2024m. April 20d. 18:35:30

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Vėžliai
 Spausdinti temą
Del sausumos vezlio prieziuros
Paka
Sveiki. Taip jau atsitiko, kad i mano rankas pakliuvo sausomos vezlys, mazdaug 14 metu. UV lempos jis gyvenime nemates. Taip jau isejo, kad su buvusiais seimininkais negaliu susisiekti ir pasikonsultuoti, nors kiek zinau jis ten 10 metu kambariuose ant grindu gyveno. Ruosiuosi jam irengti normalius namus, bet kolkas turiu visokiu kitokiu klausimu ir neaiskumu. Kolkas terariumo nera, tai jis vonioj ant sildomu grindu dabar gyvena. Nupirkau UV lempa, dar ir IR ijungiu, bet jis nenori jokios sviesos. Jis pabega is savo megiamo silto kampo i kita vieta, po spintele, kur nera taip silta. Jei be lempos, tai tame savo kampe tupi galva ant grindu paguldes. Kame reikalas? Kodel jis bega nuo sviesos? Gal jam ziemos miego reikia? Man sake, kad jis niekad nemiegodavo. Bijau, kad nesusirgtu.

Kitas klausimas, kodel negalima vezliams duoti daug vaisiu? Problema ta, kad jis nieko daugiau nenori valgyti, tik obuolius, bananus ir pomidorus, na, dar agurka valgo kartais. Salota labai retai galima isiulyti. Pavasari tai pieniu duosiu ir tikru salotu is darzo, turetu valgyti, bet ziema tai blogai, tik vaisiu reikalauja. Jei uzlasinu vitaminu, tai turbut uzuodzia ir isvis nevalgo. Dar uzberiu ant maisto kazkokiu rausvu kalkiu ir tokiu kai dafniju, bet ten ne dafnijos, tokie riesti dziovinti gyviai, uzmirsau pavadinima. Juos zuvims duoda maistui. Nezinau, kam to reikia, bet seni seimininkai man juos dave. Sake ypac ziema reikia duoti, kad ant sarvo demes neatsirastu. Yra ten pas ji tokios mazytes baltos demeles, bet jos nedideja, tai gal nieko tokio. Sarvas kietas, bet ryskiai matosi, kur jo jauno buvo uzauginti sarviukai, ir kur jau nelaisveje.

Dar vienas klausimas - del sarvo ir odos tepimo. Zinau, kad parduodama visokiu ten skysciu tepimui su parafinu ir vitaminais, sarvui ir odai, nuo parazitu. Na, jis lyg parazitu ir neturi, bet sarvas toks matinis. Ar reikia ji kuo nors tepti? Ar galima tepti tarkim alyvuogiu aliejumi? Ar galima ir ar reikia tepti vezlio oda, ypac sulenkimus, nes kai ismaudau, tai atrodo, kad oda turetu issauseti. O dar jis keicia oda, tai ta sena oda atrodo tokia kieta, kad tikrai norisi patepti kokiu aliejumi. Tai ka man daryti? Tepti ar netepti? Pirkti nieko nebenoriu, nebent butu butina. Dabar terariuma reikia suveikti.

O siaip tai gaila man tu vezliu. Neturetu but jie namuose auginami :no:
 
fankas
jokių tepimų alyva net nebandyk, nes tai stabdo UV pasisavinimą.
vaistinėse būna D3 vitamino vaikams (aliejinė forma). darai mišinuką su vandeniu ir tepi šarmą. tai derėtų daryt po vėžlio maudymo (bent kartą į savaitę). išmaudžius suminkštės ir oda. į vandeni galima įlašint vitaminų, tai puikus variantas, jei vėžlys atsisako maisto su jais.
kuo greičiau įrenk terariumą.
kokios rūšies tai vėžlys? įmesk foto.
tai sakai šeriama kriliumi? įdomu..
jei jis vis bando miegot, tai dek į kokia tai dėžę, kur butu pastovi šiluma ir UV spinduliai.
yra ne vienos salotos parduotuvėse. išbandyk.
kažkuris narys forume įmetęs nuorodų apie vėžlių auginimą. viename jų parašyta ką jie valgo.
gal dar kas ką tau patars.
 
Paka
Oi, aciu labai uz patarinus. Man butina su kuo nors apie tai pasikalbeti. Zinduolius tai as suprantu, bet reptilijos man dar nesuprantami padarai.

Stai tas vezlys:

[img]http://qa0rew.bay.livefilestore.com/y1pHoivgdT10f8_I7gAP6hbixPLVgAiJt5A7bKjhcRkVemVh4Y1OQlHUkzDSpJwPnzi7W7Qk7sEDpvfERJUDs_aS14TfVDQRRDr/vezlys.jpg[/img] is not a valid Image.

Na, tai kokia jo rusis? Smile

Turiu as vitamo D kazkokio lasiukais vadinamas Aquadetrim. Veiklioji medziga - Cholekalciferolis. Atseit cia jau toks vitaminas D, kuris gatavas isisavinti organizmui. Bet cia vandeninis tirpalas, ne aliejinis, su sacharoze . Dar tame tirpale yra makrogolglicerolio ricinoleato. Ar tinka toks vitaminas D sarvui tepti?

Beje, is sitos geltonos dezutes jis islipa, jei jam per sviesu ar taip kas nepatinka Smile.

Dar norejau paklausti, ar maudant vezly, reikia nuplauti ir jo sarvus, kakla, ar nieko su tais sarvais nedaryti. Tiesiog kiek jis buna pasineres tame vandenyje, taip ir palikti. Tiesa, kazkaip idomiai jis. Nors ir nedaug vandens buna, jis palenkia galva link vandens, panardina ja, kartais artodo, kad gali to vandens "prisikvepuoti" ir nuskesti. Na, jei nenuskesti, tai kad gali pakliuti jam vandens i plaucius ir koks plauciu uzdegimas gali prasideti. Siaip kartais atrodo, kad jam kazkiek to vandens per snerves isteka Shock. Vandens tikrai per daug nepilu. Nezinau, gal cia man paranoja, bet nesinori nugaisinti gyvuno.

Gal kas gali pasakyti, kodel blogai yra maitinti vaisiais?

Patarkit visi, kas tik kazka zinot.
Redagavo Paka 2010-02-15 23:51
 
Vobleris
Visų prima reikia skaityti , sraipsnius bei forumą.Vežliukas žinoma turi turėti terariumą su uv lempa,šidymu ir t.t.Bute vaikščiojantis ir kaškur "besivaidenantis" vėžliukas tiesiog "egzistuoja".Maisto racionas turi būti įvairus nuo vaisių iki daržovių.Patarkuokite-padarykite mišinukus.Praturtinas vitaminais ir įpatingai šaltuoju metų laiku.Žiemojimas nėra būtinas ir normaliomis sąlygomios visiškai nereikalingas ir vėžliai to nedaro (apie tai skaitykite forumą).Dėl maudymo tai neturėtų būti dažna "procedura" kelios minutės ir viskas, vandens tiek ,kad truputėli "apsemtų" vėžliuką.Kol neturite terariumo, vėžliuką derėtų laikyti ,kad ir kokioje dežutėje (laikinai) ir su paprasta kaitrine lempa.Tai bus tikrai geriau ,nei vaikščioti vonioje ant grindų ir t.t nesvarbu laikina tai ar ne.Nuotraukas galima dėti ir didesnias Wink ale t.horsfieldi.Tai pradžiai tiek.Skaitykite apie vėžlius informacijos yra netik pas mus , jos nemažai ir internete pvz: http://www.cherep... sekmės.
Redagavo Vobleris 2010-02-16 08:32
 
www.egzotika.info
Paka
Zinau, kad reikia skaityti ir skaitau. Zinau, kad reikia terariumo ir UV, tai ji jau gaminu, o UV lempa sviecia, grindys - sildomos. Skaitau, bet visvien dar niekur neradau, kodel vien tik vaisiais maitinti nera gerai. Tai taip iseina vien tik del to, kad per vienodas maistas? Bandziau ir tarkuoti, bet tada jis is viso atsisako valgyti, jei uzuodzia kitoki jam nepatinkanti maista, net jei ant virsaus ir obuolio uzbarstyta. Apie kokias morkas, bulves, kruopas tai is vis ner kalbos kad valgytu. Ir siaip jis valgo taip nevykusiais. Jei tarkuotas maistas, ar salotos, tai bando pasiekti snapu, tas maistas prasiskirsto, jis nieko burnon nepaima, susinervina ir vel needa. Tai daznai maitynu tiesiog is rankos, jei tarkuota, tai pastoviai indelyje sustumiu kruveles, kad jam butu patogiau apzioti. Ai, vienu zodziu, vargas su juo. Negi visi vezliai taip valgo?

Kad maudyt reik tik kelias minutes nezinojau. Budavo vandeny tol, kol vanduo imdavo vesti ir matydavosi, kad jam jau nepatinka. Tai uztrukdavo gal 15-20 min.

Ir kaip daznai ji maitinti reikia? Kazkur radau info, kad kas antra diena arba isvis du kartus per savaite! Ar tai tiesa? As tai stengiuos kasdien jam maisto pasiulyti. Ir dar klausimas, kas kelinta diena jis kakot turi? Siaip jis sisiuja iskart po valgymo, bet ne visada pakakoja. Gal tai negerai? Na jau sorry, niekur tokios info neradau, o kol ieskosiu ir suratai neaisku kiek laiko praeis, gal jau velu bus.
 
Vobleris
Nesamonė :conf: vėžliukus reikia maitinti kekvieną dieną.Galima aišku ir padaryti dienos "tarpą" retkarčiais.Sveiko vėžlio apetitas milžiniškas.Apie visokius faršus,kruopas,buvlves PAMIRŠKITE negalima.Grindys lieka grindimis , nepriklausomai ar jos šildomos ar ne (blogybė mažesnė ,bet ji yra).Del daržovių žinoma racionas turi būti kuo įvairesnis (ką ir minėjau ankščiau) tačiau daržovės nėra blogai ir tropines(retkarčiais) kaikurios ypatingai žiema, kai neturime (dauk)šviežių daržovių.Vanduo greitai atšala Wink vėžliukas per pusvalandi jau gali ir peršalti.Tuštinasi reguleriai.Maudymasis vandenyje, taipogi skatina tuštinimasi.
Redagavo Vobleris 2010-02-16 09:30
 
www.egzotika.info
Paka
Vat ir skaityk, kad nori. O buvo parasyta ir apie kruopas bei virtas bulves. Citrusiniu vaisiu tai isvis neragauja. Megstamiausi tai obuoliai ir bananai, ir agurkai. Sianakt sapnavau, kad is kazkur pieniu lapu nuroviau Grin. Va, net sapnuojasi Wink. O but gerai tu lapu. Kitai ziemai gal vazoneliuose reiks uzveisti kiaulpieniu Smile.
 
fankas
vaisiai nėra įprastas vėžlių maistas. ir nuo didelio jo kiekio pratrysta, išmatos smirda.
tavo vitaminas D tinkamas šarvui.
maudyk vėžlį kol tavo pačio rankai malonu.
taip, tai t.horsfieldi.
 
Vobleris
Beenu reikia sulaukti , jis viską dar plačiau paiiškins Wink jis pas mus vėžlių specialistas didžiausias ir daugiausia laikantis.Apie rūšis ir t.t ir laikyma nusimano nemažai specelizacija jo tokia vėžliai ir viskas Wink o šeip esmė visa pasakyta straipsniukų reikia paskaitnėti,forumus ir atsirinkti teisingą informacija.Terariumas ir viskas bus gerai.
Redagavo Vobleris 2010-02-16 11:47
 
www.egzotika.info
Paka
O man i horsfieldii labiau panasu, nors as tai nenusimanau nieko. Vakare pabandysiu geresne foto padaryti ir ideti, gal tada aiskiau pasidarys. Apvalus sarvas maniau del to, kad patele.

Maniskis nuo vaisiu netriedzia Smile. O siaip ka valgo, tuo ir smirda. Jei uzvalgo tu dafniju, tai tokia smarve tom dafnijom pasmirsta po maitinimo. O jei valgo agurka, tai po maitinimo agurku kvatu pabezda Grin
 
Bennu
jap keturpirštė,patelė,metuose :laugh: faina :thumb:
 
Paka
O tai keturpirstis, tai cia kuris? :shy: Horsfieldii ? Sorry, nu visai zalia tuose reikaluose. Niekad nesiruosiau isigyti vezlio.

Na o po Bennu pasisakymo as ja tuoj irgi pamilsiu Smile . Ir nors Vobleris zadejo, kad Benu man dar placiau viska papasakos, o jis nepapasakojo, tai skaitysiu, kad as nieko blogo su savo nauju augintiniu nedarau Smile, o ankstesni komentarai yra tikra teisybe Grin .
 
Stakta
tai skaitysiu, kad as nieko blogo su savo nauju augintiniu nedarau Smile

aš kiauta tada užsisakau iš anksto Smile
 
http://staktosvoras.lt
Paka
Nejuokinga
 
Vobleris
Čia jau nemažai ir buvo pasakytą Wink ir išto jau gali ,nemažai gero padaryti.Tinkamai įrengti terariumą ir tinkamai auginti vežliuką.Domėkitės,skaitykite internete yra įvairiausių straipsnių , perkaičius keletą jų ir apibendrinus-sutikrinus galima surasti tinkamą informaciją ir naujų "naujienų".Pirma terariumas,šildymas,uv lempa.....
Redagavo Vobleris 2010-02-17 10:12
 
www.egzotika.info
Paka
Tai taip, esu labai dekinga uz komentarus Smile. Aciu Wink.
 
Lea
Sveika, paka :labas:
As savaja vezliuke gavau dovanu ant kaledu. pas mane ji jau beveik keturis menesius. labai gerai suprantu tave, kai sakai, kad zinduolius pazisti, bet reptilijos yra kazkas naujo. as jauciausi lygiai taip pat. dabar jau kiek informacijos susirinkau, tai ir stengiuosi rupintis savo Nese kaip galima geriau. :hug:
Kiek teko skaityti, del vaisiu, tai ju negalima duoti daznai del cukraus juose. tiesiog per saldu. o ypac bananas. jo gal kas menesi po nedidele riekute. obuolius tai visi vezliukai godziai ryja, bet ir ju reiketu stengtis neperdozuoti. Bulve vezliui yra nuodinga. saldziaja bulve (tokia rusis) valgyti galetu, bet paprasta kur mes kasdien valgom netinka. kruopos ir kiti dalykai man skamba keistai, niekur neradau parasyta, kad vezliukai jas valgytu. kuo turetum maitinti, tai kaip ir sake, kuo ivairesniu maistu, ivairiomis rusimis salotu (pekino, paprastos, escarole...), agurkas, morka, pomidoras (beje, tai irgi vaisius, todel tai neturetu buti pagrindinis patiekalas).
del terariumo, ar jau isigyjai? jei taip, tai butu smagu pamatyti nuotrauka kaip dabar gyvena tavo vezliukas. beje, koki varda parinkai? Smile
del maudymo tai vezliukas pats pradeda muistytis, kai jam nebepatinka, o vanduo atsala. tada reikia ji iskelti ir nusluostyti. man tai visada uztrukdavo ~10 min, bet pastaruoju metu maudymosi kokybe pagerinus laikas pailgejo iki 25 min.
kaip daznai maitinti. hm, na turbut karta per diena, nors pastebejau, kad geriau netgi du kartus per diena, ta pati maisto kieki isskirstant per du valgymus.
Na ir dar, testudo horsfieldi, russian tortoise, keturpirstis (nes keturi pirstukai) yra viena ir tas pats, o tavo vezliuke tokia ir yra. :naiv:
Sveikinu prisijungus i vezliuku auginimo kluba! :hap:
 
Desabuse
Laba diena,

turiu klausimą, į kurį norėčiau sulaukti konstruktyvaus ir konkretaus atsakymo, o ne kritikuojančios tirados, kas mėgstama šioje svetainėje. Klausimas: ką daryti, jog stepinis vėžlys nekiurksotų ištisą parą savo slėptuvėje, nes mano auginama patelė mėgsta įlįsti į ją ir neišlenda.
 
kukutis1
Prie to paties, ar sausumos vezliukui tinka tokia lempa 13w 10.0 UVB
 
Lea
Sveiki. pastebejau, kad mano vezliukas megsta daug lipti. lipa tiesiog i siena. be perstojo taip gali lipti kelias valandas. terariumo lubos pakankamai aukstos, todel nemanau, kad jam kyla mintis, jog pavyks islipti. manau taip tiesiog sportuoja, lipa lipikas.
gal ka patartumete, kokiu dalyku butu galima ideti i terariuma, kad patenkinti vezliuko poreiki judeti, lipti. saku gal kad nebutu nuobodu, bet butu saugu. Smile
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8291
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36249020 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma