2024m. March 29d. 16:03:08

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 8

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Vėžliai
 Spausdinti temą
vėžliuko mityba
jolantajrg
mano vėžliukas kolkas minta tik, žaliomis salotomis, kiek mėginu duoti kito maisto jis neėda, gal gali kas patarti kaip ji atpratinus vien nuo salotų? aišku kartais, na jau čia labai retai buna atsikanda pora kasnių obuolio, kitko nieko neliečia
 
wildcherry
Mano vėžlys irgi minta tik dobilais, ir tik lauke. Todėl kiekvieną dieną einu „ganyti“.. Bet ką reikės daryti žiemą?.. :nezin: Kartais atsikanda braškės, ar salotos lapo... bet valgymu to nepavadinsi. O kaip, ar išsisprendė tavo problema?
 
Richardas
Maitinkite vežlius supjaustytu-tarkuotu maistu....kad būtu sunku atsirinkti mėgiama.Taip vėžlys gaus įvairove. Taip daro dauguma zoologijos sodų:aciu:
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
wildcherry
O, gal ir nebloga idėja! reiks pabandyt.. :aciu:
 
herpetologas
nepjaustykit tik pieniu,salotu(iskyrus pekino)nes taip suteiksite nors kiek padirbet jusu vezliu raumenukams,sutarkuota maista uzbarstykit milteliniais vitaminais
su egzotika idomiau
 
fankas
aš kartais dobilus ar pienes pamirkau vandeniu skiestuose vitaminuose Smile
valgo ji viską. ypač agurką mėgsta. iš pirmų jos išmatų mačiau, jog ji visą laiką buvo šerta tik sausu pašaru, tai dabar mėgaujasi žalumynais Grin bet problema tame, jog ji labai labai (tikrai labai) ėdri Smile jai apie 10 metų. o klausimai būtų toks.. kaip normuojat maistą? kokiais kiekiais duodat? tol kol pasisotina (tai būtų daugoka..)? ar šeriat kažkokiu nustatytu laiku? kiek kartų šeriat per parą? Smile
 
guitargirl
Norėčiau paklausti vieno klausimo... Man teko girdėti, kad negerai vėžlį šerti kopūstais, bet ar tai tiesa? Nes mano vėžlys dievina kopūstus, bet jei tikrai negalima atsisakysime jų....
 
fankas
aš irgi tai girdėjau. gal tai dėl aitrumo.. tiesios nežinau, bet ir nerizikuosiu, tačiau manau, jog pekino kopūstas nėra kažkas blogo.
 
guitargirl
fankas, o ar Tu migdai savo vėžlį žiemai? Frown Nes aš asmeniškai nemigdau, pasnausti leidžiu pora savaičių ir jis pas mane sveikas ir judrus pavasarį būna, nes yra sakoma, kad pamiegojęs vėžlys bus judresnis, bet nepasakyčiau, kad mano nemigdytas yra lėtesnis už tuos kuriuos migdo. Tik nežinau ką jam duoti žiemą valgyti? Nes duodavau kopūsta, arba obuolį, sauso maisto jis nė už ką neima į burną ir iš viso labai jau išrankus jis pas mane dėl maisto Angry
Agrionemis horsfieldi
Baculum extradentatum
Achatina albopicta
 
Bennu
galviniai kopūstai nėra gerai,
 
fankas
guitargirl sis vezlys dar tik pirmas menesiukas pa mene, nesu migdes, bet zadu.
Bennu, kaip tu normuoji maista? kokiais kiekiais duodi?
 
Vobleris
Nenoriu kartotis ir labai plėstis (migdimo tema) pasiskaitykit forumą.Pasakysiu tik tiek: migdyti tikrai nėra būtina Wink o tai yra didelė tikimybė-rizika ,kad jis gali nepabusti.Tam reikalui,vežlys turi būti sveikas ir stiprus.Pirmiausia vėžliuką reikia nustoti šerti (dvi,tris savaites).Reikia dažnai maudyti ,kad vėžliukas tinkamai išsituštintu.Žarnyne neturi būti jokių masto likučių.Iš pradžių -temperatūrą reikia žeminti iki 18,paskui dar žemiau.Kur temperatūra bus 4-6 laipsniukai.Visa tai daroma rugsėjo pabaigoje,vėliausiai spalio pradžioje.Kovo - balandžio mėn,vėžlį jau reikia žadinti.Palaipsniui vėl keliant temperatūrą.Jai visų šitų sąlygu neturite: vietos kurioje vėžliukas žiemos (4-6 temperatūra) ar daugiausia 8 laipsniai....tai geriau tokiais dalykais neužsiiminėti Wink.Nes ,temperatūros svyravimas nualins vėžlį ir jis dažnai "pabudinės"ir nuslabes pavasario nesulauks.Reziumuojant: jai neturite žinių ir tinkamų migdymo sąlygų geriau tokiais "exsperimentais neužsiiminėkite Wink.O tie visi "bobučių kliedesiai" vežlys po butą vaikšto,vežlys po vonia"miega" ir tegu....yra grynų gryniausi kliedesiai (Jai būtų statistiškai patikrinta ,tai daug "butinukų" pavasario ir nesulaukia.O vienas,kitas atrodantis "stebūklingas" atvejis nerodiklis ir autoritetas).Tad pastovi temperatūra,įvarius racionas,vitaminai ir vėžliukas Smile ir sveikas be jokių "miegojimu".Šita praktika yra patikrinta Wink tiek namuose,tiek zoologijos soduose.Ir nemigdomi vėžliukai ,gyveną ilgai ir laimingai.O kitu atveju-tinkamu sąlygu nesudarymui,nepraruošimui(tiek teoriškai ,tiek praktiškai,tiek techniškai) tikimybė ,kad vėžliukas pabus yra maža.O laikant savo malonumui (ne veisimui) to daryti nėra jokio reikalo :aciu:
P.S Fankai- apie tavo vėžliuko migdymą ,išvis nei minties neturi būt. :conf: jam reikia viso kas geriausia (uv,vitaminai,pukus racionas) mažų mažiausiai ir blogiausiai "migdimo".Tokios būklės vežlys,per tokį laikotarpį žiemojimo (manau ir jo neprireiktų) visiškai save nustakentų....Žiemojimui reikalingų "šaltinių" pas jį jau nebėra ir jie jau išnaudoti (rachito).
Redagavo Vobleris 2009-09-21 16:08
 
www.egzotika.info
fankas
čia mes ne į tema pašnekėjom Grin bet tęsiant tai apie ką šnekam, tai net nepradėjau domėtis žiemojimu. o del sveikumo tai ir susimasčiau. aiškiai ir naudingai paaiškinai. dėkui. dabar ji ir gauna kas geriausia Smile kas antra diena dariau voneles su vitaminais vėžliams, o tada dar įtrinu šarvą D3 vitaminu tirpaliuku. ir UAV lempa (75w) stovi per 30cm ir t.t,.. Grin racionas įvairus.
bet ar kas galit pasakyt kaip šitiems ėdrūnams maistą normuojat? Grin
gal kokia formule pagal vėžlio masę yra kiek gramų per parą duot ėst? ar kaip?
 
Vobleris
Sveikas vėžlys turi neįtikėtiną apetitą.Tačiau sotumą jis jaučia Wink jeigu jis nebenori ,nevalgo.....O valgo jie nemažai.Normavimas labai parastas.Davei salotų (ar kaško kito iš raciono)nebevalgo,išemei ir tiek žinių.Asmeniškai aš maitinu atskirame inde.Pavalgė,išėmiau,įdėjau atgal (karts nuo karto po maisto "išmaudau"Wink.Kevienas vėžlys turi "specifinį skonį" vieni valgo vieną "geriau" kiti kitą maistą.Pvz:maniškis labiausiai mėgsta paprastasias salotas,agurką (iš ranku) ir t.t.Vienu žodžiu ,reikia duoti pakankamą (savo galvą) kiekį maisto ar jo mišinio (tarkuoti daržovių,vaisių mišinukai) ,kad vėžlys pasisotintu.Sotus vežlys, tampa ramus ir greitai "traukia" į savo vietelę "nusnausti" o likusį maistą palieka ramybėje.Aišku persistengti nereikia,duodi savo "normas",porcijas ir visą tai nustatai pagal savo gyvūną (jo "skonį",dydi ir t.t).O peršerti jį reikia "sugebėti" Grin "šita karvutė valgo daug,bet pienuko neduoda"....
 
www.egzotika.info
RUTA123
Sveiki turiu beda mano vezliukas valgo gal mazdaug 1 karta per savate ir teatrodo kad sirgtu judrus gana ir terariuma tinkama temperatura palaikau :help:
 
Richardas
RUTA123 parašė:
Sveiki turiu beda mano vezliukas valgo gal mazdaug 1 karta per savate ir teatrodo kad sirgtu judrus gana ir terariuma tinkama temperatura palaikau :help:
Smulkiau prašom :conf:kaip laikomas -terariumo irengą , mityba ,maisto papildai ?
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
RUTA123
Richardas parašė:
RUTA123 parašė:
Sveiki turiu beda mano vezliukas valgo gal mazdaug 1 karta per savate ir teatrodo kad sirgtu judrus gana ir terariuma tinkama temperatura palaikau :help:
Smulkiau prašom :conf:kaip laikomas -terariumo irengą , mityba ,maisto papildai ?
Na terariumas yra gabelis drozles valgydavo kiaupienes bet tabar ju nera agurgus obuolius pekino salotas nebevalgo is vis nieko ,karta per menesi patepu vit D.Sad:
 
Richardas
Nepaminėti temperatūriniai terariumo parametrai :no: Nėra UVB lempos.Vėžliams būtini saulės spinduliai kuriuos kiek gali atstoja specialios terariuminės lempos su UVB spekrtu pvz. Repto Glo (TIK JOKIU BŪDU NE 10.0 Ir NE 9.0) tinkamiausios 5.0 Kitaip be UVB neįsisavina D vitaminas ,kalcis.Vėžliai serga ir kitų aibe ligų dėl kurių gali sutrikti apetitas. Bet niekas nediagnozuoja ir negydo internetu ar telefonu tiksliai. Maistas geras :yes:ypač kiaulpienės:thumb: Bet vėžlys turi gauti vitaminų ir kalcio bei kitų mineralų ,kurių nėra minėtame maiste .Kitu atveju ligos neišvengiamos.....nors vėžliai laabai kantrūs sutvėrimai.Kaip mėgsta smagiai pasireikšti kai kurie ,,augintojai'' - oi mes nieko neduodam ir nemiršta Grinead: .Tikiu ,kad jūs tinkamai pasirūpinsit vėžliuku :aciu:
Redagavo Richardas 2009-10-12 17:49
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
fankas
atėjo žiema, ir jau nebėra augaliukų iš laulų, o ir kiaulpienes bei dobilai šaldiklyje jau baigėsi. norėdamas paįvairint vežlės racioną, pasidomėjau kas jai tinka ir kai ką radau parduotuvėje, bet į naująjį pašarą net nereaguoja. likau tik su sausu specializuotu maistu, agurkais, salom (kuriose daug nitratų) ir retkarčiais obuoliu.
kuo jūs paįvairinat vėžlių racioną žiemą?

http://www.russia...plants.htm
Redagavo fankas 2009-11-08 13:15
 
Mantas
Buvau radęs, kad daigintų grūdų želmenis duot galima.. daigint nesunku, kad ir ant vatos. Be želmenų ir jaunų ažuolo lapelių paįvairinimui (gilių pasisėt reikia). K
Redagavo Mantas 2009-11-08 16:41
Gamta - vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas. (J.V.Gėtė)
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36152384 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma