vėžliuko mityba
|
jolantajrg |
parašyta 2009-01-19 18:18
|

Narys
Įstojo: 2009/01/12 17:19
|
mano vėžliukas kolkas minta tik, žaliomis salotomis, kiek mėginu duoti kito maisto jis neėda, gal gali kas patarti kaip ji atpratinus vien nuo salotų? aišku kartais, na jau čia labai retai buna atsikanda pora kasnių obuolio, kitko nieko neliečia
|
|
|
|
wildcherry |
parašyta 2009-07-05 15:30
|

Narys
Įstojo: 2009/07/02 14:32
|
Mano vėžlys irgi minta tik dobilais, ir tik lauke. Todėl kiekvieną dieną einu „ganyti“.. Bet ką reikės daryti žiemą?.. :nezin: Kartais atsikanda braškės, ar salotos lapo... bet valgymu to nepavadinsi. O kaip, ar išsisprendė tavo problema? |
|
|
|
Richardas |
parašyta 2009-07-06 00:53
|

Narys
Įstojo: 2007/02/16 22:07
|
Maitinkite vežlius supjaustytu-tarkuotu maistu....kad būtu sunku atsirinkti mėgiama.Taip vėžlys gaus įvairove. Taip daro dauguma zoologijos sodų:aciu:
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
|
|
|
|
wildcherry |
parašyta 2009-07-07 11:18
|

Narys
Įstojo: 2009/07/02 14:32
|
O, gal ir nebloga idėja! reiks pabandyt.. :aciu: |
|
|
|
herpetologas |
parašyta 2009-07-12 16:58
|

Narys
Įstojo: 2006/04/01 20:16
|
nepjaustykit tik pieniu,salotu(iskyrus pekino)nes taip suteiksite nors kiek padirbet jusu vezliu raumenukams,sutarkuota maista uzbarstykit milteliniais vitaminais
su egzotika idomiau
|
|
|
|
fankas |
parašyta 2009-09-20 14:29
|

Narys
Įstojo: 2008/12/21 17:34
|
aš kartais dobilus ar pienes pamirkau vandeniu skiestuose vitaminuose 
valgo ji viską. ypač agurką mėgsta. iš pirmų jos išmatų mačiau, jog ji visą laiką buvo šerta tik sausu pašaru, tai dabar mėgaujasi žalumynais bet problema tame, jog ji labai labai (tikrai labai) ėdri jai apie 10 metų. o klausimai būtų toks.. kaip normuojat maistą? kokiais kiekiais duodat? tol kol pasisotina (tai būtų daugoka..)? ar šeriat kažkokiu nustatytu laiku? kiek kartų šeriat per parą?  |
|
|
|
guitargirl |
parašyta 2009-09-20 16:55
|

Narys
Įstojo: 2008/10/22 20:40
|
Norėčiau paklausti vieno klausimo... Man teko girdėti, kad negerai vėžlį šerti kopūstais, bet ar tai tiesa? Nes mano vėžlys dievina kopūstus, bet jei tikrai negalima atsisakysime jų.... |
|
|
|
fankas |
parašyta 2009-09-20 17:52
|

Narys
|
aš irgi tai girdėjau. gal tai dėl aitrumo.. tiesios nežinau, bet ir nerizikuosiu, tačiau manau, jog pekino kopūstas nėra kažkas blogo. |
|
|
|
guitargirl |
parašyta 2009-09-20 19:19
|

Narys
Įstojo: 2008/10/22 20:40
|
fankas, o ar Tu migdai savo vėžlį žiemai? Nes aš asmeniškai nemigdau, pasnausti leidžiu pora savaičių ir jis pas mane sveikas ir judrus pavasarį būna, nes yra sakoma, kad pamiegojęs vėžlys bus judresnis, bet nepasakyčiau, kad mano nemigdytas yra lėtesnis už tuos kuriuos migdo. Tik nežinau ką jam duoti žiemą valgyti? Nes duodavau kopūsta, arba obuolį, sauso maisto jis nė už ką neima į burną ir iš viso labai jau išrankus jis pas mane dėl maisto
Agrionemis horsfieldi
Baculum extradentatum
Achatina albopicta
|
|
|
|
Bennu |
parašyta 2009-09-21 13:43
|

Narys
Įstojo: 2008/09/27 18:58
|
galviniai kopūstai nėra gerai, |
|
|
|
fankas |
parašyta 2009-09-21 14:34
|

Narys
|
guitargirl sis vezlys dar tik pirmas menesiukas pa mene, nesu migdes, bet zadu.
Bennu, kaip tu normuoji maista? kokiais kiekiais duodi? |
|
|
|
Vobleris |
parašyta 2009-09-21 15:50
|

Administratorius
Įstojo: 2007/06/14 20:32
|
Nenoriu kartotis ir labai plėstis (migdimo tema) pasiskaitykit forumą.Pasakysiu tik tiek: migdyti tikrai nėra būtina o tai yra didelė tikimybė-rizika ,kad jis gali nepabusti.Tam reikalui,vežlys turi būti sveikas ir stiprus.Pirmiausia vėžliuką reikia nustoti šerti (dvi,tris savaites).Reikia dažnai maudyti ,kad vėžliukas tinkamai išsituštintu.Žarnyne neturi būti jokių masto likučių.Iš pradžių -temperatūrą reikia žeminti iki 18,paskui dar žemiau.Kur temperatūra bus 4-6 laipsniukai.Visa tai daroma rugsėjo pabaigoje,vėliausiai spalio pradžioje.Kovo - balandžio mėn,vėžlį jau reikia žadinti.Palaipsniui vėl keliant temperatūrą.Jai visų šitų sąlygu neturite: vietos kurioje vėžliukas žiemos (4-6 temperatūra) ar daugiausia 8 laipsniai....tai geriau tokiais dalykais neužsiiminėti .Nes ,temperatūros svyravimas nualins vėžlį ir jis dažnai "pabudinės"ir nuslabes pavasario nesulauks.Reziumuojant: jai neturite žinių ir tinkamų migdymo sąlygų geriau tokiais "exsperimentais neužsiiminėkite .O tie visi "bobučių kliedesiai" vežlys po butą vaikšto,vežlys po vonia"miega" ir tegu....yra grynų gryniausi kliedesiai (Jai būtų statistiškai patikrinta ,tai daug "butinukų" pavasario ir nesulaukia.O vienas,kitas atrodantis "stebūklingas" atvejis nerodiklis ir autoritetas).Tad pastovi temperatūra,įvarius racionas,vitaminai ir vėžliukas ir sveikas be jokių "miegojimu".Šita praktika yra patikrinta tiek namuose,tiek zoologijos soduose.Ir nemigdomi vėžliukai ,gyveną ilgai ir laimingai.O kitu atveju-tinkamu sąlygu nesudarymui,nepraruošimui(tiek teoriškai ,tiek praktiškai,tiek techniškai) tikimybė ,kad vėžliukas pabus yra maža.O laikant savo malonumui (ne veisimui) to daryti nėra jokio reikalo :aciu:
P.S Fankai- apie tavo vėžliuko migdymą ,išvis nei minties neturi būt. :conf: jam reikia viso kas geriausia (uv,vitaminai,pukus racionas) mažų mažiausiai ir blogiausiai "migdimo".Tokios būklės vežlys,per tokį laikotarpį žiemojimo (manau ir jo neprireiktų) visiškai save nustakentų....Žiemojimui reikalingų "šaltinių" pas jį jau nebėra ir jie jau išnaudoti (rachito).
Redagavo Vobleris 2009-09-21 16:08
|
|
|
|
fankas |
parašyta 2009-09-21 20:53
|

Narys
|
čia mes ne į tema pašnekėjom bet tęsiant tai apie ką šnekam, tai net nepradėjau domėtis žiemojimu. o del sveikumo tai ir susimasčiau. aiškiai ir naudingai paaiškinai. dėkui. dabar ji ir gauna kas geriausia kas antra diena dariau voneles su vitaminais vėžliams, o tada dar įtrinu šarvą D3 vitaminu tirpaliuku. ir UAV lempa (75w) stovi per 30cm ir t.t,.. racionas įvairus.
bet ar kas galit pasakyt kaip šitiems ėdrūnams maistą normuojat? 
gal kokia formule pagal vėžlio masę yra kiek gramų per parą duot ėst? ar kaip? |
|
|
|
Vobleris |
parašyta 2009-09-21 21:20
|

Administratorius
Įstojo: 2007/06/14 20:32
|
Sveikas vėžlys turi neįtikėtiną apetitą.Tačiau sotumą jis jaučia jeigu jis nebenori ,nevalgo.....O valgo jie nemažai.Normavimas labai parastas.Davei salotų (ar kaško kito iš raciono)nebevalgo,išemei ir tiek žinių.Asmeniškai aš maitinu atskirame inde.Pavalgė,išėmiau,įdėjau atgal (karts nuo karto po maisto "išmaudau" .Kevienas vėžlys turi "specifinį skonį" vieni valgo vieną "geriau" kiti kitą maistą.Pvz:maniškis labiausiai mėgsta paprastasias salotas,agurką (iš ranku) ir t.t.Vienu žodžiu ,reikia duoti pakankamą (savo galvą) kiekį maisto ar jo mišinio (tarkuoti daržovių,vaisių mišinukai) ,kad vėžlys pasisotintu.Sotus vežlys, tampa ramus ir greitai "traukia" į savo vietelę "nusnausti" o likusį maistą palieka ramybėje.Aišku persistengti nereikia,duodi savo "normas",porcijas ir visą tai nustatai pagal savo gyvūną (jo "skonį",dydi ir t.t).O peršerti jį reikia "sugebėti" "šita karvutė valgo daug,bet pienuko neduoda"....
|
|
|
|
RUTA123 |
parašyta 2009-10-11 10:01
|

Narys
Įstojo: 2009/10/10 14:40
|
Sveiki turiu beda mano vezliukas valgo gal mazdaug 1 karta per savate ir teatrodo kad sirgtu judrus gana ir terariuma tinkama temperatura palaikau :help: |
|
|
|
Richardas |
parašyta 2009-10-12 03:48
|

Narys
|
RUTA123 parašė:
Sveiki turiu beda mano vezliukas valgo gal mazdaug 1 karta per savate ir teatrodo kad sirgtu judrus gana ir terariuma tinkama temperatura palaikau :help: Smulkiau prašom :conf:kaip laikomas -terariumo irengą , mityba ,maisto papildai ?
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
|
|
|
|
RUTA123 |
parašyta 2009-10-12 15:10
|

Narys
Įstojo: 2009/10/10 14:40
|
Richardas parašė:
RUTA123 parašė:
Sveiki turiu beda mano vezliukas valgo gal mazdaug 1 karta per savate ir teatrodo kad sirgtu judrus gana ir terariuma tinkama temperatura palaikau :help: Smulkiau prašom :conf:kaip laikomas -terariumo irengą , mityba ,maisto papildai ? Na terariumas yra gabelis drozles valgydavo kiaupienes bet tabar ju nera agurgus obuolius pekino salotas nebevalgo is vis nieko ,karta per menesi patepu vit D. : |
|
|
|
Richardas |
parašyta 2009-10-12 17:40
|

Narys
|
Nepaminėti temperatūriniai terariumo parametrai :no: Nėra UVB lempos.Vėžliams būtini saulės spinduliai kuriuos kiek gali atstoja specialios terariuminės lempos su UVB spekrtu pvz. Repto Glo (TIK JOKIU BŪDU NE 10.0 Ir NE 9.0) tinkamiausios 5.0 Kitaip be UVB neįsisavina D vitaminas ,kalcis.Vėžliai serga ir kitų aibe ligų dėl kurių gali sutrikti apetitas. Bet niekas nediagnozuoja ir negydo internetu ar telefonu tiksliai. Maistas geras :yes:ypač kiaulpienės:thumb: Bet vėžlys turi gauti vitaminų ir kalcio bei kitų mineralų ,kurių nėra minėtame maiste .Kitu atveju ligos neišvengiamos.....nors vėžliai laabai kantrūs sutvėrimai.Kaip mėgsta smagiai pasireikšti kai kurie ,,augintojai'' - oi mes nieko neduodam ir nemiršta ead: .Tikiu ,kad jūs tinkamai pasirūpinsit vėžliuku :aciu:
Redagavo Richardas 2009-10-12 17:49
|
|
|
|
fankas |
parašyta 2009-11-08 13:12
|

Narys
|
atėjo žiema, ir jau nebėra augaliukų iš laulų, o ir kiaulpienes bei dobilai šaldiklyje jau baigėsi. norėdamas paįvairint vežlės racioną, pasidomėjau kas jai tinka ir kai ką radau parduotuvėje, bet į naująjį pašarą net nereaguoja. likau tik su sausu specializuotu maistu, agurkais, salom (kuriose daug nitratų) ir retkarčiais obuoliu.
kuo jūs paįvairinat vėžlių racioną žiemą?
http://www.russia...plants.htm
Redagavo fankas 2009-11-08 13:15
|
|
|
|
Mantas |
parašyta 2009-11-08 16:39
|

Narys
Įstojo: 2007/08/01 15:01
|
Buvau radęs, kad daigintų grūdų želmenis duot galima.. daigint nesunku, kad ir ant vatos. Be želmenų ir jaunų ažuolo lapelių paįvairinimui (gilių pasisėt reikia). K
Redagavo Mantas 2009-11-08 16:41
Gamta - vienintelė knyga, kurios kiekvienas puslapis prasmingas. (J.V.Gėtė)
|
|
|