2024m. March 28d. 13:55:02

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 13

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Gyvatės
 Spausdinti temą
Noriu pirkti nuodinga gyvate
Agne - 2
o kas jums sake kad as neplanuoju sio darbo dirbti? as dar tik studijuoju bet laboratoriniais darbais uzsiimineju nuo 7 klases.
 
Agne - 2
ir beto pirmiausia bandau tik su viena gyvate. nereikia niekur skubeti.
 
Vyper
Aš už tokią iniciatyvą. Mėgstu žmonęs, kurie kažką nori atrasti, bandyti, bet pritariu kitų žmonių nuomonei. Jei nėra kur skubėti, nusipirk žaltį, neimk ant rankų nuo pat gimimo ir turėsi piktą gyvūna, prie kurio priprasi ir matysi ką daryt, ko pasisaugot Smile
 
Loona
Agne - 2 parašė:
aciu uz jusu patarimus, bet tikrai esu viska apgalvojusi ir keleta patyrusiu zmoniu man tai rekomendavo. savo darba ismanau, dirbu pati kitu zmoniu nelieciu, nebent butu kokia nelaime, bet abejoju. yra specialos pirsrynes kurios apsaugo nuo gyvates ikandimo, jaj to nezinojote. visada dirbu atsargei. norite suzinoti kam man nuodinga gyvate reikialinga? na pasakyti negaila. noriu israsti naujus vaistus. visiskai istyrineti gyvates nuodus ir jos genetika. tiesiog tai mano pasisventimas, didziausia svajone.:hap: apie tai galvojau daugiau nei metus. ir pagaliau nusprendziau tai igyvendinti. noriu viska istirti apie gyvates ko iki siol nepadare kiti asmenys:yes:


Jei to nežinojai prie pirštinių kurios rekomenduojamos nuo gyvačių įkandimų rašoma : "cut and puncture resistant, NOT CUT AND PUNCTURE PROOF". Su kietomis pirštinėmis tu nesugraibysi gyvatės, o minkštos negali visiškai apsaugoti.

Visiškai ištyrinėti gyvatės nuodus ir atrasti vaistus - vadinasi tau netinka nei viena hobyje pardavinėjama gyvatė. Nes jų nuodai jau ištirti. Reikalinga yra nebent naujų, retų rūšių nuodų tyrimai.

Be to vaistai lygiai taip pat gaminami iš kerpių, kurios ne taip stipriai kandžiojasi.

Rekomendacija labai paprasta - tau dar labai toli iki gyvačių. Nes šiuo metu, kiekvienas žodis rodo, kad apie gyvačių nuodus nieko nežinai - tiesiog kad iš jų gaminami vaistai. Išsistudijuok juos ir pradžiai pradėk nuo ko nors nenuodingo. O jei stipriai nori - nuvažiuok į vokietijos muges. Vienoje parodoje pamatysi labai daug žmonių sudarkytomis rankomis, kojomis, šviežiomis atviromis žaizdomis nuo audinių nekrozės, sutinusiomis galūnėmis - ir visi jie profesionalai, atsargūs.

Be to tu kalbi bendrai apie gyvates ir kad jų nuodai yra neištyrinėti. Tai yra visiška netiesa. Yra gyvačių fermos, kurios licenzijuotoms įstaigoms gali teikti nuodus įvairių gyvačių, o ne vienos. Gyvačių nuodai yra ne visi vienodi ir vienos gyvatės nuodų tyrinėjimas visiškai nieko nedos. Be to visų populiariųjų gyvačių nuodai yra tikrai ištirti ir pastoviai tiriami. Jei taip lengva būtų pasigavus miške angį ir panagrinėjus jos nuodus po mikroskopu atrasti vaistus nuo vėžio - tai jau senai būtų padaręs kiekvienas. Tai yra sunkus sistemingas ir ilgametis darbas, o ne tiesiog eksperimentas.

Idėja kilni, sėkmės tikimybe labai labai maža, o vienas neatsargus judesys ir gali būti labai liūdnos pasekmės. Jei jau tirinėji nuodus turėtum žinoti, kad Lietuvoje nėra serumo net nuo lietuviškos angies įkandimo.
 
vic
Ot patinka man tokie zmones kaip Loona,tyli tyli,bet kai ziebia viska tai kaip kirviu nukerta net pridurt nieko nebelieka :clap: :clap: :clap:
 
Agne - 2
aciu uz visus patarimus ir t.t. bet as turiu galva ant peciu ir pati viska darysiu kaip noresiu ir panasei.
 
Mode
tai kam tau tie patarimai tada Frown :nezin:
www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_spider.gif www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_bat.gif www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_bluefish.gif www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_orangefish.gif www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_schooloffish.gif www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_cat.gif www.bbc.co.uk/h2g2/skins/Alabaster/images/Smilies/f_bunny.gif
 
Vainius95
sutinku su mode :yes:
 
rimga321
Juk ji patarimu net nepraše.
 
Agne - 2
seip tai jo Smile na bet aciu vistiek.
 
garsas
na štai ir aš čia vėl... senieji forumo nariai atsimena tikriausiai mano ketinimus isigyti oxyuranus microlepidotus? neberandu savo raštliavų kaip ir kas ten buvo. Aišku galėčiau vis laikas nuo laiko papildyti, bet nebeliko ko pildyti. bet galiu visiems priminti jog rankų dar nenuleidau ir procesas tesiasi toliau. nors galimybė iš australijos labai maža (yra dar 1 legalus būdas kurio netikrinau) ir noriu padėkoti sadui už pagalbą ieškant vokietijoje. taip radome, bet man mokėti 2500eu buvo ir dabar yra per daug už gyvačioką. taigi temos autorei (sorry kad neskaičiau visos tad nekomentuosiu) visų pirma aišku bandymas atkalbėti ir tt. bet jei esi tokia užsispyrus kaip aš gali sau pirkti. o rasti labai lengva tik reikia norėti. vat labai noriu taipano. ir jau trys metai nenuleidžiu rankų...



P.S. tai toks buvo atsakymas iš gamtos apsaugos australijoje po mano keletos oficialių užklausimų...


Thank you for contacting the Wildlife Trade Permits Team regarding the export of Oxyuranus microlepidotus (Inland Tiapan) .

Under the Environment Protection and Biodiversity Conservation Act 1999 (EPBC Act), the Department of the Environment, Water, Heritage and the Arts is responsible for regulating international trade in certain specimens of fauna and flora products.

A permit is generally required from the Department to:
• Export specimens of Australian native plants and animals;
• Import or export specimens derived from plant and animal species listed on an appendix to the Convention of International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES); and
• Import live specimens of plants and animals.

Since the introduction of the Environment Protection and Biodiversity Conservation Act 1999 and its predecessor, the Wildlife Protection (Regulation of Exports and Imports) Act 1982, exports of native wildlife have been strictly regulated.

Under the Environment Protection and Biodiversity Conservation Act 1999 (EPBC Act), the export of specimens of live Australian native mammals, birds, reptiles and amphibians is possible only for the following non-commercial purposes: exhibition, education, research, conservation breeding or travelling exhibition. Applications to export need to include evidence which demonstrates that the export is non-commercial and that the requirements contained in the EPBC Regulations 2000 have been satisfied.

Information on requirements for each of these non-commercial purposes can be found at http://www.environment.gov.au/biodiversity/trade-use/publications/noncommercial-guide/index.html.

As the oxyuranus microlepidotus (Inland Tiapan)Is native to Australia and not listed on the allowable Live Export list you would not be able to import them into Lithuania.

If you have any further questions please contact our general enquiry line on (02) 6274 1900 or you can email us at wildlifetrade@environment.gov.au.

Regards,
Naomi Clarke

Wildlife Trade Permits Team
Department of the Environment, Water, Heritage and the Arts
CITES Management Authority of Australia

Email: wildlifetrade@environment.gov.au
Ph: +61 2 6274 1900
Fax: +61 2 6274 1921
Post: GPO Box 787 Canberra ACT 2601, Australia
Redagavo garsas 2010-05-03 12:36
 
fanaRiC
na garsas tu esi bent jau su amziumi protingesnis... turi kazkokia atsokomybe patirties ir .t.t na o jai tik pries 10d suaksoko 20m... pradziai gal reiktu kelius gerus metus pasimokyt ir t,t kad pagrindus zinot.. o ne cia baigus 12klasiu, pult nuodungu gyvaciu prisnuodzius ieksot Grin
2 x Brachypelma albopilisum
P. Irminia
B.boehmei
N.Chromatus
P. Ornata
_______________
E.Guttata Pfft
_______________
Green Iguana Smile
 
GiX
garsas parašė:
na štai ir aš čia vėl... senieji forumo nariai atsimena tikriausiai mano ketinimus isigyti oxyuranus microlepidotus? neberandu savo raštliavų kaip ir kas ten buvo. bet galiu visiems priminti jog rankų dar nenuleidau ir procesas tesiasi toliau. ir noriu padėkoti sadui už pagalbą ieškant vokietijoje. taip radome, bet man mokėti 2500eu buvo ir dabar yra per daug už gyvačioką. taigi temos autorei (sorry kad neskaičiau visos tad nekomentuosiu) visų pirma aišku bandymas atkalbėti ir tt. bet jei esi tokia užsispyrus kaip aš gali sau pirkti. o rasti labai lengva tik reikia norėti. vat labai noriu taipano. ir jau trys metai nenuleidžiu rankų...


O iš kur tokia kosminė kaina?

http://www.terrar...ifieds.php

Čia dažniau lankykis ir nusipirksi. Suaugusių porelės kaina 600 eur ir panš... jei tikrai to noro yra, gan greitai nusipirksi.
 
www.scorpions.lt
GiX
fanaRiC parašė:
na garsas tu esi bent jau su amziumi protingesnis... turi kazkokia atsokomybe patirties ir .t.t na o jai tik pries 10d suaksoko 20m... pradziai gal reiktu kelius gerus metus pasimokyt ir t,t kad pagrindus zinot.. o ne cia baigus 12klasiu, pult nuodungu gyvaciu prisnuodzius ieksot Grin


Mambas, taipanus retas kas laiko , bei apskritai, nepatyrime esmė. Sakykime, jei pvz kokia Bitis gabonika sąlyginai yra nedidelė ir nepaslanki, kerta tik žaibiškai (Bitis arietans greičiausiai kertanti gyvatė), o šio "kalibro" gyvatės yra ilgos, ne tik žaibiškai kerta, bet ir juda, bei dėl šių požymių jų kirtimo laukas smarkiai padidėja. Galima taip apibūdinti ir didžiausia nuodingąją gyvatę pasaulyje karališkąją kobrą, bet ji daug lėtesnė, nepaslankesnė lyginant su aukščiau nurodytomis.
Redagavo GiX 2010-04-30 16:58
 
www.scorpions.lt
Vobleris
Apskritai , tai čia diskusija verta dėmesio.O tokių gyvačių auginimas įpatingai.Visada yra netikėtumo faktorius.Gyvūnas nėra (stipriai) prognozuojamas.Tik savybės skiriasi (nuodai,greitis,staigumas kertant ir t.t ) ,bet kokiu atveju.Nelaimingo atsitikimo metu ,mūsų (ir net turint priežnodžius, bet kokioje šalyje,laiku nesuteikus pagalbos laukia mirtis arba galūnės praradimas-suluošinimas visam gyvenimui ir tai yra GERIAUSIAS varijantas..Bet , čia mano manymu yra ne žodžio AŠ svarba, o žodžio MES( šeima,aplinkiniai) klausimas.Gyvatė yra "mąstantis" sutverimas ( tai ne voras ir ne skorpionas) ir pastarieji (kaikurie) juoko nekelia ,bet tai visiškai kitoks gyvūnas...Tad pirma augintojas turi iškelti sau klausimą.Ar jis pasiruošes auginti,pavojų keliantį gyvūną.Jaigu tu gyveni vienas, name ,be šeimos ir vaikų ir pašalinių žmonių.Rizikuoji savo kailiu, kitu atveju....Nesenai buvo straipnis paie "nuotiki" Vokietijoje , nuotikis baigėsi laimingai ,kaip toks nuotikis baigtusi , pas mus aš nesiryžtu prognozuoti.Gerų -geriausia stresu ir panika šeimininkui.Žinoma yra visos atsargumo priemonės ir t.t ,bet yra sakoma ir lazda kartais "išauma".Tokių nelaimių ir nutikimų gali nutikti ir su kitais gyvūnais,gyvatėmis ,bet jau situacija savaime kita.Asmeniškai aš pažiūrėjas ir susipažines (šektiek) su nuodingomis gyvatėmis ir jų keliamu pavojumi , rizikuoti gyvybe savo ar kitų gerove nedryščiau.Aibe dokumentinės medžiagos,nuotraukų ir t.t su jų elgesiu.O dažnas veisėjas,fermos augintojas yra "ragaves" "dantukų" , bet tai gali "leisti" gyvendamas vakaruose, Lietuvoje šimta procentinė tragedija nelaimes atveju.Aš tikrai nenoriu nieko atkalbinėti yra žmonių kurie sėkmingai su tuo tvarkosi ir pas mus ,bet pagalvoti ir dar kartą pagalvoti,tikrai verta ir viską gerai pasverti.Kekvieno teisė rinktis :yes: ,bet teisė ,kad aplinka (pavadinkime) taip,neateitų su dalgiais visų mūsų.Man ir įspūdingo dydžio pitonas Smile atrodo pakankamai įspūdingai.... Vienu žodžiu. tai ne žaidimas ir ne "Kukurūzinio žalčio" auginimas.Vakaruose turbūt neveltui tokia reglamentacija ir potvarkiai, susija su šiomis įspūdingomis ,bet begalo pavojingomis gyvatėmis.
Redagavo Vobleris 2010-04-30 21:46
 
www.egzotika.info
Loona
Viskas kur kas paprasčiau. Kol jauni, nepatyrę - tol pilni ambicijų. Geriau paklauskit kokio Slučkos - kiek jis draugų, pažystamų yra palaidojęs dėl gyvačių įkandimų. O jie buvo ekspertai ne vieną gyvatę rankose laikę. Naivu tikėtis kad niekad nieko neatsitiks būtent tau pačiam. Man net eublefarai yra iki kraujo įkandę, nors pati gyvenime tuo niekada nepatikėčiau, kad taip gali atsitikti.
 
garsas
GiX parašė:
O iš kur tokia kosminė kaina?

http://www.terrar...ifieds.php

Čia dažniau lankykis ir nusipirksi. Suaugusių porelės kaina 600 eur ir panš... jei tikrai to noro yra, gan greitai nusipirksi.



oi ačiū tai labai. sadas neleis meluoti jis pats mano prašymu ir rado už 2500eu va čia http://www.micros.../Home.html šio metu turi jaunikliu ir kiaušinių dar turi pridėtų tai jis nori 1800 eurų (susirašinėju su juo kartais) tai iki šiol pigiausai ką esu radęs europoje. pažiūrėk čia kokios kainos... http://gherp.com/...t=Venomous


toliau... keliu abi rankas ir dantimis laikausi už Voblerio nuomonės ir be jokių išlygų jam pritariu... lietuva tai ne ta šalis kur reikėtų laikyti tokius gyvūnus. ir jei jūs galite garantuoti aplinkinių saugumą ir jums jūsų gyvybė yra JUMS bevertė, pagalvokite apie savo artimuosius kurie gali netekti JŪSŲ.
ir dar... pasiskaitymams... http://sidewinder...ripod.com/
Redagavo garsas 2010-05-01 21:37
 
garsas
Agne - 2 parašė:. visiskai istyrineti gyvates nuodus... noriu viska istirti apie gyvates ko iki siol nepadare kiti asmenys:yes:
visų pirma... nuodų gali nusipirkti ir be gyvatės... tarkim Naja melanoleuca vienas gramas apie 480 litų, beje gali atskirai pirkti neurotoksinų,myotoksinų Protrombino aktyviklių arba antikūnų-imuno serumų ir tt, o antra tikrai nebūsi pirma nes viskas labai senei ištyrinėta ir tt.
beje kokios gyvatės ieškai? parašyk pavadinimą...
ir turbūt žinai ką reiškia LD50
tarkim taipano LD50 yra 0,025mg /kilogramui tai reiškia kad 80kg sverentis žmogus mirs gavęs 2mg jo nuodų, o jų jis atiduoda labai mažai lyginant su kitomis gyvatėmis vidutiniškai apie 66mg (nuo 44 iki 110) o tai pakanka dvi su puse tonos sveriančiam drambliui arba 30 čiai žmonių...
Redagavo garsas 2010-05-01 20:36
 
garsas
apie įvairių gyvačių nuodus jų sudėtį ir netgi su labaratorijų kontaktiniais duomenimis ir kelių farmacijos bendrovių užsiimančių vaistų gamyba būtent iš reptilijų bei vabzdžių nuodų adresais. tt turėjau labai daug informacijos apie 2gb teksto. bet niekaip negaliu rasti kur nukišau...
pasiskaitymams...
http://provings.info/index.html http://www.remedia.at/ http://spider.science.strath.ac.uk/sipbs/staff/Edward_Rowan.htm


su Deividu Wiljamsu turėjau garbės pernai vasarą pabendrauti elektroniniu paštu jis taip pat nemažai papildė mano žinių bagažą
čia apie jo veiklą...
http://www.kingsnake.com/aho/introduction.html
Redagavo garsas 2010-05-03 22:08
 
herpetologas
Ar jums neatrodo kad šis forumas jau iš vaikiškų kelnyčių lyg ir išaugęs ir tokios temos turėtų būti rakinamos po devyniais užraktais,pamokų šioje herpetologijos atšakoje labai skaudžiu pamokų sakyčiau daugiau nei reikia,mergina atseit ieškodama nuodingo padaro moksliniams tyrimams gali būti velniai žino kas,gal ieško gyvatės nepatikusiai uošvienei ar kadrui saskaitoms suvest,prirašyti galima oi daug,patinka Vokiška tvarka šiuo klausymu,tokios temos derėtų būti diskutuotinos tik spec priėjimą prie jų turintiems,puikiai žinau kokias pasėkmes turės terariumistikai neperseniausias monoklinės kobrytės pabėgimas Vokietijoje,ruošiamos specialiospataisos visuose įstatymuose su tuo susijusiuose...tad susimastykime visgi
su egzotika idomiau
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8239
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36148111 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma