2024m. March 29d. 12:24:56

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 7

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,002
· Naujausias narys: Kestutis
 
 
Peržiūrėti temą
 Spausdinti temą
Patarkit del maldininko...
marius752
Galvoju isigyti egzotini gyvuneli - maldininka (Mantis religiosa ar kazka panasaus)


tikrai kazkas auginate kazkokiu rusiu maldininku.

gal galit pasidalinti patirtimi?

1) kokia maldininko rusis butu paprasta auginti?
2) kas kiek laiko valgo maldininkas?
3) ar maldininkus kasnors jama ant ranku?
4) del trumpos ju gyvenimo trukmes gal juos verta augint tik poromis? (ne pame paciame tere suprantama Smile )

tiems kas pasakys kad yra strapsnis apie juos tai straipsni as skauciau ir ten nebuvo atsakymu i visus mano klausimus.
Redagavo marius752 2007-10-25 14:31
 
donatas_s
Galiu patarti tik dėl ketviro punkto: manau apsimoka auginti tik patiną ir patelę, kadangi jie tikrai neilgai suaugę gyveną, todėl norint jais džiaugtis ilgiau reikia juos veisti.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
9crime
O kokio didžio terariumo reikia kiniškiems maldininkasms? Ir ar butina juos lakyti atskirai? (keliuose tiklapiuose radau kad galima ir grupem, jei gerai maitinsi nebus kanibalizmo)
 
nera
velniaz
gal kas augina is forumieciu maldininkus ?
 
9crime
Kas domisi maldininkais patarciau nueiti i http://mantidforum.net/forums/ yra ir maldininku parduodama...
 
nera
vovocka
Sveiki,

Vakar "įsigijau" maldininką - rado žmonės prie Senukų Banginio, teko priglausti. Žinau, kad jie ilgai negyvena, bet manau, kad žiemą juo teks rūpintis, tad noriu paklausti, kur gauti vabzdžių žiemos metu? Teoriškai, jei prekiaujama dzikais (musių lervomis), galima būtų užsiauginti musių. Dar galima prisišaldyti žiogų - tik tektų padavinėti su kokiu pincetu, atšildytus... :help:
 
Vobleris
Nemanau ,kad jis žiemos sulauks.Jų priežiūra ir sąlygos super sudėtingos ir jie ganėtinai lepūs,tumpaamžiai (o "radinys" matomai ne miniatiūrinis).Maistas įvairūs vabzdžiai pagal gabaritus.Temperatūra,dregmė, pagal rūšį.Paskaityk mūsų forumą,straipsnius (informacijos nedaug ,bet...).Pasinaudok google.Visų pirma reikia išsiaškinti rūšį.Tik keista Maldininkas, bėgiojantis Lietuvoje prie prekybcentrio.... Grin Nenoriu nieko Sad ,bet žmogus primą kartą su tokiu gyvių ,sunkiai susidoros Wink dar neaišku ,nei kas,nei kur :nezin:.O šeip įdėk mum fotografija "radinio".
Redagavo Vobleris 2010-08-09 10:32
 
www.egzotika.info
vovocka
OK - šį vakar foto bus. Anksčiau laikėm degu, tad panaudojau maudymosi vonelę - tai toks permatomas plastikinis indas, uždaromas skylėtu dangčiu. Prigrežiojau papildomai skylių pačioje vonelėje, kad geriauoras cirkuliuotų. Į dugną įklojau velėnos, įsmeigiau keletą sausų šakų. Velėną palaisčiau, o žolę porą kart per dieną papurškiau vandeniu. Prigaudžiau žiogų...

Maldininkui patiko tupėti žemyn galva įsikibus į dangtį. Visiškai nejuda - laukia, kolei žiogas pats ateis. Porą vakar sudorojo - bent tiek mačiau...

Manau, jei jį įvežė su augalais į Lietuvą, tai čia jau pirmą išgyvenimo krikštą gavo. Žiūrėsim, kaip jam seksis toliau...
Redagavo Vobleris 2010-08-09 10:39
 
Vobleris
vovocka parašė:
OK - šį vakar foto bus. Anksčiau laikėm degu, tad panaudojau maudymosi vonelę - tai toks permatomas plastikinis indas, uždaromas skylėtu dangčiu. Prigrežiojau papildomai skylių pačioje vonelėje, kad geriauoras cirkuliuotų. Į dugną įklojau velėnos, įsmeigiau keletą sausų šakų. Velėną palaisčiau, o žolę porą kart per dieną papurškiau vandeniu. Prigaudžiau žiogų...

Maldininkui patiko tupėti žemyn galva įsikibus į dangtį. Visiškai nejuda - laukia, kolei žiogas pats ateis. Porą vakar sudorojo - bent tiek mačiau...

Manau, jei jį įvežė su augalais į Lietuvą, tai čia jau pirmą išgyvenimo krikštą gavo. Žiūrėsim, kaip jam seksis toliau...

Jai maitinasi vadinasi gerai Wink jai sąlygos bus "bolimenija" gyvens gal (kiek priklauso) lauksim foto.
 
www.egzotika.info
guitar
O gal ten gyvalazdė? Smile
 
GiX
Visų pirma, nustatyk jo rūšį. Laikymo sąlygos labai gali skirtis.
Įdėk jį į plastikinį indelį aukštą, kurio dydis būtų tris keturis kart didesnis už jį. Dugną padenk servetėlę, o ne substratu, nes jie labai dažnai tuštinasi ir nepastebėsi to. Jie labai imlūs įvairioms grybelinėms ligoms, todėl prie jiems reikalingos aukštos drėgmės greitai gali susirgti. Indelis dangčio neturi turėti. Turi būti užtrauktas užuolaidos gabaliukas, skylutes jų pagal maldininko dydį. Kuo didesnės skylutės, tuo geriau, nes jie reikalauja idealaus vėdinimo.
Maitinimas. Šaldyti tarakonus/žiogus yra nesamonė. Jei žiema nebus kuom šerti, visada galima užsiauginti muses iš lervų ar nusipirkti paprastų tarakonų. Dažniausiai tarakonų neima, taigi teks maldininką maitinti kaip mažą vaiką, t.y. perkirpus pusiau tarakoną jį siūlyti maldininkui, atsargiai bakstelėti ir dažniausiai alkanas maldininkas pajutęs mėsą tarakono pradeda valgyti, o po kelių sekundžių grobį pats suima, tuomet ir paleidi tarakoną pincetu.
Kaip ir minėjau, pirmas darbas bus nustatyti maldininko "tapatybę", nes pas juos labai greita medžiagų apykaita ir suteikus netinkamas sąlygas, labai greitai gali žūti. Negali pakelti skersvėjų.
Esu jų laikęs nemažai ir dar dabar laikau ir galiu pasakyti, kad tikras vargas su jais, ypač kai turi jų daugiau nei 10 vnt. (Pastovus maitinimas, kuris gali užtrukti labai ilgai, pastovus vos ne kiekvieną dieną keitimas servetėlių, drėkinimas)
 
www.scorpions.lt
GiX
guitar parašė:
O gal ten gyvalazdė? Smile


Jei tikėti tuo, kad rašė, jog matė kaip du žiogus siūlomus suvalgė, tai gyvalazdė atkrenta.
 
www.scorpions.lt
vovocka
Manau, kad atskirčiau maldininką nuo gyvalazdės... :conf:
 
donatas_s
Jau ne pirmas kartas su tais maldininkais Vilniuje. Užernai berods, Žvėryne prie Statoilo buvo rasta ir senamiestyje.
Galimybės tik dvi:
Kažkas išmetė arba pabėgo iš namų;
Atkeliavo su tolimųjų reisų sunkvežimiais ar šiaip turistais iš pietų.
Pagal viską tai tikrai nebus tikriausiai iš puošniųjų maldininkų ar kitų tropinių rūšių.

O kaip supratau dėl to plastikinio indo, tai jis gi žemas ir platus, o reikia būtinai kaip GIX minėjo aukšto indo, nes mūsiškis maldininkas visą laiką praleidžia ant šakų, o ant žemės nusileidžia nebent pasigauti maisto, jei pats maistas neužlipa pas jį.

Dėl maisto šaldytų tikrai neės. Dėl dirbtinio maitnimo pincetu, čia kaip supratau jau priklauso nuo maldininkų rūšies, mūsiškiui nieko neįsiūlėm pincetu, nors pasirodo to ir daryti nereikėjo. Jis praktiškai išimtinai minta vien smulkiais drugiais. Musėmis mito tik ką išsiritęs iš kokono iki pirmo išsinėrimo, nuo to laiko musių kategoriškai atsisako. Jei įleidi jų, jis jas užmuša ir numeta ant žemės bet neėda, laukia kol pasiūlysi drugį.

O dėl servetėlių jų nenaudoju. Žinau kad daugelis jas rekomenduoja naudoti ir gyvalazdėms, kurioms reik daugfrėgmės ir maldininkams. Bet man jos nepasiteisino, naudoju terariumų substratą, kurį jau reikia prižiūrėti. Bet man su juo lengviau reguliuoti oro drėgmę.


+37060481407
 
http://www.egzotika.info
GiX
Nelabai suprantu, kaip gali nepasiteisinti servetėlės? Šioje situacijoje nėra tokių svarstymų. Nebent kažką blogai darai. Pakloji servetėlę, ją pilnai sudrėkini kaip ir sienas ir viskas. Kitą dieną ar po dienos ją sausą išemi su maisto likučiais ir įdedi naują servetėlę ir t.t.... Nebent nepasiteisina, jei tau asmeniškai tai atrodo neestetiškai/negražiai.

Kad ir paprastus tarakonus visi maldininkai valgo, net ir tie, kurie gyvena dykumose ir išimtinai minta tik tam oreale gyvenančiais vienos rūšies vabzdžiais ( šiuo kraštutiniu atveju metallica, iš kurių pora tik išgyveno pradėję ėsti tarakonus/svirplius ).
Pasikartosiu, tarakonas pasiūlomas perpjautas pusiau, ir su pincetu pamažu kišama išlindusi tarakono mėsa maldininkui, pajutęs mėsą, jis jei alkanas dažniausiai pardeda valgyti, o po kelių akimirkų jau ir pats pasiima grobį. Taip bandyta ne su vienos rūšies maldininkais ir visiems ok. Visa ši info iš uk maldininkų forumo ir dar vieno, visi tuo metodu naudojasi kai pritrūksta musių ir visiems viskas ok.

Tik, kaip pastebėjau, mūsų egzotų augintojų patirtis kažkiek keistoka - vis norime išsiskirti: mano voras ne kaip visų, valgo tik vienos rūšies tarakonus, mano maldininkui tas ir tas netinka/nepatinka ir t.t.... Toks jausmas, lyg kalbama apie šunis, kates ir panš.. Pagal jūsų išvedžiojimus, specializuotų forumų dalyviai meluoja, nors dauguma jų laiko šimtais maldininkų ir pagrindinis beveik visų maldininkų maistas - musės.
 
www.scorpions.lt
vovocka
Dėžutė (šalia kompasas, maždaug 6 cm aukščio):

[img]http://i37.tinypic.com/2zohr44.jpg[/img] is not a valid Image.

Maldininkas:

[img]http://i37.tinypic.com/9h0rq9.jpg[/img] is not a valid Image.
 
GiX
Suaugęs maldininkas. Nedaug jam liko gyventi.
 
www.scorpions.lt
vovocka
Nieko - kiek skirta, tiek ir temps. Vis geriau, nei prie Senukų elgetauti... :yes:
 
rimga321
Butu visai faijną jai surastu jis šitam maldininkui porą kol dar nemirę Grin
 
donatas_s
Porą surasti jam be šansų manau bus.
Ir kaip ir sakiau maldininkas ne iš puošniųjų šeimos ir tikrai ne iš tropikų zonos.
Bus atkeliavęs su transporto priemone tikriausiai, reik tikėtis neprirašis gerbiamoji spauda vėl savo sapalionių apie Lietuvoje gyvenančius maldininkus, kaip nutiko tą kart prieš pora metų...
O ir dėl maisto žiemos metu problema atkrenta, žiemos deja jam nebus lemta sulaukti tikrai.
+37060481407
 
http://www.egzotika.info
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8241
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36151594 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma