Chameleonai - žaliems
|
Pumpuckelis |
parašyta 2008-03-18 00:28
|

Narys
Įstojo: 2007/12/08 15:38
|
Sakykit, reikia info apie chameleonus. Norėtume įsigyti šį padarą. Kokio dydžio terariumo jam reiktų? Ar būtinas didelis? Prisiskaičiau čia, kaip nudegė Ponulis nuo lempos, kaip to išvengti? Kaip supratau, jiems reikalingas gyvas maistas, ar sudėtinga gauti tų svirplių ir visų kitų gyvių? Kokia temperatūra jiems palanki ir kokiomis sąlygomis ją išgauti tinkamą? Ačiū už info. |
|
|
|
Mariezas |
parašyta 2008-03-18 09:14
|

Narys
Įstojo: 2006/08/04 20:25
|
www.google.lt |
|
|
|
Richardas |
parašyta 2008-03-18 10:09
|

Narys
Įstojo: 2007/02/16 22:07
|
Pumpuckelis parašė:
Sakykit, reikia info apie chameleonus. Norėtume įsigyti šį padarą. Kokio dydžio terariumo jam reiktų? Ar būtinas didelis? Prisiskaičiau čia, kaip nudegė Ponulis nuo lempos, kaip to išvengti? Kaip supratau, jiems reikalingas gyvas maistas, ar sudėtinga gauti tų svirplių ir visų kitų gyvių? Kokia temperatūra jiems palanki ir kokiomis sąlygomis ją išgauti tinkamą? Ačiū už info. Nenorint nusivilti ,nederėtu pradėti nuo chameleonų ir kitų medžiuose gyvenančiu roplių.:aciu:
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
|
|
|
|
chame |
parašyta 2008-03-18 10:18
|

Narys
Įstojo: 2008/02/05 11:40
|
o. labai gerai temą apie lupimąsi užvedėte. Kaip ten su tais lupimaisis yra? Kas kiek, kodėl ir t.t. jie lupasi? Maniškis tai tikrai gan dažnai tą daro ir gąsdina tuo vaikus - tie rėkdami man bėga pranešti, kad Ponuliui kažkas labai blogai - BALTUOJA bEt dabar kaip supratau, kad tas lupimasis yra netgi labai gerai. Kas kiek yra gerai? Ir velniam jiems viso to reikia?
Naujienos iš Ponulio rezidencijos: viskas gerai, maitinimas vyksta laisvosios rinkos principais: kiek pasigauna knibždančiame nuo svirplių tere ėdesio, tiek ir turi. Apetitu nesiskundžiam, visks ganėtinai gerai, ir, man atrodo, net nesiruošiam galvoti apie pranašautą mirtį :jeee:
pagarbiai,
Poniutė iš Kavno
|
|
|
|
AndriusN |
parašyta 2008-03-18 10:22
|

Narys
Įstojo: 2006/03/21 18:11
|
chame parašė:
Ir velniam jiems viso to reikia?
Jie neriasi, nes auga.
Juk ir žmogus nenešioja per mažų rūbų.
"Šalta!" (P. Coelho)
|
|
|
|
Richardas |
parašyta 2008-03-18 10:28
|

Narys
|
chame parašė:
o. labai gerai temą apie lupimąsi užvedėte. Kaip ten su tais lupimaisis yra? Kas kiek, kodėl ir t.t. jie lupasi? Maniškis tai tikrai gan dažnai tą daro ir gąsdina tuo vaikus - tie rėkdami man bėga pranešti, kad Ponuliui kažkas labai blogai - BALTUOJA  bEt dabar kaip supratau, kad tas lupimasis yra netgi labai gerai. Kas kiek yra gerai? Ir velniam jiems viso to reikia?
Naujienos iš Ponulio rezidencijos: viskas gerai, maitinimas vyksta laisvosios rinkos principais: kiek pasigauna knibždančiame nuo svirplių tere ėdesio, tiek ir turi. Apetitu nesiskundžiam, visks ganėtinai gerai, ir, man atrodo, net nesiruošiam galvoti apie pranašautą mirtį :jeee: Mes irgi neriames,šeriames.Ar nepastebi kaip vonioje oda nueina,plaukai slenka.Blakstienos krenta.Tai kada gi tas baigsis:laugh:
Aš nepiktai aš draugiškai .richardas riškus 1968m. Aš geras kai miegu ir miegu kai geras
|
|
|
|
chame |
parašyta 2008-03-18 10:37
|

Narys
|
ačiūpačiū, išmintingoji vyrija. Kažkaip panašiai ir galvojau..:naiv:
Bet tiesą pasakius, nesuprantu kuo jie jau taip sudėtingesni laikyti už kitus egzotus, kad taip nerekomenduojat.. :nezin: Man jis pakankamai padoriai tfu tfu tfu gyvena :naiv:
pagarbiai,
Poniutė iš Kavno
|
|
|
|
chame |
parašyta 2008-03-18 10:40
|

Narys
|
:nezin: Mariezas parašė:
www.google.lt
Mariezai, su va tokiais atsakymais Tamsta parodai, kad tas forumas nifiga nereikalingas... Kam keisti informacija, bendrauti, jei yra visagalis google?
Man tai tas pats, kaip žmogų nh*** pasiūsti toks Tamstos atsakymas :nezin:
Dėkoju visiems manęs su mano begale klausimų TEN nesiuntusiems. Labai padėjot :aciu:
pagarbiai,
Poniutė iš Kavno
|
|
|
|
Richardas |
parašyta 2008-03-18 10:41
|

Narys
|
Čia dėl to kad gyvena -pabarškink i medi ,ir tris kartuis nusispjauk
Redagavo Richardas 2008-03-18 10:50
|
|
|
|
chame |
parašyta 2008-03-18 10:50
|

Narys
|
:yes:barškinu, spajaudausi :yes:
pagarbiai,
Poniutė iš Kavno
|
|
|
|
Richardas |
parašyta 2008-03-18 11:00
|

Narys
|
Man labai džiugu kad ponuliui gera.Pagarba kad juo rūpiniesi.:alus:........PS Svirplių nepalik tere .Jie gali išgraužti skyle ropliui kūne.pvz.nakti
|
|
|
|
chame |
parašyta 2008-03-18 11:08
|

Narys
|
Richardas parašė:
Man labai džiugu kad ponuliui gera.Pagarba kad juo rūpiniesi.:alus:........PS Svirplių nepalik tere .Jie gali išgraužti skyle ropliui kūne.pvz.nakti
O dieve!!! O siaube Kaip taip gali būti? Vajeeee...
O kirminai , tie zoofobusai, gali pakenkti Ponuliui? 
Bet ką tada daryti: Ponulis visada susitresuoja , kai atidarau terą ir įdedu svirplius, be to, yra visiškas flegma, tai tie svirpliai ir išsilaksto, pasislepia. Tai man juos išrankioti ir vėl atgal sukišti ?
Vaje, na ir nugąsdinai, Richadai... Nu bet ... tai kaip chamis gali to graužimo nepajusti?? Ir velniam jiems ėsti tą chamį, jei maisto į valias turi? ot sukos ties svirpliai, nu..
Bet ačiū, Richardai :aciu: Ką aš be tamstos daryčiau..:hug:
pagarbiai,
Poniutė iš Kavno
|
|
|
|
Pumpuckelis |
parašyta 2008-03-18 11:32
|

Narys
|
Žinau, kad nerekomenduojama, bet manau, jei surinkčiau visą reikiamą info, tai man galbūt pavyktų jį užauginti. Na šiandien bandysiu nueiti į vieną parduotuvę, ten turėtų būti bent keletas roplių, arba ne. Prieš keletą metų atsimenu, buvo :laugh: gal dar ką patinkantį užmatysiu  |
|
|
|
Mariezas |
parašyta 2008-03-18 12:03
|

Narys
|
chame parašė:
:nezin: Mariezas parašė:
www.google.lt
Mariezai, su va tokiais atsakymais Tamsta parodai, kad tas forumas nifiga nereikalingas... Kam keisti informacija, bendrauti, jei yra visagalis google?
Man tai tas pats, kaip žmogų nh*** pasiūsti toks Tamstos atsakymas :nezin:
Dėkoju visiems manęs su mano begale klausimų TEN nesiuntusiems. Labai padėjot :aciu:
Tokius elementarius dalykus kaip temepratūra,terariumo dydį googlei reiktų nepatinget paieškot,nes tai užima minute,o po to ko jau neranda del to ir padeda forume. |
|
|
|
Pumpuckelis |
parašyta 2008-03-18 12:43
|

Narys
|
Mariezai, ačiū už informaciją, kaip naudotis google ir ko ten ieškoti. Žinok, tikrai neieškojau, per kabutes. Aš klausiu, ar lengva gauti jiems maisto, nes gyvenu Šiauliuose ir neteko dar matyti niekur, kad pardavinėtų tarkim svirplius. Ir įdomu, kaip tą temperatūrą padaryti tinkamą, nes kartą jau susimoviau su aksolotliu ir jis neišgyveno. Taip pat ir neradau informacijos, kaip apsaugoti juos no lempos, kad nenudegtų. Bet jei sunku atsakyti, ta ačiū ir už googlę  |
|
|
|
Mariezas |
parašyta 2008-03-18 12:51
|

Narys
|
Na Šiauliuose su maistu sunkiau,geriausia pačiam veistis.Pats ten gyvenu tai be gamtininkų stoties nelabai kur esu mates ,o ir gamtininkuose tik tarakonai. |
|
|
|
Pumpuckelis |
parašyta 2008-03-18 14:04
|

Narys
|
Pamenu vasarą pas mane buvo atropojęs svirplys, bet niekaip nesupratau kaip :laugh: tai paleidau į laisvę  |
|
|
|
Richardas |
parašyta 2008-03-19 02:10
|

Narys
|
chame parašė:
[quote]Richardas parašė:
Chame parašė: Odieve!!! O siaube Kaip taip gali būti? Vajeeee...
O kirminai , tie zoofobusai, gali pakenkti Ponuliui? 
Bet ką tada daryti: Ponulis visada susitresuoja , kai atidarau terą ir įdedu svirplius, be to, yra visiškas flegma, tai tie svirpliai ir išsilaksto, pasislepia. Tai man juos išrankioti ir vėl atgal sukišti ?
Vaje, na ir nugąsdinai, Richadai... Nu bet ... tai kaip chamis gali to graužimo nepajusti?? Ir velniam jiems ėsti tą chamį, jei maisto į valias turi? -------------------------------------------------------------------------------- Esu mates kaip svirpliai išgraužia, net vabzdžiais mintančioje gyvatėje skyle.Taipat ir drieže ,skyle teko matyti.Kaip tai ivyksta Ogi užlipa ir graužia:evil:Kodėl jie taip daro (juk ira maisto):nezin:Turbūt mėsytės užsimano.Terariumistikoje daug pavizdžių ,kai auka tampa pavojinga savo priešui.(žiurkės,pelės............net banalūs zoofobusai-juodvabalio lervos labai rajos ir turi stipru graužimo aparata(gerai kad šakom nelaipioja).:laugh:Taip kad kaip rusai sako:Kas saugosi ta ir dievas saugo .Chameleonus šerti ira lengva šėryklu pagalba.
Redagavo Richardas 2008-03-19 02:19
|
|
|
|
chame |
parašyta 2008-03-19 15:49
|

Narys
|
šėryklų???? Božečki, kas tas per daiktas.... :nezin: Teroj nieko panašaus nemačiau 
apie kirminus: nežinau kaip pas jus, bet mano tere tie kirminėliai ropščiasi ant šakų ir iki pat chamio nukeliauja, į patį viršų, po to dramatiškai krenta į jo geriamo vandens dubenį, o iš jo jau net manasis flegma Ponulis paskenduoliius išsižvejoja.
šakės. Viusada tokia rami ir patinkinta buvau, o dabar baisu dėl Ponulio. Vakar grįžusi apžiūrėjau atidžiai ar kokių skylių nėr pragraužtų. Ponulis, tiesą sakant, buvo baisiausia nepatenkintas - atprato būti rankinuku. Bet, ačiūdie, dar neturi skylių.
Taigi, achtung,achtung, kas tos šėryklos ir iš kur jų gauti? :aciu:
pagarbiai,
Poniutė iš Kavno
|
|
|
|
Richardas |
parašyta 2008-03-19 22:09
|

Narys
|
kas tos šėryklos ir iš kur jų gauti? Tai belekoks tau patogus indas iš kurio tas gėris neišlipa (todėl kad kraštai ištepti vazelinu,riebalais)Jame ir vitamininama.Iš to indo ponulis pats viska pasigaus (panašiai kaip žvejoja iš girdyklos)Taip kad tavo dizainas,pirmin...bus tvarka ir ramybė
|
|
|