2024m. March 28d. 21:23:39

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 7

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Smaugliai
 Spausdinti temą
Nėrimosi problema?
Ravenous
Išsinėre vakar mano Pira*. Visad nerdavos be problemų, išnara būdavo vientisa, ilga kaip kojinė, o vakar išnara bent tris kartus trūkusi, ir gan nemažas galas likęs ant smauglio. Pabaigiau nerti rankomis, bet vietomis dar liko keli lopinėliai senos odos, nes laikėsi labai tvirtai. Šiandien radau tuos gabalėlius jau atšokusius. Terariumo drėgnumas 45-50%. Kur problema? Per sausa, ar kas?

*Pira - boa constritor imperator (columbia)
You are who you eat... Eat me.
 
http://www.egzotika.info
Sandra
Per sausa, manau. Be to-kuo didesnis, tuo labiau trūkinėja
 
Natrix
Girdejau,kad nelaisvej gyvatem cia normalu,atseit del kazko jos kartais neriasi ne visa isnara.Tas nerimasis labai keistas dalykas.Kai auginau zalcius (natrix natrix natrix) ,aukstam dregnume,jie vistiewk neresi ne vientisa isnara,buvo sugauti is gamtos.AngryWink
Aš pasaulio valdovas.
 
Sandra
Išnara retai kada būna nesutrūkinėjusi, ypač jei gyvūnas didelis. Kaip suprantu Ravenous čia kalba apie kitą dalyką, t.y. kuomet gyvūnas nusineria ne visas, o dalis senosios odos lieka ant kūno.
 
herpetologas
jei roplys tures pakankamai dregna terariuma laikotarpiu pries nerimasi,baseinuka kuriame tuo laikotarpiu galetu tunoti,ir daiktu smailokais grubiais krastais(gali buti akmenys,medzio sakos,kartais tam ir terariumo kai kurios dalys pasitarnauja)nerimosi problemu neturetu iskilti:uhoh:
su egzotika idomiau
 
Ravenous
praktiškai 90% esu įsitikinęs, kad tai dėl drėgmės stygiaus +)
Va vakar išsinėrė be jokių problemų, nes terariume buvo 80% drėgmės, sudrėkinau kaip reikiant Wink
You are who you eat... Eat me.
 
http://www.egzotika.info
koldoonaz
Ravenous cia gali buti ir odoje trukumas vitamini D3. Jai neturi patarciau nusipirkti speciale lempa ropliams kuri jiems suteikia pakankamai daug vitaminu vien per oda. Man ir buvo tokia problema, kad nerdavosi gabalais ir likdavo senos odos ant kuno, taciau nusipirkau lempa ir problema issisprende. Jai duodi vitaminu tai dar nusipirk ir mineraliniu medziagu. Jai vitamainai milteliais tiesiog sumaisyk abu dalykus i viena. Sekmes
boa
 
koldoonaz
Patarciau pirkti lempa ne ta isukama kaip paprastos lemputes,o ilga dienine lempa. Ir vasara ant saules panesioti gyvuna. +)
boa
 
Ravenous
aha, kai tik atšils normaliai, tai išnešiu į lauką saulės vonioms Wink
You are who you eat... Eat me.
 
http://www.egzotika.info
herpetologas
neskit geriau jau isivasarojus-pagaus skersvejuka,po to ir smaugliai ir jus kankinsites...Winkdaba orai permainingi.
su egzotika idomiau
 
steu
ishtiesu dideli smaugli ar pitona labai usnku "ishnerti" kad ishnara butu vientisa.. taciau visa gyvate ishsineria vienu metu.. ar vientisai ar gabalais.. pas amen nelieka nenusinerusiu vietu.. kitas dalykas su driezais.. pvz iguana pas mane enriasi labai netolygiai.. galva nusinere jau nznau kiek kartu.. tik nusineria ir vel jau baltuoja.. ir vel neriasi..p uodega ir galunes atsilieka kiek pastebejau.. ta prasme tik kas koki 3-4ta karta kartu nusineria jau ir visas gyvunas.. gal nevienodai auga. nznau net. maistas gan ivairus.. dregme sirgi regis pakanka.. gal buvo ziena.. juk iguanom vasara pats tas gyvenimas.. ;]

-
 
GiX
paprasciausias variantas.....matot, kad tuoj nersis, idekit i vonia paplaukiot 15min.....to pakanka, kad isinertu puikiai, nes maniskis su laiku vis sunkiau neriasi, t.y. gabalais pradejau ir kai kur likdavo "nuoplesu", sunkiai nusimaunanciu.......leidziu vonioje paplaukiot ir problemos kaip nebutaWink
 
www.scorpions.lt
saturn
laba diena, pasiskaiciau visu jusu nuomones apie nerimasi, taciau neradau nieko panasaus, kai yra musu 5 men. smaugliukui. jis pas mus namuose nusinere dar tik viena karta, taciau jam ant galvytes liko gabaliukas odos, kuris pridziuves labai stipriai, bandeme viska ir didinti dregme ir purksti specialiu lubrikantu, bet nieko. kaip manote, ar per kita nerimasi nusikri? beje jis jau greit nersis, nes bala akytes?
 
Richardas
Nėrimasis priklauso nuo tokių dviejų svarbių dalyku-1 Sveikos odos susidarimas. Bus jaigu tinkama mityba su vitaminais ir mineralais + Repto glo lempa su rėle (nes gyvatėm UV ekspzicija neilga). 2- Tai odos idrėkimas prieš neriantis .Pasiekiamas ivairiais būdais .Tokiais kaip tero drėkinimas,gyvatės maudimas vonioje, arba jos pačios mirkimas savo baseinėlije.Bet kas ten roplio galvoje nieks nežino:nezin:Kartais gyvtės nemirksta tame irengtame baseinėlijeFrown.Tokiais atvėjais labai pravers drėgmės kamera.Tai toks primitivus irenginis kuri kas nematėt isivaisduokite kaip slėptuve ,dubenyje.I dubeni idedame drožlių ar ,stabesniu durpių,samanų(kiminų) ir pripilame vandens.Ant viso to uždedame slėptuve (pvz. Vazona,molinį bliudą su skile-anga gyvatei ilysti)Tokioje drėgmės kameroje drėgmė laikosi aukšta ir ilgai. Gyvatė gali tunoti tiek kiek jai reiks, ir noriai tai daro:yes:.Jum nebeteks jaudintis ar pakanka tere drėgmės neriantis. skirti laiką maudyti ropli,besaikiai drėkinti visa tera ir stebėti visa ji aprasojusi.O nėrimosi kokybe pamatysit patys (žinoma jaigu gyvtė sveika).Po nėrimosi ,gyvate, visada kruopščiai apžiurime:conf: ir ipač akis .Nes likusi oda, ant akies ,ira tikras pvojus džiunant, net prarasti aki,Taipat udegos galiukas (likes nenusinėres)gali džiunant pertempti audinius ir savotiška amputacijaGrinead:.Kas turit driežus :conf:apžiurim dė tų pačių bėdų netik akis ir uodega bet ir visus pirštus.
Redagavo Richardas 2008-02-27 01:57
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
AndriusN
Kas dėl užsilikusios odos, tai ir pas mano pitoną buvo nedidelis gabaliukas odos ant galvos. Nieko neatsitiko. Išsinėrė ir vėl kaip naujas. Grin
"Šalta!" (P. Coelho)
 
saturn
na vat, praejo keletas dieneliu ir musu augintinis jau visas kaip naujas Smile zvilga ir labai alkanas Smile pats isipliuskeno kelias dienas savo baseinelyje, turime vientisa isnara Smile issinerdamas prarado ir uzsilikusi odos gabaleli ant kaktos. aciu uz patarimus.
 
Richardas
:geras: Sekmės tau Saturn ir tavo šniurui:laugh:
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
 
evka
Labai didelis dekui Richardui, uz issamu komentara. Jis man, kaip ir daugumai labai aktualus. :naiv:
 
Lauris_K
Čia gal truputi ne vietoje, nes norėčiau info apie žaltį, ne apie smaugli, tačiau problema ta pati - Nėrimasis.
Žaltys pas mane dar tik kelios savaitės. Turėtų būti apie 2mėn amžiaus kai pasiėmiau, tai dabar artėja prie 3mėn. rūšis - Taivanio laibauodegis. Jei informacija kurią rodo senuku elektroninis termometras teisinga, tai laikymo salygos vidutiniškai 19-20*C naktį, 22-24*C dieną, drėgmė 50-70%, paskutinę savaitę nukrito iki 45-50%. Įsigijus žaltį jį porą kartų jau šėriau, apetitu nesiskundžia. Pries 6 dienas pastebėjau, kad pradeda blukti(balti) akys, taigi manau, kad turėtų neužilgo nertis. Nuo to laiko nedaviau ėsti, nes nelabai jis judrus buvo, be to skaičiau, kad prieš nėrimąsi žalciai dažnai ignoruoja maistą. Tačiau jau 6 dienos vis dar neišsinėręs. Akys panašu, kad su kiekvina diena vis baltesnės darosi, paėmus ant ranku žaltys atrodo, sveikas tik truputi pusaklis dėl pabalusių akių.

Išesmės norėjau paklausti kiek tunka nėrimasis nuo pirmųjų pastebėtų požymių iki senos odos kabėjimo ant šakos? Ar 6+ dienos, kas yra šiuo metu mano atveju, yra normalu?

Tiesa. Šiandien truputį bandžiau pamaudyti, tačiau akivaizdžiai žaltys pasakė, kad vandens nemegsta, nes tik įdėjus į vandeny lekdavo is jo kuo greičiau, vandens temp buvo apie 20-26*C. Be to indelis su vandeniu visada yra ir pas žaltį terariume tačiau nei karto nemačiau jame besimaudančio jo.

Iš anksto dėkui už inormatyvius komentarus.
Redagavo Lauris_K 2012-10-27 11:18
 
AndriusN
Apie tai jau kalbėta šiame forume. Tas pabalimas pranyks ir tada jau galėsi laukt išsinėrimo, nes žaltys pabala, po to nuskaidrėja ir tik tada išsineria. Tavo atveju viskas normalu.
"Šalta!" (P. Coelho)
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8240
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36148995 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma