2024m. April 24d. 23:46:53

Navigacija
· Pradžia
· Straipsniai
· Galerija
· Forumas
· Komentarai
· Anekdotai
· Kontaktai
Naujokams
· Taisyklės
· DUK
· ŽODYNAS
· Paieška
Naudinga
· Konkursai, siurprizai
· Video
· Nuorodos
· Siųstis
· PARAMA
 
 

Naujausia foto
Naujas šeimos narys :))
Naujas šeimos narys...
2023/03/25 11:16

 
 

Atsitiktinė foto

 
 

Prisijungę vartotojai
· Prisijungę svečiai: 1

· Prisijungę nariai: 0

· Iš viso narių: 8,003
· Naujausias narys: Alvyda
 
 
Peržiūrėti temą
Egzotika.Info » Ektotermai » Vėžliai
 Spausdinti temą
Padėkit vėžliui išsikapstyt
A ir D
Skaičiau čia viską apie ligas vėžlių, bet neradau tokios rimtos situacijos. Maždaug 15-os metų stepinė vežlė labai serga. Nevalgo, akys traiškanotos, o baisiausia - minkštas kiautas, kuriame kaupiasi skysčiai... Viršutinė dalis nusėta raudonom dėmėm, dugnas susitraukęs, su dviem raudonom pūslėm šonuose. Aišku, kad buvo pas veterinarą. Tik vitaminų davė, daugiau nieko. Sakė, kad, ko gero, nebeišgyvens. Šian pasiliko veterinarijoj, sakė, pamaitins per prievartą. Bet gal kam nors buvo kažkas panašaus (nors iš kitos pusės tikiuosi, kad ne...) ir galit patart kaip jai pagelbėti? Ar bent pamaloninti paskutines dienas? Kažko jaučiu, kad jinai nenusiteikus mirti, nes kelias dienas nelabai judėjo, o šian keitė pozas. (lyginant su pastarosiom dienom - tai labai daug.) Tiesa, į maistą reaguoją, čepsi, net buvo išsižiojus, bet daugiau nieko. Nusilpusi labai. AČIŪ. (ai, o dėl laikymo, tai turi uvb lempą, jau ir akmenuką...)
 
AndriusN
Siūlau laikymo sąlygas aprašyt kuo plačiau, įdėt terariumo foto. Taip tikimybė, kad kažkas padės šiuo klausimu, išaugs daug kartų.
 
Karry
ai, o dėl laikymo, tai turi uvb lempą, jau ir akmenuką...


Iki tokios apgailėtinos padėties gyvūną davedei pats/pati... Gyvenimo sąlygos negali būti "ai jau turiu, ai jai gerai ir ant grindų". Tai gyvūnas kuris privalo būti laikomas tinkamomis sąlygomis:terariumas, aukšta temperatūra (akmens tam nepakaks), uvb lempa, vitaminai, maistas. Nustekenti stapinį vėžlį yra ne taip paprasta, tad galiu įsivaizduoti, kad sąlygų nebuvo nei minimalių ir negalavimai nepagauti laiku. Deja greičiausiai šis augintinis neišgyvens, bet jeigu bus noras auginti dar kažką, tai visų pirma skaitytis ne apie ligas, o apie laikymo sąlygas.
 
A ir D
Ar aš klausiau, ką padariau blogai, ar prašiau patarimų, kaip jai pagelbėti? Jau nekalbu apie tai, kad net ne aš auginau jį. Koks DABAR skirtumas, kokios sąlygos buvo? (nebent ligos priežastis nustatyt, bet šitoj situacijoj jos nieko nekeičia, ką jau kalbėt apie tai, kad tų sąlygų nebėra) Nuo to niekam ne geriau. (plius, rašiau, kad pas veterinarą dabar svečiuojas). Beje, veterinarė sakė, kad akmens pilnai užtenka, nes pridėjus dar ir šildančią lempą gali perkaisti. Klausiu, gal kas žino kokių gerų gydymo metodų? Jokių pamokslų man nereikia.
 
Egzotmanas
Čia buvo ne pamokslai. Sąlygos būtinos norint nustatyt ligos priežastį. Wink Prašai pagalbos, jie pataria, o tu pykt pradedi.
 
A ir D
Tai jinai jau turi tinkamas sąlygas. (aš sakiau, kad kai taip serga, nebereikalinga priežastis, o ne sąlygos. ;D) Akmuo, uvb lempa, vitaminus leidžia, aišku, kad maitinu. Apie terariumą net nerašiau, nes man tai pasirodė akivaizdu. Klausiu iš TOS kitos pusės. Tebūnie pavadinkim tai liaudies medicina. Pvz gal žiauriai sustiprina vėžlius kokie nors...BROKOLIAI ar dar kas. Grin to prašau.
 
Egzotmanas
Nieko nuostabaus, kad serga, jei tinkamas sąlygas gavo tik tada, kai susirgo jau. O šiaip tai internete pilna info, pavyzdžiui : http://www.youtube.com/results?search_query=healthy+food+for+tortoises Smile
 
Karry
Tai dar kartą bandom išsiaiškinti kaip tau padėti (jeigu tai dar įmanoma). Padaryk terariumo nuotrauką, parašyk kokia temperatūra dieną, kokia naktį, kuo konkrečiai maitini, kokius vitaminus gaudavo iš tavęs (o ne iš veterinarų jau dabar). Jei nebus aprašytų sąlygų tau nelabai kas padės, nes nebus atspirties taško. Jei aš pasakysiu, kad man bėga nosis tai nereiškia, kad suvalgius skiltelę česnako aš pagysiu, nes tai gali būti ir sloga ir alergija ir gal net kokia trauma.
 
Loona
Šiaip vežliai yra labai ištvermingi ir viskas pas juos vyksta labai lėtai. Dabartinė liga greičiausiai yra ilgalaikių netinkamų laikymo ir maitynimo sąlygų rezultatas. O tai, kad sąlygos dabar geros, galėtų turėti teigiamos įtakos po kelių mėnesių ar metų.

O rusiškai skaitai? Yra keli rusų forumai, kur konsultuoja herpetologai.
pvz. 1
pvz. 2
pvz'. 3

Tikiuosi administracija nesupyks už nuorodas.
Redagavo Loona 2014-04-04 18:43
 
A ir D
Jinai pas veterinarą, po kokių poros savaičių, kai grįš, nupaveiksluosiu, nes ten daug kas išnešta, ir lauksiu krūvos patarimų. O valgomų vitaminų jai neduodavo, tik tuo D aliejuku tepdavo. Valgė salotas ir agurkus. Daugiau nieko. Lyg ir. Ir taip, jūs visi visiškai teisūs dėl ligos priežasties.

Ir rusiškai skaityt moku, bet nežinau, ką žodžiai reiškia... Grin
 
Peršokti į forumą:
 
 

Prisijungti
Vardas

Slaptažodis



Dar ne narys?
Registruotis.

Pamiršai slaptažodį?
Prašyk naujo!.
 
 

Shoutbox
You must login to post a message.

2024-01-05 20:47
Kaip surasti savo įkeltas foto?

2023-10-17 02:27
Hey ho, Nenoriu post'o kurti. Gal kas agamiukus parduoda?

2023-10-16 16:55
Kitais metais egzotika.info bus pilnametė. Grin kiek pamenu, tai nuo 2006 metų gyvuoja. Wink

2023-09-17 12:57
Dėl to puslapis ir laikomas ir dar gyvas Smile

2023-09-13 13:49
Kaip gaila.. kiek čia informacijos pasisemta..

2023-09-02 17:51
Visos iniciatyvos palaikomos Smile

2023-08-06 15:41
Tai davai prikeliam! aš pats čia nebuvau kokius 15 metų xD

2023-07-22 16:51
Dabar pas daugumą namuose jau verda gyvenimai Grin

2023-07-12 22:30
Kazkada cia virė gyvenimas Smile

2023-07-10 12:14
Aš taip pat seniai buvau, krista, kad dar neištrynė Grin

 
 

Draugai, kolegos

Tarantulas.ru

Šinšilų ola

Egzotinių gyvūnų parduotuvė

D. Liekio gamtos tyrimai ir stebėjimai

Norit draugauti?
 
 

Naujausios nuorodos
Egzotiniu gyvūnų parduotuvė GERIAU...
  Geriausia specializuota elektorinė egzotinių ...

Trixie
  Produktai Jūsų augintiniams

Spidersonline.pl
  Elektroninė voragyvių parduotuvė. Į užklau...

Lampropertis šeimos gyvatės
  Lampropertis šeimos gyvatės

Cichlasoma.lt
  Puslapis apie ciklidus ir akvariumus

 
 
Jau yra:
Narių: 8298
Naujienų: 703
Straipsnių: 190
Nuotraukų: 7794
Video: 83
Failų: 25
Anekdotų: 232
Pranešimų: 39611
 
 
  
  36252765 aplankė mus
Draugai: Baidarių nuoma