2024m. March 29d. 14:03:46

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 4

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Iguanos
 Spausdinti temą
Padekite isspresti problema....
minde3e
Sveiki visi egzotikos myletojai...:help: noriu is jusus siektiek pagalbos ar patarimo... vienu zodziu pradesiu nuo to kad gavau iguana. Jos istorija ilga ir sunki. tad prieikim is kart prie reikalo. beda su kojom... ir zandikauliu nezinau ka daryti...
kokiu vaistu ar ka ar imanoma pagyditi...? manau pirkti kalcio iguanai ir seip vitaminu kaip pridera.
Foto:
[img]http://img515.imageshack.us/i/atvaizd0164.jpg/[/img]
[img]http://img204.imageshack.us/i/atvaizd0165.jpg/[/img]
[img]http://img209.imageshack.us/i/atvaizd0169.jpg/[/img]
minde3e prisegti paveiksliukai:
atvaizd0164.jpg

Iguana
 
fankas
gaila, kad nelabai kas matosi.
tu čia šneki apie rachitą?
 
minde3e
matai pas ja apatinis zandikaulis istines ir kojos patinusios... sunkiai valgo(matinti reikia is rankos....) nera aktyvi ...Grinisap: padekit....
minde3e prisegti paveiksliukai:
atvaizd0169.jpg

Redagavo minde3e 2009-11-25 23:58
Iguana
 
Vobleris
Sto procentinis rachitas.Savaime aišku atsirades ne per dieną.Dėl bogu laikymo sąlygų,prasto maitinimo,vitaminų trūkumo.Ir norint dar kašką pakeisti , reikia padaryti idealias sąygas.Terariumas ,uv lempa,šildymas ir visa kita.Tačiau iguana jau sugadinta.Dabar galima tik neleisti jai visai "vegetuoti".Padidink vitaminų dozes pageidautina NEKTON MSA ,NEKTON IGUANA.Čia jau žinoma reiktų ir leidžiamų vaistukų ,bet.......Vienu žodžiu ,jai jau įsigijai tokią igoniukę dabar reiks iš peties pavargti ,nes kitaip pasidarys kaip mes sakome "picaso" stiliaus gyvūnas Sad .O Iguana, jau tikrai prastos ir apleistos būklės.
Redagavo Vobleris 2009-11-26 10:07
 
www.egzotika.info
minde3e
skaiciau viename straipsnyje kad tai rachitas ir buvo pamineti vaistai ELEKTRODIZE gal kas zino apie juos ? kur ju gauti. nes vienam zmogui buvo tapati problema o vasara pirko NEKTON-IGUANA
Iguana
 
fanaRiC
tai jus cia ka iguanu pripirke ir vienodai auginat? vien nekton-iguana nezutenka... reikia bent jau maisyt su MSA...
kokio amziaus isvis iguana?
2 x Brachypelma albopilisum
P. Irminia
B.boehmei
N.Chromatus
P. Ornata
_______________
E.Guttata Pfft
_______________
Green Iguana Smile
 
s_aureus
Į jų sudėtį įeina elektrolitai ir D3 vitaminas, kuris organizme dalyvauja kalcio įsisavinimo procesuose.Šiuo metu ELEKRODIZE baigiau, bet naudoju ELEKTROLIZE . esminis jų skirtumas tas, kad į antrąjį neįeina D3. Pirkau Kaune Savanorių pr Prie aklųjų sankryžos yra gyvūnėlių parduotuvė (nepamenu jų pavadinimo).
O su tuo ligoniuku bus problemų,nes yra ne tik kaulų deformacijos, bet ir minkštųjų audinių patinimas dėl kalcio trūkumo.Būtinai maitinti ,nes jis jau savarankiškai nebepajėgia ir dėl žandikaulio fibrozės bei deformacijos ir del silpno visų raumenų tonuso.Patarčiau maistą pjaustyti nedidukais gabaliukais ir kamšyti į burnytę galima dar padažyti į vitaminus ,kalcio miltelius.Skubiai reikia atstatyti vandens-elekrolitų balansą .Ar geria mažiukas? Galima pabandyti girdyti puselę vynuogės spaudžiant sultis ties snukučiu .Vienu metu gaus ir šiek tiek skysčių,mineralinių medžiagų (tame tarpe kalio ,reikalingo širdies veiklai palaikyti),,galima užlašinti vitaminų.Būtina šiluma ,nes esant žemai temperatūrai blogai vyksta virškinimo bei rezorbcijos procesai.Taigi tuo pačiu blogai įsisavinamas ir kalcis .BŪTINA UVB lempa ,nes be jos spindulių organizmas negali susintetinti vitamino D3,kuri dalyvauja kalcio metabolizmo procesuose.
Varganai atrodo mažylis ,bet kantrybė, rūpestis ir meilė daro stebuklus .Sėkmės...
 
Zimzuma
Sveiki, nenorejau pradeti naujos temos, taigi rasau cia. Auginu zaliaja iguana, gyvenu nuosavame name, taigi kol nekurentas pecius (pvz kai nieko nera namie) temperatura kambariuose buna zema - apie 12-15 laispniu. Aisku iguanos terariume silta ir pilna visokiu lempu, kabeliu ir pan, tai pas ja apie 30. Deja suzinojome, kad gruodzio 28 diena bus 3 valandoms isjungta elektra (o gali buti ir ilgiau). Visi zmones ta diena eina i darbus, taigi nieko nebus namie. Gal kas gali patarti, ka tokiu atveju daryti, kad mano iguana nesusaltu? Ar buna kokie sildytuvai pakraunami, ar kas nors pan? Kiek ziurejau internete, tai nieko panasaus nemaciau. Nezinau ar kam dar yra kilusi tokia problema, bet as nezinau ka daryti, taigi labai prasau pagalbos ir patarimu. :help:
 
Loona
Koks iguanos amžius ir dydis ? Didesnės lengviau pakelia trumpalaikius temperatūros svyravymus. O mažesnes lengva transportuoti draugams, pas ką elektra nedings.
Ar tikrai taip stipriai krinta temperatūra ? Jei nepavyksta saugiai išvežti, kūrenkit per naktį, kad temperatūra nekristų. Tada per dieną nenukris taip stipriai. Bent jau aš taip darau, kai žinau, kad visą dieną nebūsiu namie.
 
Zimzuma
Iguanai apie 4 metus, didele, grazi ir sveika Smile siaip name pas mus zema temperatura buna, bet pas ji ten aisku kad silciau, nes labai uzsandarine viska, tik ventiliacija kiek yra ir viskas kitkas termoizoliacine juosta paklijuota ir pan... tai jei 3 valandas nebus, tai tikrai manau tiek nenukris, bet zinant kaip "operatyviai" moka kartais dirbti zmones, tai bijom kad nebutu visa diena be elektros. kad kurensim visa nakti tai cia faktas, bet galvoju jei butu koks pakraunamas sildytvuas tikrai isigyciau, kad isvis jokiu problemu savo driezui nesukelt Smile o pas draugus transportuoti neiseina, nes kaip per lauka ja pernesti kai taip salta?
 
donatas_s
Jūsų šildymo prietaisai nuo 220V maitinami. Kokios jie galios? Yra toks dalykas vadinamas UPS - nepertraukiamo maitinimo šaltinis. Šiaip naudojami kompiuteriuose, kad dingus elektrai galėtume išsaugoti viską ir saugiai išjungti. Jeigu šildymo pritaisas silpnas, tai galingesnis UPS'as tikrai netrumpą laiką galėtu tiekti jam maitinimą. Bet toks malonumas brangus, jeigu specialiai pirkti.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
Zimzuma
Aciu, esu girdejusi apie toki dalyka. O savo lempu galingumo dabar nepasakysiu, bet svarbu kad bent viena kuri stipriausiai sildo laikyti ijungta, kuri buna per nakti paliekama, tai jau butu gerai, zemiau kokiu 24 laipsniu manau nenukristu temperatura... manau reikes vaziuoti i kokius senukus, ir klausti tenais gal ka nors tokio pasiulys.
 
donatas_s
Ne, senukuose jų nerasite manau, niekad neteko ten jų matyti, ieškokite kompiuterių prekių parduotuvėse(Kilobaitas, BMS megapolis), elektronikos prekių (Evita, RCL Lemona).
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
Zimzuma
Ačiū, bandysiu ieškoti tose parduotuvėse. :yes:
 
Zimzuma
Sveiki ir vel. Norejau paklausti, kaip galima pervezti ("Supakuoti"Wink iguana ziema, kad ji nesusaltu? Zadame kraustytis, tai galvoju kaip cia su ja daryti. Zinau, kad kas perka vorus ar pan, tai juos atsiuncia siltai supakuotus, tai gal galite patarti kaip ta padaryti? ir iki kokios temperaturos galima pervezineti iguana>?
:aciu:
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36151895 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma