2024m. May 14d. 23:54:42

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
Kodėl eublefarų negalima auginti ant smėlio
Loona
Chemecall parašė:
1, Tie veisėjai [apart Vilmanto] tai tie kurių tu, Loona, nepažįsti, nes jie viešai nesiskelbia, o tiesiog sėkmingai, augina ir veisia visokius driežus, vorus ir t.t. kitaip sakant draugai, kurių vardų tau neprivalau vardinti, deja ;D. Ir tokių draugų auginančiu šitokius neįprastus gyvūnus vien Lietuvoje žinau apie 8 (čia apytiksliai nes poros iš jų giminaičiai taip pat augina driežus, gyvates ar ką, bet su jais nebendrauju tai nk nežinau). Ir beje, tie žmonės gyvena ne tik Lietuvoje, kaip kai kam atrodo, o ir užsienyje. Taip, kad prašau nepulti iš karto nežinodama kas ir kaip ;]] Wink


Šaunuolis, deja vėlgi pastaruosius penkis metus nebuvo nei vieno skelbimo apie parduodamus driežus Lietuvoje, kurio autoriaus aš nesu bent girdėjusi. Ir jei tu pažysti tik 8 žmones ir jų giminaičius, kurie augina "šitokius neįprastus gyvūnus" tai tu tikrai nenustebinsi daugumos šio forumo aktyvių narių.

Chemecall parašė:
2. Draugiškai patariu būt mandagesnei, nes tavo "kietas sarkazmas" ar kaip tu tą vadini, kurį pastebėjau daugumoj tavo postų atrodo tikrai nekaip, ir žinok tikrai maloniau būtų bendrauti jei savo žinutes rašytum paprastai.Nenoriu pyktis, bet tai tiesa.Smile


Nenoriu tau nieko aiškinti, bet atsakiau tokiu pat tonu kaip ir tu:
Keista, bet mano daug pažįstamų tokių "egzotų" veisėjų agamas, gekonus ir t.t. laiko ant smėlio ir nieko jiems. Sakyčiau vienas laikytų - gal būt ir būtų čia to žmogaus driežų sėkmė, bet kai daug laiko tokiom sąlygom tai ką žinau... Jeigu šeri įvairiu, kokybišku maistu (kad neapliptų ir neprisirytų smėlio kartu su maistu galima ir iš rankų šert) ir t.t. tai nemanau kad jiems jau kils tas noras ryt smėlį. Netgi tam pačiam Ivanausko muziejuj Vilmantas ant smėlio augina, tie patenkinti daugiinasi ir net negalvoja apie ėdimą.


Tu net nežinai kiek Vilmanto driežų mirė. Tu neįsivaizduoji, kiek jų buvo patekę pas mane gydymui. Tu net nežinai dėl kokių priežasčių, o duodi jį kaip pavyzdį, kuriuo aš turėčiau sekti. Ir tikiesi kitokio tono ? Be to Vilmantas ten įleidžia ekskursijas, jis privalo pateikti savo driežus gražioje, bet nebūtinai tinkamoje aplinkoje.

Chemecall parašė:
3. Dėl maitinimo iš rankų turėjau galvoje gekonus, o ne agamas, krokodilus ar dar bala žino ką kas tau "ironiškai" atrodo. Duh. Grin


Net eublefarai sugeba perkasti odą.

Chemecall parašė:
4. Aš pasakiau savo nuomonę, kaip aš daryčiau ir neprivalau dabar dėl to visiem piktiem, puolantiem iš eilės aiškintis, dėl to kaip aš manau ir kaip man kiti augintojai sakė ir, prisiskaičius straipsnių bėgt augint driežus ant kokių servetėlių, tūlinio popieriaus ar ant akmenų. Be to čia diskusijų forumas, todėl žmogus neprivalo pagal kažkokio nario užgaidas kalbėti "iš patirties". ;DD

And now - live in peace dude's ;] ir prašau dar kartą-nepulkit žmonių dėl kitokio jų mąstymo ar dėl to, kad jie mano, kad jų gyvūnui augti bus taip pat gerai ir ant smėlio negu priešingai ant servetėlių ar dar kažko(aš asmenšikai nesakau kad auginsiu tikrai ant smėlio ir TIK ant jo, bet vis tiek)


Kai įgausi asmeninės patirties - prašau, aš ją išklausysiu. Dabar tu ateini ir pradedi neargumentuodamas niekuo tik mistiniais pavyzdžiais įrodinėti, kad aš neteisi...

Gerai, panagrinėjame problemą iš esmės.

------------------------------------------------------------------

Eublefarai apie, kuriuos labiausiai akcentuoju yra vabzdžiaėdžiai. Barzdotosios agamos irgi yra dalinai vabzdžiaėdės/ žolėdės. Tokie gyvūnai sunkiau gauna jiems reikalingus mineralus, kalcį. Nepamirškit ir to, kad didelę dalį gyvo maisto sudaro ir jo skrandžio turinys. Dėl to paprasčiau mėsėdžių gyvūnų augintojams. (Čia adresuojama nismo, kurio žinutę spėjau perskaityti, bet administratoriai dirba savo darbą greičiau nei spėju įsivelti į konfliktus dėl tokių žinučių.)

Mėsėdžiai driežai gauna ir didelę dalį (apie 20 - 30 procentų) augalinės kilmės produktų iš savo grobio skrandžio turinio. Taip gauna didelę dalį vitaminų. Kalcį įsisavina iš aukos kaulų. Jiems ne taip reikalinga ir UVB lempa. Problema dėl kalcio ir mineralų įsisavinimo lieka su augalėdžiais iį r vabzdžiaėdžiais gyvūnais.

Gamtoje jie randa labai įvairų maistą. Bet norint įsisavinti kalcį jiems to neužtenka. Reikalingi ir UVB spinduliai (dieniniams driežams).

Nors kartą susimąstėte iš kur gamtoje vabzdžiaėdžiai driežai gauna kalcio ir kitų mineralų? Tikrai nemanau. Gamtoje didelę dalį jų maisto sudaro ne tik vabzdžiai bet ir jų lervos, kurios minta viskuo nuo puvenų, dirvožemio, šaknų, augalų, medienos ir t.t. Jų skrandžio turinys patenka į driežo skrandį. O šeriamo auginamiems driežams gyvo maisto skrandžio turinį geriausiu atveju sudaro morkos, kačių maistas ir obuoliai. Dažniausiai žmonės nesureikšmina, kad reikia maistą pašerti prieš sušeriant, kad būtini maisto papildai...

O dabar šerdami labai skurdžiu racionu augintojai tikisi, kad jų driežas ne ką geriau maitinasi ir gamtoje. Ir nors ir jiems atrodo, kad jais rūpinasi - iš tikro taip nėra. Dėl to ir rekomenduoju pradedantiems augintojams nevaidinti dydvyrių ir nesiremti blogais pavyzdžiais. Kai auginsite 15tą driežą ir turėsite daug patirties - galėsite sau leisti eksperimentuoti. Bet kol kas per daug tokių jūsų eksperimentų dienas yra baigę pas mane.
Redagavo Loona 2011-03-20 22:52
 
steu
norėčiau paantrinti apie tuos 8 spacus veisėjus.. kiek jų užsiaugino driežus nuo mažiukųir veisia? dažniausiai yra įsigyjami suaugę subrendę gyvūnai kurie veisiasi, yra nustekenami ir.. ir keičiami naujais.. nors su vilmiu bendrauju labai retai bet nežinau nei vieno gyvūno kurį jis augina nuo mažiuko..
yra vienintelis būdas išspręsti ginčą "smėlinikų" ir alternatyvaus substrato šalinikų.. jei šią vasarą išpuls ekspediciją į pakistaną, afganistaną, artimąją aziją reikia gamtoje pagaudyti eublefarų ir peršviesti skrandžio turinį.. ir matysis kaip gamtoje jie maitinasi ir kuom.. ar yra ten žvyro ar ne..

-
 
donatas_s
Kad nebūtu diskusijų daugiau apie asmeniškumus. Nes tokie pranešimai toliau bus trinami.
Ir gal jau gana pagaliau remtis (na galų gale patys ir remkitės ir auginkite, bet nesiūlykite to viešai kitiems), įvairiausių "veisėjų", kitokių burtininkų ir šamanų patarimais ir auginimo pavyzdžiais. Nes deja dažnai tokiems žmonės nerūpi nei gyvūnų gerovė, o jiems svarbiausia juos parduoti.
Gal pagaliau atsimerkite, ir imkite pavyzdį iš tų, kurie jau ne pirmą vadą auginą tokių gyvūnų, o ne aklai kartokite tą patį, lyg praplautomis smegenimis.
Tad tiek baigiant šią temą, ir tikiuosi atetyje daugiau nebus diskusijų, apie laikymą ant smėlio...
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
neo
Kad zmones nemoka atsirinkti kas yra gerai, kad yra negerai, tai suprantama, bet kad negalima diskutuoti apie gyvuno laikymo salygas cia jau skamba absurdiskai.
False Water Cobra CB15 female + CB16 male
 
donatas_s
Jeigu yra ką diskutuoti prašau. O ši tema asmeniškai atrodo išnagrinėta visapusiškai, reikia tik paimti ir viską suvirškinti ir iškalti.
Tad kolkas šią temą rakinu. Vėliau, jei bus reikalo, ją atrakinsiu, jei kas turėsite šia tema vertingos informacijos, o ne vien kokių nors gandų ar nuogirdų.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8336
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39614
 
 
  
  36285773 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma