujienu Smile
 
Gabija
Bado streikas baigesi!!!! :hap: Dar karteli aciu uz patarimus. Zalciuko net nereikejo "itikineti", iskart suvalge peliuka... Panasu, kad jis tiesiog nusprende pabadaut, nes pries tai buvo gaves pora riebiu peliu.
 
mantikas188
ar nieko neatsitiks as viena is savo mazyliu tik vistiena maitinu nes daugiau nieko kito ir needa, i peliukus net neziuri.
 
Vobleris
Nieko gero,bet geriau nei nieko.Bandyk siūlyti visokio "plauko" graužikus.Čia tik laikinas problemos sprendimo būdas.Reikia visokiais būdais įsiūlyti graužiką (pabandyti pažaisti su maistu,palik ilgesniam laiko tarpui ir t.t).Bet ,jai žalčiukas mažas Wink tai geriau nei nieko,bet reikia vis bandyti pratinti prie peliukų ir neužsiciklinti vien ties "krutinėle" tarkim ,nes graužiko tai tikrai neatsoja.
Redagavo Vobleris 2011-02-11 12:34
 
www.egzotika.info
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36149460 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma