2024m. April 25d. 09:33:03

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Driežai
 Spausdinti temą
Del barzdotos agamos maitinimo
Vyper
ciute1 parašė:
gal galetut pakomentuoti terariuma? Smile pliusus ir minusus


Biški per mažas kaip agamai, nebent čia tik optinė apgaulė. Bet ilgesniam tere galėtum ir kaitrinę lempą pakabint ne taip arti krašto, kad gyvis nebūtų visad kampuos. Koks aukštis nuo UV lempos iki tos dekoratyvinės uolos?

Dar čia kiekvienam pagal skonį, bet kraikas (kurio nerekomenduočiau iš viso dėt) Galėtų būt šviesesnis - gyvesnis vaizdas būtų. Tai tiek manau Smile

igu parašė:
Laba diena. Norejau paklausti mano agamos patele rausia akmenukus aplink visa tera.. gal laukiasi ? iesko kur kiausinius sudeti ? jai taip ka patartumete ? :aciu:


Tai ir yra laukimosi požymis. Savaitės laikotarpy, jei turėtų dėt kiaušinius - padės.
Koks agamos amžius? Buvo poruota? Ar dažnai kasa grunta?

Jei laukiasi, reiktų perkelti į kitą indą, kur būtų pakankamai vietos, UV šaltinis ir šiluma palaikoma reikalinga agamoms ir paruoštas gruntas.

Gruntas iš durpių ir smėlio sumaišytas ir drėgnas tiek, kad jis laikytusį ir neužgriūtų patelės kai išraus "šachta" Grin Patarimas dėt smėlio daugiau nei durpių.
 
igu
Sveikas, net nezinau, Shock nes ji gyvena su patinu, diena namie nieko nebuna tai niekas nemate. amzius jau metai laiko kai pas mane ir kai emiau is parduotuves tai sake jog jai apie 4 menesius.. patinui tiek pat laiko, nes emiau is ten pat, bet nesenai pries kokius 3 men. rausia grunta kiaura diena siendien lyg nerause nes vakar isvaliau visa tera.. O del smelio tai net nzn skaiciau cia sitame forume jog nerekomenduoja niekas smelio seip jai ka nelabai ten jom kenkia ? jai jy prarytu ? kiek kiausineliu padeti gali ir ka man su jais veigti ? Grin palikti jai nuskandinti ar kaip cia bus ? patinas nesurys ju ?patark nes as soke ir pasimetesFrownP.S. (kokosu drozles) priskiriamos prie durpiu ? Grinead::aciu::aciu:
Gyvenimas baisus, gerai, kad alga juokinga ;D
 
Plokscz
Sveiki,
turiu toki klausimeli - ar galima duoti geliu ziedlapius (lelijos) agamoms, jei gele buvo pirkta geliu turguje. Skaiciau kad agamoms sveika valgyt ziedlapius - tik yra toks niuansas - kad tos geles buna purskiamos... ar taip nemanote ir ar verta duoti? aciu
Pogona vitticeps
 
Shagis
net minčių tokių neturėk, pats sakai kad purkštos ir klausi ar galima...Angry
o kad purkštos tai tikrai
Atleiskite savo priešams, bet niekada nepamirškite jų vardų. (John F. Kennedy)
 
Loona
Sveiki,
turiu toki klausimeli - ar galima duoti geliu ziedlapius (lelijos) agamoms, jei gele buvo pirkta geliu turguje. Skaiciau kad agamoms sveika valgyt ziedlapius - tik yra toks niuansas - kad tos geles buna purskiamos... ar taip nemanote ir ar verta duoti? aciu


Skaityk iki galo straipsnius. Dažniausiai jei ir rekomenduoja gėles agamoms tai tik pienes. Lelijos kaip ir tulpės ar narcizai ir daugelis kitų gėlių yra stipriai nuodingos. Sumaitinęs greičiausiai po 3-4 dienų laidotum savo agamą.
 
Plokscz
Dziaugiuosi kad sitame forume esu xebryte Smile jus nuostabus :}
Pogona vitticeps
 
Esmonas
Sveiki, gal zinote kodel agama nevalgo zofobusu, visa kita valgo tik ju nelabai nori , ziuri i juos bet nedrysta suvalgyti?
 
www.soundcloud.com/esmon
Plokscz
nesu didele profe - bet gal agamai jie yra neikandami - maniske viena Agama nevalgo, nes tiesiog ju bijo ir tiek - mazesnius kapoja - o vat dideliu prisibijo Smile
Pogona vitticeps
 
Loona
Plokscz parašė:
nesu didele profe - bet gal agamai jie yra neikandami - maniske viena Agama nevalgo, nes tiesiog ju bijo ir tiek - mazesnius kapoja - o vat dideliu prisibijo Smile


Nenuvertinkit agamos dantų, paagusi agama laisvai perkanda suaugusį madagaskaro tarakoną. Agamos išrankios maistui, gali atsisakyti vieno konkretaus, kuris jai nepatinka.
 
rakolis1
amm kazkuris postas teige kad agamu raciona sudaro vabzdziai 80-90 procentu, o straipsny teigia kad augalines kilmes maistas turi tiek sudaryti tai kaip cia db is tiesu yra? nes maniske tarakonus labai megsta o petrazoles, pienes, salotos ir t.t guli nepaliestos. Tai ar straipsnis cia netikslus ar komentaras ?
 
Loona
Gerbiamasis rakolis1, o jus paimkite ir perskaitykite dar 4-5 straipsnius apie agamų laikymą ir iš karto taps aišku kur tiesa Wink Kadangi ten yra keli keblumai, straipsnius reikia skaityti atidžiai :read:
 
bambiniene
Sveiki,
atsirado ir mano namuose dvi gražuolės barzdotosios agamos su visu terariumu. Žmogus, kuris perleido augintines, pasirupino kad butu viskas perkelta kuo saugiau, sujungti šildymai apšvietimai... Pakonsultavo dėl temp palaikymo, šviesos, susakė kuom maitinti. Agamos yra apie 1m amžiaus. Viena- šviesiai pilka- su ja problemu kaip ir nėra, kirmėlaites triauškia tik spėk duoti, vat žalumynus brokina kiek pastebėjau. Norėjau paklausti: 1m agamai maždaug kokia norma dienos zoofobus ar kito gyvio?
Ir kitas klausimas dėl kitos agamos: ji yra tamsi, nei tai į rudumą nei į žaluma. Paleista bėgioja, judri, bet maista brokina. Mes turim nuo rugsėjo 3d tai per ta laika vos isūliau kelis dobilo lapus, kelis kasnius obuolio ir per viena diena pasisekė įsiulyti 3 zoofobus, vakar dar viena "netyčia" prarijo. Sakau netyčia, nes kai parodau zoofobus lygtai parodo susidomėjimą, kysteli liežuvi ir jei iš pirmo karto nepavyksta isidėti į burna viskas... daugiau net nebando. Galima siulyti, palei nosi dėti, ant žemės... jokio dėmesio ir susidomėjimo.
Bijau numarinti iš bado, ka daryti ? kiek gali minimaliai suvalgyti?
Lempos šviečia kiek reikia, taimeriai yra, šilma ryte ir vakare pažiūriu, tikrai nenukrenta iš leistino intervalo, na drėgmės rti minimumo, bet šia savaitę stengiuosi sudrėkinti...
Viska darau kad joms itikčiau, kodėl ji tokia užsispyrus ir nevalgo? man jau baisu darosi ;(
 
Esmonas
Mano agama kaskaip mazai pradejo valgyti , kartais wiena diena newalgo paksui walgo paskui wel banguoja taip , nuo ko taip gali buti. Vitaminus gauna kalci , nekton msa , maudomas i sawaite karta gal du . temp db laikosi 35 laipsniai .
 
www.soundcloud.com/esmon
Alvydas
del smelio,tai man parduotuvej tik ji ir rekomendavo.,pusmeti palaikiau,po to vel pakeiciau i toki pat smeliuka(nekvarcini aisku).,visai neiko,kasa ,rausia,patinka atrodo jam(barzdotajam)
 
donatas_s
Galiu pasakyti, kad tik visiški kvailiai gali klausyti parduotuvių konsultantų. Be išimties ar tai maximos, ar tai rubų ar egzotinių parduotuvių. Jau senai neklausau jų "rekomendacijų", nes jie visi beveik iki vieno yra suinteresuoti tik prekės pardavimu ir dažniausiai kiša tai ko neperka kiti, nes reik gi parduoti.
Tamstos reikalas kuo tikėti, ar parduotuvės konsultante, kuri gal net iš darbo biržos priimta dirbt ir apmokyta prieš kelis mėnesius ką sakyt ir ką kišt, ar augintojų ir veisėju patirtimi, kuri siekia ne vienus ir ne penkerius metus.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
Alvydas
nelietuvos pardavejai,ir nebuciau klauses jei jie patys neaugintu visokiausiu ropliu...metai su smeliumi,kolkas nenudvese agamiukas...nenoriu gincytis us tais kurie pries smeli ir kurie turi kitokia nuomone ar patirti,sakau kad mano terariumas su smelium,jei jau kazkas butu nutike tai per metus tikrai:hug:
 
henrika
Vienam straipsni skaiciau ,jog galima agamai ,buroka, bet nezinau ar virta ,ar zalia? Ir ar galima vynuogiu?
 
malks
Barzdotosioms agamoms jauniklio racioną turėtu sudaryti vabzdžiai ir tik apie 20 % žalumynai, daržovės vaisiai.
Pirmiausia, jei radote apie burokus tik viename straipsnyje, tai nebūtinai tai yra reikalingas ar naudings maistas. Juk yra ir daug daugiau visokių žalumynų, daržovių ir vaisių, kurių galima duoti ir nekyla klausimų. Tai gal geriau neišradinėti dviračio ir šerti tuo, kas aišku.
20 % tūrėtų sudaryti žalumynai, kažkiek daržovės ir ne tokia didelė dalis vaisių.
Šaudykloje klausiate apie vynuoge. Jas galite duoti tik ne dažnai.
Ir apskritai, manau labiau reiktų sukti galvą dėl gyvo maisto, kaip duoti ir gauti kuo įvairesnio, o ne dėl buroko ar vynuogės Smile
:naiv:
Redagavo malks 2014-03-24 16:48
 
henrika
Tai ir valgo gyva maista , seip tokiu ,kaip zalumynu labai mazai valgo ,del to ieskau ,kas tiktu ir patiktu,nes jau ir nebezinau ka duoti ,kad tik valgytu, det to ,tenka isradineti dvirati;D
 
henrika
Ar galima agamukam salpusniu? Ir kaip del rapsu? Ir seip ka duodate "is gamtos"? Gal kazka spec. Galima pasisodinti? Nes jau visokiausiu salotu prisipirkau,eisiu sodinti:naiv:
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8298
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36253266 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma