2024m. April 18d. 23:59:45

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 2

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Varliagyviai
 Spausdinti temą
Ambystoma mexicanum
raulis7
bet tai tas koralinis smelis irgi toks smulkokas...sito nerija?
na siaip akvariumas stovi nelabai sviesioje vietoje, bet yra apsvieciamas vienos dienines lempos, ta sviesa nera labai ryski, bet gal tada nejungti, vanduo kokiu laipsniu ar dviem nukristu? o pas tave yra apsvietimas koks?
 
Pepperman
Koralinis smėlis yra suvirškinamas, taip kad tai visiškai ne problema. Pas mane šviesos nėra, nes aksolotliai šiaip ar taip yra prastai matantys gyvūnai, ir jiems jos nelabai reikia, užtenka tiesiog saulės šviesos. Jei temperatūra nesiekia 25 laipsnių, tai nėra dar tragedija, tik nepatogumas aksolotliui.
Redagavo Pepperman 2011-01-14 13:02
 
raulis7
Dėkui, Tau Pepperman...labai padėjai, tikiuosi dar ne vėlu ir mano aksolotlis pradės valgyti... Kaip pirkau tai nieko nesake, sako laikyk su visom zuvim ir viskas jam gerai bus...nei apie temperatura, nei apie grunta nei apie maista nieko nepaaiskino...Aciu Tau dar karta Wink)jei kils dar kokiu klausimeliu parasysiu...
 
kitaniux
Na ir patarėjas papuolė. Juk aksolotlis suvalgytų tas žuvis. Ir patarčiau apšvietimą išjungti, nes tikėtina jog nuo jo vanduo prišyla.
Niekada nesakyk niekada.
 
Pepperman
Dėl žuvų tai būna trys atvejai:
1a. Aksolotlis suėda žuvis.
1b. Aksolotlis bando suėsti žuvį, bet ji jam įstringa burnoje, nes yra per didelė.
2. Žuvys apkramto aksolotlio žiaunas, kojas ir uodegą.
Taip kad žuvys su aksolotliu gali gyvent tik 1a atveju, jeigu šeimininkas jas dėl to ten ir įleido. Aksolotlio akvariume neturi būti nei žuvų nei sraigių nei kitų vandens gyvūnų, kurie nėra skirti aksolotlio maistui.
Redagavo Pepperman 2011-01-14 16:31
 
Pepperman
Precious parašė:
Sveiki,:help:
Nusipirkau ir as situs du padarelius pries kelias dienas. Tik tiek bedu su jais, kad nezinau...
Vienas visa laika slepiasi, o pasislepes kyla i pavirsiu - tai uodega, tai stovi ant dvieju koju galiniu.. Temperatura rodo 20, niekaip neiseina zemiau numusti.. Nes namie sildoma gan stipriai. Antra beda, kad jiems truksta deguonies : pastoviai klapsi ziaunomis ir isnyra i vandens pavirsiu kas 2-3 minutes ikvept. Vandeni pyliau is krano.. Veikia burbuliatorius su filtru, srove nukreipta, kad ju nedirgintu..
Sitame naujame akvariume jie tik 3 dienos, bet jauciasi nekaip.. Gal kokiu patarimu duosit, kaip susitvarkyti su tuo deguonimi? Ir koks maistas be uodo truklio lervu butu jiems maistingas?Grinisap:

Temperatūra yra pakankamai normali, ribinė kad aksolotliai gerai jaustųsi. Dėguonies jiems tikrai netrūksta, nepergyvenkit, žiaunomis klapsi kad pašalintų CO2 iš kraujo, o pakyla įkvėpt nes jiems taip patinka daryt ir todėl, kad jie ne vien žiaunom kvėpuoja, bet ir plaučiais.
Kai aksolotlis jaučiasi nekaip, jo žiaunos būna paraudusios, atstatytos į priekį, uodega išriesta ir jis nuolat juda, kartais net itin staigiais judesiais.
Jei aksolotlis jaučiasi gerai, jis guli ant dugno ir klapsi žiaunomis. Retkarčiais pakyla įkvėpti oro, tada plūduriuoja vertikaliai.
Plūduriavimas yra problema, jei aksolotlis plūduriuoja vandens paviršiuje ir matoma, kad jis negali nusileisti giliau.
Taip kad nesinervinkit.
 
raulis7
dar turiu klausimeli to Pepperman...
siandien daviau slieka savo aksolotliui tai taip entuziastingai ji pagrebe ir prarijo, bet praejo kokios penkios minutes ir jis ta slieka visa isspjove, poto dar bande tampyti, bet nieko, perplesiau per puse, kad mazesnis butu irgi paciulpe ir isspjove...?kazi kodel?
 
aksolotlis
Per dideli slieka davei(as taip manau)vienu kartu....Per didelis kiekis vienu metu issauke vemima...
papperman-tu minejai kad raudonos ziaunos stresine situacija jiems....
Tureciau tau papriestarauti-raudonos ir pasiaustos ziaunos-tai pats geriausias ivertinimas tavo prieziuros...Blankios ziaunos-susimastyk...
Del smelio mano nuomone-nedekit jo visai...Cia ne vista kuriai reikia kiausinius deti....Dekit tik akmenis apvalainus...Jeigu dengsite visa dugna-pirkit atatinkama filtra siurbenti is ten...Bet vistiek turesite karts nuo karto juos isimti kad isvalyti...Be to jus atimat aksolotlio medziojimo dziaugsma...Jis ne kiaule kad paseriau ir einu miegoti...Sis gyvuliukas medziotojas.
Del oro gaudymo iskylant i pavirsiu-mano aksolotiai taip nedaro(jie suauge)...Bet as galvoju kad tai neturetu buti daznas reiskinys...Jeigu taip-tai reikia susimastyti....Mano aksolotliai taip nedaro dabar(anksciau dare kol nesudariau normaliu gyvenimo salygu)
Auginu issiritusius menesio laiko aksolotliukus-jie pakyla pasiimti oro i virsu(gal cia nuo brendimo priklauso)-nezinau....
 
Pepperman
1. Nenaudok tiek tritaškių.
2. Pašiauštos žiaunos - turėjau omenyje pačios žiaunos atstatytos į priekį, o ne žiaunų gaureliai pašiaušti.
3.Raudona spalva - turiu omenyje RAUDONĄ, o ne ryškiai rožinę, kuri yra visiškai normali suaugusiam aksolotliui. Jaunesnių žiaunos gali būti ir blankesnės. Laukinio tipo ir melanoidinių žiaunos gi išvis tamsios, rudos arba juodos.
4. Dugniniai filtrai labai greitai užsikemša auginant jau vien paprastas žuvis, taip kad iš jų naudos nėra visiškai.
5. Medžiojimo džiaugsmas tavo aksolotliams gali baigtis kepenų skleroze nuo per riebios dietos. Aš nesakau, kad dzikai yra blogai, tik neturėtų būti pagrindinis maistas, nes musės lervomis gamtoje jie tikrai nesimaitina.
6. Orą ryja, todėl, kad jie turi ir žiaunas, ir PLAUČIUS, kuriuos reikia irgi kartkartėmis panaudot - nieko čia baisaus taip pat nėra.
Redagavo Pepperman 2011-01-16 18:34
 
Ausraa
Jeigu aksolotlis valgo smeli, tai cia tikriausiai truksta mineralu organizme.
šeriant gyvates iš lauko pagautais gyvūnais (o tas galioja VISIEMS lauko gyvūnams, pvz., sliekai, varliagyviai, driežai ir t.t.) yra vienas BET: gyvatė 100% užsikrės parazitinėmis kirmėlėmis (greičiausiai apvaliosiomis)

Iš egzotinių padarų auginu kol kas tik Testudo horsfieldii .

http://2g.lt/
 
raulis7
Sveiki,
Norėjau paklausti gal kas žinote (ar yra tekę matyti) kur Klaipėdoje arba Vilniuje galėtų įsigyti geltona arba juoda aksolotlį? Klaipėdoje kiek ieškojau neradau, net nežino kas tas aksolotlis per vienas. Vilniečiai gal ką galėtų pasiūlyti? (išskyrus prekybos centrą PUPA priegliaus gatvėj, ten jau buvau ir netiko man ten esamas aksolotlis) Smile Dėkui
 
pegas
LAbas, aksolotli pats nusipirkau iš privataus asmens per skelbimą, turiu numerį. Kiek pamenu turėjo dar keletą, o šiaip kiekvieną pavasarį moteris, pas kurią pirkau, vis turi jaunų. Ji veisia juos. galima nusipirkti maždaug už 25 litus.
Tiek, kad tas numeris asmeninis, tai gal parašyk man ir duočiau tau, nes taip viešai nenoriu skelbti. žinoma nesu užtikrintas ar šiuo metų turėtų pardavimui, bet galima juk pamėginti užklausti.
mano nr. 860279098
 
ReMaX
Vilniuje buvo PET CENTRE PC PANORAMA :yes:
 
kammi
Sveiki,turiu du Aksolotlius, turiu juos apie 8 dienas ,lyties kolkas nežinau įtariu jog dvi mergaitės,vieno ilgis keturiolika cm kito peinkiolika cm . Esmė tame ,kad kai gavau juos ant rausvojo galvytės buvo daug juodų taškiuku,mano nuomone tai normalų,tačiau taškiukai darosi dar tamsesni ir ryškesni,ar tai normalu? Galvoju gal dėlto ,kad jis auga ? Įdedu nuotrauku palyginimui.
www.egzotika.info/images/photoalbum/album_12/rsz_rausva3.jpg [img]http://www.picresize.com/images/rsz_foto0602.jpg[/img] is not a valid Image.
P.S antroje foto vanduo švarus čia fotikas blogas
Redagavo kammi 2011-02-05 14:28
 
Pepperman
Visiškai normalu.
 
Krevete
Sveiki,
reikalinga pagalba žmonių, kuriems yra tekę susidurt su aksolotlių jaunimo pakėlimu.
Pernai mano aksiukų porelė sudėjo ikriukus. Viskas vyko lyg ir neblogai, išsirito apie šimtas mažylių. Bet, per šeimininkės neišmanymą visa vada žuvo.:no:
Ir šit, praėjus metams, situacija kartojasi. Vakar radau ikrus. Atskyriau juos į inkubatorių, patalpintą tame pat akvariume. Dabar ieškau nusipirkt dafnijų kultūros (skaičiau, kad tinka pradėti šert mažylius).
Gal turite patarimų, kuo dar galėčiau mėgint šerti jaunimą (jei kas nors išsiris)?
Labai praverstų bet kokie nusimanančiųjų patarimai ir pastebėjimai.
Iš anksto dėkoju.
 
gnom
Kiek žinau, dar tinka klumpelės.
Redagavo gnom 2011-02-13 21:36
 
Krevete
Dėkui gnom, bet nežinau kur jų gauti. Nebūtų vandenai užšalę, eičiau su tinkliuku smulkmės košt, bet aksiai užsispyrę nori daugintis tik per pačius šalčius Sad
 
Loona
Pabandyk kreiptis į akvariumistus per aukvariumistų forumus. Jie dažniau su dagnijomis ir kitais smulkiais maistais susidurę.
 
Krevete
Loona - akvariumistų forume jau pasiskelbiau, kad perku. Smile
Beje, neaprašiau akvariumo, kuriame gyvena aksiai. 178 l., filtras vidinis fan3 (su aeracija), gruntas - žvyras smulkus, augalų apie 30proc. tūrio. Gyvena du aksolotliai ir mažas(mažėjantis) gupijų būrelis (raciono paįvairinimui).
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8289
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36245300 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma